Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Jehovan todistajat harjoittelivat puhelimella saarnaamista - aiheena tällä kertaa maailmanloppu
13.06.2020 Johanneksen poika08.06.2020 alkaneella viikolla seurakuntien etäkokouksissa harjoiteltiin taas puhelintyötä. Aiheena oli tällä kertaa maailmanloppu. Onko luontevaa, että Jehovan todistaja soittaa tuntemattomalle ihmiselle ja tekee ensimmäiseksi kysymyksen, onko maailmanloppu lähellä?

Luontevaa tai ei, niin joka tapauksessa tällaista puhelintyötä harjoiteltiin.Kuvat: JW Stream

Ari Hakkarainen (kuvassa oikealla) ohjasi puhelintyötä harjoittelevia sisaria. Hakkarainen myös kommentoi harjoitusta jälkeenpäin. Ensimmäinen harjoituspuhelu alkoi näin:

Hei! Minä olen [Nimi]. Me emme olekaan koskaan aikaisemmin tavattu. Minä olen Jehovan todistaja, ja kun tämän koronatilanteen vuoksi en voi tulla sinun ovelle, niin siksi halusin soittaa. Haluaisin lyhyesti kysyä sinulta mielipidettä eräästä asiata. Uutisissahan kerrotaan, miten maailmassa on paljon ongelmia, ja nyt jotkut sanovat, että maailmanloppu olisi lähellä. Mitä mieltä sinä olet? Ovatko nämä merkkejä maailman lopusta? - - - Jatkuu - - -

Tästä voit kuunnella kokonaan neljä minuuttia kymmenen sekuntia kestävän äänitteen.

Kuvat: JW Stream

Toisessa opetusnäytteessä oli sama aihe. Voit kuunnella tuonkin äänitteen. Sen kesto on 4 minuuttia, 50 sekuntia. Kuuntele tästä.

Opetusnäytteessä viitattiin kirjaan Mitä Raamattu opettaa? Jehovan todistajat käyttävät tätä julkaisua nimenomaan siihen, että "kiinnostunut" saataisiin vedettyä säännöllisen raamattukursiin piiriin ja siten hän olisi matkalla kohti kastetta jossain vaiheessa. Kirjaan voi tutustua täällä.

  Kuva: JW.ORG
 
Näistä äänitteistä selviää, että ensimmäisen puhelun jälkeen Jehovan todistajalla on tarkoitus saada sovittua toinen puhelu. On tarkoitus pikku hiljaa saada kuuntelija kiinnostumaan Jehovan todistajien sanomasta. Jossain vaiheessa Jehovan todistaja ehdottaa kuuntelijalle ns. "raamattukurssia", aikaisemmin sanottiin "raamatuntutkistelua". Sen avulla yritetään saada ihminen rekrytoitua Jehovan todistajien seurakuntaan ja käymään kasteella.Jehovan todistajien kokousohjelma noudattaa arkipäivisin Työkirjan opetussuunnitelmaa. 08.06.2020 alkavan viikon ohjelmajaksoja voit tarkastella täältä.


Lue täältä, miten toukokuussa 2020 harjoiteltiin puhelintyötä.
 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity