Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG paitsi nämä:
  • Hakamäen ja Palosen kuvat, jotka on otettu konventtivideoista
  • Ylin kärrykuva, jonka on ottanut Terho Miettinen Espanjasta
 YLE: Aki Tulimäki jätti Jehovan todistajat ja opiskelee nyt amispohjalta juristiksi
25.07.2020 Johanneksen poika

Aki Tulimäki ei koskaan mennyt lukioon. Entinen rakennusmies ja kännykkäkauppias pääsi lukemaan lakia kolmannella yrittämällä.


Laskennallinen aika juristiksi valmistumiseen on viisi vuotta. Tulimäki aikoo valmistua kolmessa vuodessa.

Otteita YLE:n jutusta, teksti ja kuvat: Ari WellingTurkulainen 29-vuotias oikeustieteen opiskelija Aki Tulimäki tapaa yhä esittäytyä rakennusmieheksi tai myyjäksi.

– On hauskaa hämmentää ihmisiä. Yleensä rakennusmiehiä pidetään tyhminä ja myyjiä katsotaan alaspäin. Eikä tarvitse valehdella, olen oikeasti raksamies ja myyjä, sanoo Tulimäki pilke silmäkulmassaan.

Nuorella miehellä on takanaan ensimmäinen vuosi Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Opintopisteitä on kertynyt jo kahden vuoden opintojen edestä. Tulimäki aikoo valmistua kolmessa vuodessa, kesällä 2022.


Jehovan todistajat eivät kannusta hakemaan yliopistoon. Vasta erottuaan uskonlahkosta Tulimäki alkoi tosissaan harkita lakiopintoja.

Jehovan todistajien opeista apua myyntityössä

23-vuotiaana Tulimäki kirjoitti Facebook-seinälleen, että on eronnut Jehovan todistajista. Yhdessä päivässä hän menetti yli 200 Facebook-kaveriaan. Vanhemmat ja sukulaiset käänsivät hänelle selkänsä ja pian tuli myös ero vaimosta. Päätös uskonlahkosta lähtemisestä tuntui kuitenkin ainoalta vaihtoehdolta.

– Todistajat opettavat asioiden tutkimista ja kehottavat etsimään totuutta. Jos kuitenkin löytää totuuden, joka ei ole heidän oppiensa mukainen, on se väärin.

Jehovan todistajissa Tulimäki toimi niin sanottuna tienraivaajana eli kiersi ovelta ovelle. Uskonlahkolla on myös paljon oppikirjoja siitä, miten asiaan kielteisesti suhtautuvien kanssa jutustelua saa jatkettua. Nuorukainen oli tottunut kohtaamaan ihmisiä, eikä myyntityö tuntunut vaikealta.

– Jos on tyrkyttänyt ihmisten ovilla jumalaa, on sen jälkeen helppo myydä mitä vaan. Jehovan todistajien opit auttavat jatkamaan keskustelua asiakkaan kanssa. Sama pätee vaikkapa kännyköitä myydessä.

Oikeustieteelliseen tärppäsi kolmannella kerralla

Ensimmäisen kerran Tulimäki haki lukemaan lakia vuonna 2014. Takana oli juuri ero Jehovan todistajista, eikä pääsykokeisiin lukemisesta meinannut tulla oikein mitään. Toisella hakukerralla meni jo paremmin ja kolmannella yrittämällä tärppäsi.Lue juttu kokonaan YLE:n sivuilta.

 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity