Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 Aluekonventti 2020, perjantai, aamupäivä
12.07.2020 Johanneksen poika

Vuoden 2020 aluekonventti järjestetään "etäkonventtina" koronapandemian takia. Kaikki puheet ja videot on etukäteen tallennettu USA:ssa Jehovan todistajien päätoimistossa. Suomen haaratoimistossa videoihin on laitettu suomalainen ääni, joten suunliikkeet ja ääni eivät mene ihan samaa tahtia. Se on outoa täällä Suomessa, koska ihmiset ovat täällä tottuneet, että televisio-ohjelmissa ulkomaankieliset ohjelmat tekstitetään, eikä niitä dubata, niinkuin monissa maissa tehdään.

Konventti on katsottavissa vähitellen heinä- ja elokuun aikana JW Broadcasting -kanavalla. Videot on myös mahdollista ladata omalle tietokoneelle.

Tällä sivulla kerrotaan, millaista ohjelmaa on perjantaina aamupäivällä. Ohjelmista esitetään lyhyt kooste; koko ohjelman voi katsoa täältä ja täältä.

Konventin ohjelma, perjantain aamupäivä:
 
Puheenjohtajan puhe: Miksi Jehova on "onnellinen Jumala"?

Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Kenneth Cook piti konventin ensimmäisen puheen. Suomalainen puheääni osoittautui Ari Hakkaraisen ääneksi. Kuten viime aikoina on ollut tapana, monet hallintoelimen jäsenet vakuuttavat rakkauttaan sanomalla "me rakastamme teitä hyvin paljon". Cook sanoi tämän myös. Tällainen vakuuttelu tuntuu turhalta, riittää, jos Jumala rakastaa ihmisiä, hallintoelimen rakkautta tuskin monikaan kaipaa. Ja jos kuvaan mukaan otetaan "vastarakkaus", tuskin kovin moni vakuuttaa rakastavansa hallintoelintä.


Kuvat: JW Broadcasting

Kenneth Cook kysyi puheensa alkupuolella, onko mahdollista iloita, kun maailma natisee liitoksissaan. Hän vastasi itse, että kyllä on. Hän perusteli sen niin, että niillä, jotka rakastavat Jehovaa, on aina ilon aiheita. Cook sanoi, että tässä konventissa käsitellään neljää asiaa, jotka auttavat iloitsemaan.
  1. Mitä syitä meillä on iloita?
  2. Miten voimme kehittää Jumalasta lähtöisin olevaa iloa?
  3. Miten voimme säilyttää ilomme koettelemuksista huolimatta?
  4. Miten ilon tulisi näkyä meistä?
Cook vakavoitui ja kertoi, että meidän täytyy aluksi vastata kysymykseen, mitä on aito ilo?

Ilo on määritelty mielihyvän tunteeksi, jonka synnyttää hyvinvointi, jossain onnistuminen tai jonkin hyvän odottaminen. Tällainen ilo riippuu olosuhteista, mutta näin ei ole aidon ilon laita, sanoi Cook.

Cook sanoi, että aito ilo tulee Jumalalta ja se kuuluu osana Jumalan pyhän hengen hedelmään. Aito ilo kumpuaa sisimmästä, eikä se ole riippuvainen olosuhteista ja ulkoisista seikoista. Tällainen aito ilo tulee siitä, että tunnemme totuuden, toimimme Jehovaa miellyttävällä tavalla ja meillä on varma toivo hyvästä tulevaisuudesta.

(1. Tessalonikalaisille 1:6) 6 Te aloitte jäljitellä meitä ja Herraa, koska otitte sanan vastaan ankarassa ahdingossa iloiten pyhän hengen vaikutuksesta.

Tässä välissä hallintoelimen jäsen Stephen Lett toivotti kaikki tervetulleiksi konventtiin. Samalla hän kiinnitti huomion Nehemian kirjaan. Jouni Palmu puhui suomeksi Lettin osuuden.

(Nehemia 8:10) - - - Jehovalta tuleva ilo on teidän linnoituksenne.”Lett sanoi, että lähitulevaisuudessa uskomme joutuu kovemmalle koetukselle kuin koskaan aiemmin. Jos kuitenkin saamme Jumalan pyhän hengen avulla aitoa iloa, voimme pysyä lujina ja selviytyä kaikista myrskyistä, jotka tulevat eteemme. Jumalan antama ilo on kestävä. Se on onnellisuutta, joka säilyy, olivatpa olosuhteet ympärillämme hyvät tai huonot. Näin vakuutti Lett samalla voimakkaasti elehtien.

Videolla näytettiin esimerkkejä ilosta.

Lett sanoi vielä, että Jumalalta saatava ilo ei ole ohimenevää iloa, jota jotkut tuntevat, kun he ovat päässeet hyväpalkkaiseen työhön, käyneet eksoottisella lomalla, hankkineet mainetta ja kunniaa, ostaneet jotain, mitä he ovat kovasti halunneet tai saaneet paljon rahaa. Lett sanoi, että aitoa iloa täytyy kehittää pyhän hengen avulla.

Lett sanoi oman osuutensa lopuksi saman, minkä Cook aikaisemmin: "me rakastamme teitä kovasti".

(Psalmit 100:2)  2 Palvelkaa Jehovaa iloiten. Tulkaa hänen eteensä riemusta huutaen.

Sitten taas alkuperäinen puhuja, Kenneth Cook, pääsi uudelleen ääneen, ja hänen mukanaan Ari Hakkarainen suomeksi.

(1. Timoteukselle 1:11) 11 Tuo opetus perustuu loistavaan hyvään uutiseen, joka on lähtöisin onnelliselta Jumalalta ja joka on uskottu minulle.

Miksi Jehovaa voidaan sanoa onnelliseksi, vaikka hän näkee kaikki ihmisten ongelmat ja kärsimykset?

1) Jehova on Luoja, ja kaikki, mitä hän tekee, on täydellistä.

(5. Mooseksen kirja 32:4) 4 Hän on Kallio, täydellisiä ovat hänen tekonsa – –

(Psalmit 104:31) 31 Jehovan kunnia pysyy ikuisesti. Jehova iloitsee teoistaan.

2) Jehova on antelias.

3) Jehovan palvelijoiden uskollisuus tekee hänen sydämensä iloiseksi.

(Sananlaskut 23:15) 15 Poikani, jos sydämesi viisastuu, silloin minun sydämeni iloitsee.

4) Koska Jehova on täydellinen, hän toimii aina oikein. Hän ei koskaan tee mitään, mikä veisi hänen ilonsa.

Puheessa luettiin myös nämä raamatukohdat.

(Psalmit 16:11) 11 Sinä näytät minulle elämän polun. Sinun lähelläsi saan paljon iloa, oikealla puolellasi olen onnellinen ikuisesti.

(Jesaja 65:13, 14) 13 Sen vuoksi suvereeni Herra Jehova sanoo näin: ”Katsokaa! Minun palvelijani saavat syödä, mutta te olette nälissänne. Minun palvelijani saavat juoda, mutta te olette janoissanne. Minun palvelijani iloitsevat, mutta te tunnette häpeää. 14 Minun palvelijani riemuitsevat hyvän sydämentilan vuoksi, mutta te huudatte sydämen tuskasta ja vaikeroitte murtuneen hengen vuoksi.

(Matteus 5:11, 12) 11 Onnellisia olette te, kun ihmiset minun takiani häpäisevät ja vainoavat teitä ja kertovat teistä kaikenlaisia ilkeitä valheita. 12 Iloitkaa ja riemuitkaa, koska teidän palkkanne on suuri taivaassa. Samalla tavallahan vainottiin profeettoja, jotka elivät ennen teitä.

Huomautus: Jakeen 12 loppuosa jäi lukematta. Siitä luettiin vain tämä osa: Iloitkaa ja riemuitkaa, koska teidän palkkanne on suuri

(Filippiläisille 4:4) 4 Iloitkaa aina Herrassa. Sanon uudestaan: iloitkaa!

(2. Korinttilaisille 13:11) 11 Lopuksi, veljet, iloitkaa jatkuvasti, antakaa ohjata itseänne oikeaan suuntaan, ottakaa vastaan lohdutusta, olkaa samanmielisiä ja säilyttäkää rauha keskuudessanne, niin rakkauden ja rauhan Jumala on teidän kanssanne. Kenneth Cookin puheen jälkeen oli vuorossa konventin ensimmäinen puhesarja. Sen teema oli Mikä edistää iloa? Puhesarjaan kuului neljä puhetta.

Hallintoelimen kirjoituskomitean avustaja Leonard Myers piti ensimmäisen osan puhesarjasta.

Mikä edistää iloa? Yksinkertainen elämäMyers kertoi puheensa alussa kuvauksen.

Samoin kuin puu juurtuu lujasti ravinteikkaaseen maahan, aito ilo perustuu lujasti Jehovan opetuksiin. Jehova lupaa, että voimme tuntea iloa ikuisesti.

Myers myönsi, että myös Saatanan maailma lupaa tehdä ihmiset onnellisiksi. Mutta mikään ilo, jonka tässä maailmassa voi saada, tulipa se omaisuuden haalimisesta, väärin tekemisestä, omistautumisesta työlle tai ystävyydestä maailman ihmisten kanssa, ei ole aitoa ja kestävää, väitti puhuja.

Selviytyykö puu, jos sen juuret ovat kemikaalien myrkyttämässä maassa? Ei tietenkään. Entä kuinka kauan meidän ilomme kestää, jos etsimme sitä myrkyllisestä Saatanan maailmasta. Ei kovinkaan kauan.

Puhuja pyysi miettimään näitä kysymyksiä:
  • Miksi maailman ohjeet ilon saamiseksi eivät toimi?
  • Tavoittelenko minä asioita, jotka tuovat aitoa iloa?
Sitten hän sanoi, että tässä puheessa käsitellään sitä, miten yksinkertainen elämä lisää iloa?

Puhuja väitti, että maailmassa opetetaan, kuinka raha ja omaisuus tekevät onnelliseksi.

(Luukas 12:19, 20) 19 Sanon itselleni: ”Sinulla on paljon hyvää varastossa moniksi vuosiksi. Lepää, syö, juo ja nauti elämästä.”’ 20 Mutta Jumala sanoi hänelle: ’Sinä järjetön, tänä yönä sinä menetät elämäsi. Kuka sitten saa sen, minkä olet varastoinut?’

Seuraavaksi katsottiin lyhyt video, jossa JT-miehelle tarjottiin parempaa palkkaa.Videolla mies sai parempaa palkkaa työssä, mutta työ vei lopulta kaiken ajan, eikä se tuonut onnellisuutta. Hän joutui ansaan.

(1. Timoteukselle 6:9) 9 Mutta ne, jotka ovat päättäneet olla rikkaita, joutuvat kiusaukseen ja ansaan sekä monien järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan, ja ne syöksevät ihmiset tuhoon ja turmioon.

Videolla palkankorotukset, bonukset, uusi auto ja muut asiat tuottivat veljelle iloa vähän aikaa. Rahan hankkimisesta tuli hänelle ansa. Iltaisin hän oli uupunut pitkän työpäivän jälkeen. Hän tuli kokoukseen myöhässä ja nukahti siellä. Kenttäpalvelus kärsi.

Hengellisten asioiden vaihtaminen rahaan on huono sijoitus, vakuutti puhuja. Sitten hän sanoi, että yksinkertainen elämä, joka keskittyy Jehovan palvelemiseen, tuo syvää ja kestävää iloa.

(Matteus 6:22) 22 Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on tarkennettu yhteen kohteeseen, koko ruumiisi on täynnä valoa.

Sitten katsottiin taas video.Videolla sama JT-mies mietti yön yli ja teki toisenlaisen ratkaisun.

Miksi yksinkertainen elämä tekee onnelliseksi?

(Saarnaaja 5:12) 12 Toista palvelevan uni on makea, söipä hän vähän tai paljon, mutta rikkaan suuri omaisuus ei anna hänen nukkua.

Huomautukset:

Tämä puhe oli kyllä melko mustavalkoinen ajattelutavaltaan. Kaikkea "normaaliin" elämään liittyvää iloa väheksyttiin, ja vain "aito" hengellinen ilo oli hyväksyttävää ja kestävää. Mutta jos ajatellaan vähän syvemmin, niin onko se "ilo", joka liittyy Jehovan todistajien kokouksiin ja kenttäpalvelukseen, kestävää? Onko jatkuva "suorittaminen" iloa tuottavaa? Kuinka moni on palanut loppuun tienraivauspalveluksessa? Kuinka moni on masentunut JT-seurakunnassa, kun suorittaminen ei koskaan lopu, eikä mikään riitä? Kuinka monta maailmanloppua on ollut ihan "nurkan takana", jonka takia juuri nyt ei saa hellittää, vaan täytyy pitää "kiireellisyyden tuntu" koko ajan mielessä?

Jos tällaisia asioita pysähtyy miettimään, miten hyvältä voi tuntua se, jos joku ihminen ei hylkää, jos joku välittää ja rakastaa ihmistä sellaisena kuin hän on, eikä vain muodon vuoksi tai siksi, että noudattaa järjestön keksimiä sääntöjä? Onko ehdollinen rakkaus iloa tuottavaa? Jos ihminen ei voi uskoa enää järjestön loputtomiin oppimuutoksiin ja peruttuihin maailmanloppuihin, pitääkö tällainen ihminen hylätä ja karttaa häntä loppuelämän ajan? Sekö on sitä "aitoa" iloa?

 


Kirjoituskomitean avustajana toimiva Robert Ciranko piti puhesarjan toisen osan.

Mikä edistää iloa? Puhdas omatunto.Ciranko aloitti puheensa kysymällä:

Mitä sinä tekisit, jos sinua houkuteltaisiin tai painostettaisiin tekemään jotakin väärää?

Monet ihmiset antaisivat periksi kiusaukselle tai painostukselle. Varsinkin, jos heistä tuntuisi, että siitä on heille hyötyä, ja ettei kukaan saa tietää siitä. Mutta jos ihminen toimii näin, voiko hän olla todella onnellinen?

Seuraavaksi katsottiin video.Jehovan todistaja -miestä painostettiin työpaikalla olemaan epärehellinen. Tämä suostui painostettuna toimimaan epärehellisesti.

Jos tuo oli "ihan pikku juttu", miksi epärehellisyys vaivasi häntä? Puhuja sanoi, että väärintekemisestä ei saa aitoa iloa. Veljen omatunto ei ollut puhdas.

Mikä omatunto on? Puhuja kertoi: Omatunto on sisäinen oikean ja väärän taju, jonka Jehova on antanut. Raamatussa sanotaan, että se on kuin sydämeen kirjoitettu laki.

(Roomalaisille 2:15) 15 Juuri he osoittavat, että lain sisältö on kirjoitettu heidän sydämeensä, kun heidän omatuntonsa todistaa heidän kanssaan ja heidän omat ajatuksensa syyttävät tai myös puolustavat heitä.

Jos omantunnon vaientaa toistuvasti, se turtuu ja lakkaa toimimasta, eikä se enää tunnista vaaroja, jotka voisivat vahingoittaa suhdetta Jehovaan.

(Psalmit 19:8) 8 Jehovan määräykset ovat oikeat, ne saavat sydämen iloitsemaan. Jehovan käskyt ovat puhtaat, ne saavat silmät loistamaan.

(2. Korinttilaisille 1:12) 12 Olemme ylpeitä voidessamme hyvällä omallatunnolla sanoa, että olemme eläneet maailmassa ja varsinkin teidän keskuudessanne pyhyydessä ja Jumalasta lähtöisin olevassa vilpittömyydessä, emme luottaen inhimilliseen viisauteen vaan Jumalan ansaitsemattomaan hyvyyteen.

Seuraavassa videossa selvisi, mitä hyötyä Jehovan todistaja -miehelle oli rehellisyydestä.Jehovan todistaja -miehen ei tarvinnut tuntea huonoa omaatuntoa, hänellä oli mielenrauha.

(Heprealaisille 13:18) 18 Rukoilkaa jatkuvasti meidän puolestamme, sillä luotamme siihen, että meillä on hyvä omatunto, ja haluamme toimia rehellisesti kaikessa.

Huomautukset:

Miksi karttamisesta annetaan väärää tietoa sekä medialle että suurelle yleisölle? Onko päätoimiston ylimmän johdon omatunto puhdas? Onko Suomen haaratoimiston tiedotusosaston henkilöiden omatunto puhdas? Onko se vain "pikku juttu", jos medialle ja suurelle yleisölle annetaan väärää tietoa?

Katso tästä esimerkki:


Miksi vuoden 1975 merkitys esitettiin konventissa aivan valheellisesti niin, että "uuden polven" Jehovan todistajat saivat asiasta valheellisen kuvan?

Tämä video kertoo,
miten Jehovan todistajien konventtivieraille valehdeltiin vuoden 2017 aluekonventissa?Puhesarjan kolmannen osan piti opetuskomitean avustajana toimiva William Malenfant.

Mikä edistää iloa? Merkityksellinen työ.

William Malenfant aloitti puheensa toteamalla, että työ on lahja Jumalalta.William Malenfant aloitti puheensa toteamalla, että työ on lahja Jumalalta. Lisäksi hän sanoi, että Jumala kannustaa meitä suhtautumaan tasapainoisesti työhön. Sitten hän totesi, että maailman näkemys on tasapainoton ja vastoin Jumalan näkemystä. Jotkut ihmiset karttavat työntekoa viimeiseen asti ja tekevät kovasti työtä välttyäkseen siltä. Toiset ajattelevat, että mitä enemmän tekee työtä, sitä onnellisempi on.

Tähänkin puhesarjaan osaan kuului video. Tässä videossa veljen omistautuminen ansiotyölle todellisuudessa riisti häneltä ilon.Malenfant kysyi videon jälkeen, mitä veljelle tapahtui, kun hän omaksui maalman näkemyksen työstä? Tuliko hänestä onnellisempi? Jos ansiotyö menee kaiken muun edelle, ei ehkä jää aikaa levätä ja huolehtia hengellisyydestä. Ei riitä aikaa perheelle eikä seurakunnan toiminnalle.

(Saarnaaja 4:6) 6 Parempi on kourallinen lepoa kuin kaksi kourallista kovaa työtä ja tuulen tavoittelua.

Työnarkomaani ei koskaan nauti työnsä tuloksista, koska työ vie hänen kaiken aikansa ja energiansa.

(1. Korinttilaisille 15:58) 58 Siksi, rakkaat veljeni, olkaa vakaita, järkähtämättömiä, sellaisia, joilla on aina paljon tehtävää Herran työssä, koska tiedätte, että vaivannäkönne Herran palveluksessa ei ole turhaa.

Seuraavalla videolla veli hyötyi siitä, että oli ahkera ansiotyössä samoin kuin hengellisissä asioissa.Puhuja sanoi, että videolla nähtiin tasapainoinen ja iloinen mies.

Huomautukset:

Tosiasiassa "tasapainoisen miehen" viikonloppu kyllä näytti melkoiselta oravanpyörältä ja suorittamiselta. Ei hän ehtinyt kyllä yhtään lepäämään.

Puhuja väitti, että Jumala kannustaa meitä suhtautumaan tasapainoisesti työhön. Onko järjestön suhtautuminen ammatin hankkimiseen ja työn tekemiseen "tasapainoista"? Onko se tasapainoista suhtautumista työhön, että Jehovan todistaja ei saa valita vapaasti koulutusta, ammattia ja työpaikkaa. Asiasta on tehty tutkimus Itä-Suomen yliopistossa.
 


Neljännen eli viimeisen osan puhesarjasta esitti kirjoituskomitean avustaja James Mantz.

Mikä edistää iloa? Tosi ystävätPuhe alkoi näin: Modernin tekniikan ansiosta ihmiset kaikkialla sanovat, että heillä on enemmän ystäviä kuin koskaan.  Heidän täytyy vain lisätä ihmisen nimi "ystävälistaan" jossain yhteisöpalvelussa. Joillakuilla on satoja tai jopa tuhansia tuollaisia "ystäviä".

Huomautus:

Tämä puhe alkoi kyllä melko erikoisesti. Puhuja "vähän" vääristelee asiaa. Esimerkiksi Facebookissa ei puhuta "ystävistä" vaan "kavereista". Se on eri asia.

Sitten puhuja sanoi, että jotkut eivät käytä Internetiä, vaan he hankkivat ystäviä vanhanaikaisella tavalla, töissä, koulussa tai naapurustossa.

James Mantz vakavoitui ja sanoi seuraavaksi, että hyvät ystävät ovat erittäin tärkeitä.

Mitä on tosi ystävyys? Mistä tosi ystäviä voi löytää? Millainen vaikutus ystävillä voi olla iloon?

Puhuja pyysi miettimään, millainen vaikutus veljen ystävillä on hänen iloonsa seuraavassa videossa.Mantz kysyi, miltä veli näytti videon lopussa. Ei kovinkaan onnelliselta. Miksi ei? Seurahan vaikutti harmittomalta. Työkaverit olivat vain ruokatauolla yhdessä. Mutta heidän keskustelunsa oli lähtenyt negatiiviseen suuntaan. He puhuivat selän takana pahaa esimiehestään.

Sitten tuli puhujan mukaan jotain vielä pahempaa. Työkaverit alkoivat pilkata todistajia, jotka olivat kärrytyössä.

(Sananlaskut 19:4, 6, 7)  4 Varallisuus vetää puoleensa paljon ystäviä, mutta köyhän luota ystäväkin kaikkoaa.  - - -  6 Monet yrittävät päästä korkea-arvoisen ihmisen suosioon, ja jokainen on lahjoja antavan ystävä.  7 Kaikki köyhän veljet vihaavat häntä. Kuinka paljon enemmän häntä karttavatkaan hänen ystävänsä! Hän yrittää vedota heihin, mutta kukaan ei kuuntele.

Tässä maailmassa ystävyys perustuu usein itsekkäisiin vaikuttimiin, väitti puhuja. Sellaiset ystävyyssuhteet ovat pinnallisia, ja ne voivat päättyä äkisti.

Puhuja väitti, että ystävyys maailman ihmisten kanssa tuottaa pettymyksen ja se voi vahingoittaa suhdetta Jehovaan. Tosi ystäviä voi löytää vain Jehovan kansan keskuudesta. Seurakunta on ainoa paikka, josta voimme löytää sellaisia ystäviä, joita kuvaillaan Sananlaskujen 18:24:ssä.

(Sananlaskut 18:24) 24 Jotkut tuttavat ovat valmiita vahingoittamaan toisiaan, mutta on ystäviä, jotka ovat uskollisempia kuin veli.

Sitten katsottiin taas video. Puhuja pyysi tarkkailemaan veljen ilmeitä ja sitä, miten tosi ystävät vaikuttivat hänen iloonsa.Aidot ystävyyssuhteet perustuvat yhteisiin arvoihin, selitti puhuja.

(Sananlaskut 17:17) 17 Tosi ystävä rakastaa aina, ja hänestä tulee kuin veli vaikeina aikoina.

Huomautukset:

Onko se "tosi ystävä", joka hylkää ystävänsä sekunnin murto-osassa, kun hän kuulee valtakunnansalin lavalta kokouksessa ilmoituksen "Se ja se ei ole enää Jehovan todistaja"? Eikö ystävän pitänyt pysyä rinnalla vaikka mitä tapahtuisi? Eikö tuollainen ystävän hylkääminen ole ehdollista? Ehdollinen ystävyys ei ole aitoa ystävyyttä. Jos ystävyydelle on ehtona se, että molempien pitää koko elämänsä ajan uskoa Jehovan todistajien järjestön jatkuvasti muuttuviin oppeihin ja noudattaa järjestön itse keksimiä sääntöjä, "tosi ystävän" statuksesta voidaan pyyhkiä alkuosa "tosi" pois ja korvata se sanalla "ehdollinen".

Lue täältä.
Katso video.Hallintoelimen jäsen Samuel Herd ohjasi ohjelmajakson DRAMATISOITUA RAAMATUNLUKUA:

"Jehova teki heidät iloiseksi"

Samuel Herdin englanninkielisen tekstin lausui Jehovan todistajien yhdyskunnan puheenjohtaja Jukka Ropponen.Jehova Jumala on ilon lähde, vakuutti Samuel Herd. Sitten hän kertoi, että Saatana haluaa viedä Jehovan todistajilta ilon viranomaisten vastustuksen tai perheen ja yhteisön painostuksen välityksellä. Saatana haluaa myös, että Jehovan todistajat vähentävät Jehovan palvelusta ja hankkivat kaikenlaista tarpeetonta. Saatana uskottelee, että aineellisen haaliminen tuo kestävää iloa. Se ei pidä paikkaansa.

Tämän puheen aikana luettiin osia Esran, Haggain ja Sakarjan kirjoista.

Perjantain aamupäivän viimeinen puhe oli nimetty näin:

Iloitse siitä että Jehova pelastaa palvelijansa.

Hallintoelimen jäsen Mark Sanderson esitti tämän ohjelmanumeron.Mark Sanderson aloitti puheensa sanomalla, että kaikkialla maailmassa on valtavasti ihmisiä, jotka etsivät pelastajaa. He kaipaavat sitä, että joku pelastaisi heidät sairauksilta, nälältä, köyhyydeltä, rikollisuudelta, sodalta ja jopa kuolemalta.

Miten on mahdollista, että näiden ongelmien ja vaikeuksien keskellä Jehovan palvelijat kaikesta huolimatta iloitsevat? Koska Jehova on tuo pelastaja. Siksi Jehovan todistajat tuntevat iloa sydämessään, sanoi Sanderson.

(Psalmit 9:14) 14 jotta voisin julistaa ylistettäviä tekojasi Siionin tyttären porteissa ja iloita pelastuksestasi.

Sanderson sanoi, että kannattaa kääntä katse Raamatun aikoihin. Näin voi nähdä, miten Jehova suojeli palvelijoitaan ja pelasti heidät sekä kokonaisena kansana ja myös yksilöinä.

Sanderson sanoi, että nyt katsotaan kolmea Raamatussa kerrottua esimerkkiä, joissa Jehova pelasti palvelijansa kansana.

1) 2. Mooseksen kirja 14. luku: Jehova pelasti Israelin kansan Punaisen meren luona

2) 2. Aikakirjan 20. luku: Josafat luotti Jehovaan. 

(2. Aikakirja 20:17)  – – Asettukaa asemiin, seisokaa paikoillanne ja katsokaa, miten Jehova pelastaa teidät.  – –

3) Hiskia luotti Jehovaan. Yksi Jehovan lähettämä enkeli tappoi 185000 vihollista.

Miten on yksilöiden laita?

(Psalmit 34:18, 19) 18 Jehova on lähellä niitä, joiden sydän on särkynyt, hän pelastaa ne, jotka ovat musertuneita. 19 Sillä, joka toimii oikein, on paljon vastoinkäymisiä, mutta Jehova vapauttaa hänet niistä kaikista.

Jehova pelastaa sen, joka toimii oikein, ei vain kansaa vaan oikein toimivan yksilön. Sanderson otti esimerkiksi Hannan.

(1. Samuelin kirja 1:10–11)  10 Hanna oli aivan epätoivoinen, ja hän alkoi rukoilla Jehovaa ja itkeä hillittömästi. 11 Hän myös antoi juhlallisen lupauksen: ”Oi armeijoiden Jehova, jos näet palvelijasi ahdistuksen ja muistat minua etkä unohda palvelijaasi vaan annat palvelijallesi poikalapsen, niin minä annan hänet Jehovalle koko hänen elinajakseen eikä partaveitsi kosketa hänen päätään.”

(1. Samuelin kirja 1:18) 18 Tähän Hanna sanoi: ”Annathan palvelijasi pysyä suosiossasi.” Sitten hän meni pois ja söi, eikä hän enää näyttänyt alakuloiselta.

(1. Samuelin kirja 1:20) 20 Vuoden kuluessa Hanna tuli raskaaksi ja synnytti pojan. Hän antoi tälle nimeksi Samuel, sillä hän sanoi: ”Jehovalta olen häntä pyytänyt.”

(1. Samuelin kirja 2:1) 2 Sitten Hanna rukoili: ”Sydämeni riemuitsee Jehovasta, Jehova on antanut minulle voimaa. Suuni on avautunut vastaamaan vihollisilleni, sillä minä iloitsen sinun pelastuksestasi.

Toisena esimerkkinä yksilöistä Sanderson otti Sadrakin, Mesakin ja Abednegon. Nuo kolme olivat paikalla, kun kuningas Nebukadnessar oli pystyttänyt kultaisen patsaan ja sanoi, että kaikkien täytyisi kumartaa sitä, tai muuten heidät heitettäisiin palavaan uuniin.

Nämä miehet kieltäytyivät ehdottomasti kumartamasta patsasta. He tottelivat Jehovaa. Heidät heitettiin palavaan uuniin.

(Daniel 3:16–18) 16 Sadrak, Mesak ja Abednego vastasivat kuninkaalle: ”Nebukadnessar, meidän ei tarvitse sanoa sinulle tähän mitään. 17 Jos meidät heitetään palavaan uuniin, Jumalamme, jota me palvelemme, pystyy pelastamaan meidät sieltä, ja hän pystyy pelastamaan meidät sinun käsistäsi, kuningas. 18 Mutta vaikka hän ei pelastaisikaan meitä, haluamme sinun tietävän, kuningas, että me emme palvele sinun jumaliasi emmekä palvo kultaista patsasta, jonka olet pystyttänyt.”

Kuolemankin edessä nämä kolme miestä säilyttivät rohkeutensa. Jehova pelasti heidät.

Tässäkin ohjelmajaksossa katsottiin videoita. Tämä oli ensimmäinen niistä. Videolla Jehova ei poistanut sisarelta koettelemusta, mutta antoi riittävästi voimaa sen kestämiseen.Sisar oli menettänyt 2-vuotiaana näkönsä silmäsairauden takia. Videolla luettiin tämä raamatunkohta:

(Jaakobin kirje 5:11) 11 Me pidämme onnellisina niitä, jotka ovat kestäneet. Olette kuulleet Jobin kestävyydestä ja nähneet Jehovan aikaansaaman lopputuloksen ja sen, että Jehovan kiintymys on hyvin hellää ja että hän on armollinen.

Sisar piti itseään hengellisesti rikkaana.Mark Sanderson kertasi, että Jehova ei ole poistanut tuon sisaren koettelemusta, hän on edelleen sokea. Hän on edelleen hyvin köyhä. Sandersonin mukaan Jehova on kuitenkin siunannut häntä. Vuosien aikana hän on voinut auttaa kymmeniä ihmisiä tuntemaan Jehovan.

Sitten katsottiin toinen video. Videossa kerrottiin siitä, miten Jehova puuttui asioihin pakolaisleirissä.Videon katsomisen jälkeen Sanderson alkoi puhua siitä, miten viimeiset päivät huipentuvat aivan pian Suureen ahdinkoon.

(Matteus 24:21) 21 sillä silloin on suuri ahdinko, jollaista ei ole ollut maailman alusta tähän asti eikä tule enää milloinkaan olemaan.

Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun Suuri Babylon on tuhottu, mutta ennen kuin Harmageddonin sota puhkeaa?

Maagogin Gog, kansakuntien liittouma, ryhtyy suurhyökkäykseen Jehovan palvelijoita vastaan, vakuutteli Sanderson. Tuo hyökkäys tulee päivä päivältä lähemmäksi. Miltä sen pitäisi tuntua Jehovan todistajista? Pitäisikö Jehovan todistajien olla äärimmäisen huolissaan tai kauhuissaan?

Ei ollenkaan, lohdutti Sanderson.

Sitten luettiin Ilmestyskirjaa.

(Ilmestys 2:10) 10 Älä pelkää sitä, mitä joudut pian kärsimään. Paholainen heittää teitä vankilaan, jotta teidät koeteltaisiin täysin, ja olette ahdingossa kymmenen päivää. Ole uskollinen aina kuolemaan asti, niin annan sinulle elämän kruunun.

Sanderson kertoi esimerkin Etelä-Koreasta. Noin 70 vuoden aikana 19353 Jehovan todistaja -miestä vangittiin ja viisi heistä tapettiin heidän uskonsa vuoksi.

Sitten puhuja muistutti heistä, jotka kuolivat Natsi-Saksassa, Eritreassa ja Neuvostoliitossa uskonsa vuoksi. He ovat turvassa suuren Jumalan Jehovan muistissa.

Entä ne Jehovan todistajat, jotka katsovat tätä konventtivideoa sellaisissa maissa, joissa Jehovan todistajien työ on kielletty tai sille on asetettu rajoituksia? Sanderson kehotti katsomaan Raamatusta.

(Psalmit 67:1, 2) 67 Jumala, sinä osoitat meille hyvyyttä ja siunaat meitä. Sinä annat kasvojesi loistaa meille, 2 jotta tiesi tunnettaisiin kaikkialla maailmassa, pelastuksesi kaikkien kansojen keskuudessa.

Mark Sanderson kertoi sitten kaksi kokemusta Venäjältä. Ne voi kuunnella tästä (kesto noin 2 minuuttia 20 sekuntia).

Mark Sanderson toisti sitten saman asian: Maagogin Gog käynnistää suurhyökkäyksen Jumalan kansaa vastaan aivan lähitulevaisuudessa. Mutta kun se alkaa, mitä Jehova tekee?

Sanderson luki lyhyen katkelman Puhdas palvonta -kirjasta. Sen voi kuunnella tästä (kesto noin 1 minuutti).Sitten Sanderson muisteli pari vuotta sitten aluekonventissa näytettyä videota, jossa viholliset hyökkäsivät Jehovan kansaa vastaan. Äkkiä taivaasta ilmestyi Jeesus Kristus, 144000 ja taivaalliset armeijat, jotka ratsastavat taisteluun. Jeesus jännittää jousen ja ampuu nuolen, ja kaikki viholliset on tuhottu ikuisiksi ajoiksi.

Sanderson sanoi, että odotamme kovasti aikaa, jolloin näemme nämä tapahtumat omin silmin. Miten suuremmoista onkaan silloin itse kokea, miten Jehova pelastaa meidät.

(Jesaja 12:2)  2 Jumala on minun pelastukseni! Olen luottavainen enkä ole kauhuissani, sillä Jah Jehova on minun voimani ja turvani, ja hän on pelastanut minut.”

(Jesaja 54:17) 17 Jokainen ase, joka valmistetaan sinua vastaan, on tehoton, ja sinä tuomitset jokaisen kielen, joka ryhtyy syyttämään sinua. Tämä on Jehovan palvelijoiden perintö, ja heidän vanhurskautensa on minulta”, julistaa Jehova.
 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity