Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 Veikko Leinonen: "Jumalan valtakunta on lähellä"
15.02.2021 Johanneksen poika
Kuva: JW.ORG

Monet Jehovan todistajat ja myös entiset Jehovan todistajat pitävät Veikko Leinosta Suomen Jehovan todistajien parhaimpana puhujana. Hänen persoonallinen ja ilmeikäs tyylinsä saa kuulijan pysähtymään. Leinonen ääntää selvästi, eikä hänellä ole mitään "tilkesanoja", joten kuulijan on helppo saada selvää.

Veikko Leinonen vieraili Helsinki Eteläisen seurakunnan zoom-kokouksessa lauantaina 13.02.2021. Hän piti yleisöesitelmän aiheesta Jumalan valtakunta on lähellä.

Leinosen puhe perustui kahteen julkaisuun:

Kuvat: JW.ORG

Leinonen aloitti esitelmänsä lukemalla suoraan Vartiotornin numerosta 2/2020 sivulta 3.

Oletko joskus rukoillut Jumalan valtakunnan tulemista? Vuosisatojen ajan miljoonat ihmiset ovat toistaneet sanoja ”Tulkoon sinun valtakuntasi”. He rukoilevat näin, koska Jeesus käski seuraajiaan rukoilemaan Jumalan valtakuntaa.

Jeesuksen opetuslapset eivät aluksi ymmärtäneet kaikkea, mitä hän sanoi Jumalan valtakunnasta. Kerran he kysyivät Jeesukselta: ”Herra, palautatko sinä Israelin valtakunnan ennalleen tänä aikana?” He varmaankin yllättyivät, kun hän ei antanut heille suoraa vastausta. (Apostolien teot 1:6, 7.) Vaikka Jeesus ei vastannut heille suoraan, se ei tarkoita, ettemme voisi saada selville, mikä Jumalan valtakunta on ja milloin se tulee.

Leinonen kertoi, että tämän Vartiotorni-lehden avulla alkoi maailmanlaajuinen erikoiskampanja. Tuota kampanjaa esitettiin Leinosen mukaan maailman johtajille, viranomaisille ja vaikutusvaltaisille päättäjille.

Tämän lehden mukana oli saatekirje. Saatekirjeessä presidenteille ja ministereille sanotaan näin:

Tämän kirjeen ohessa on teille oma kappale kyseistä lehteä. Voitte halutessanne lukea lehteä myös sähköisessä muodossa verkkosivustollamme JW.ORG. Nykyäänkin monet ihmiset ympäri maailman rukoilevat Isä meisän -rukouksen mukaisesti Tulkoon sinun valtakuntasi, mutta he saattavat silti miettiä, mikä tuo valtakunta oikein on, ja vaikuttaako se ihmisten elämään mitenkään. Tässä lehdessä kerrotaan, miten Raamatusta voidaan löytää vastaus näihin kysymyksiin. Toivon, että pidätte tästä lehdestä.

Leinonen kertoi, että tämä lehti meni presidentille, presidentin toimistoon, ministereille, kansanedustajille ja monille yritysjohtajille ja liikemiehille.


Kuva: Zoom ja JW Stream

Seuraavaksi Leinonen käsitteli sitä, mikä Jumalan valtakunta on.

Miten vuosi 1914 liittyy asiaan? Kuuntele tästä. Kesto noin 3 minuuttia, 10 sekuntia.

Miten voi "tuntea", että valtakunta on todella lähellä? Leinonen lainaa hallintoelimen jäsenen Gerrit Löschin sanoja. Virusepidemia. Maailma hätätilassa. Kuuntele tästä. Kesto noin 1 minuutti, 30 sekuntia.

Eräs ajatus puheesta. Leinonen viittasi hallintoelimen tilannepäivitykseen nro 8/2020. Siinä Gerrit Lösch kertoi noin kohdassa 2:30, että tasaväkiset vaalitulokset ovat hankalia.


Kuva: JW.ORG

Valtakunta on lähellä Jehovan ja Jeesuksen sydäntä. Jeesus puhui Valtakunnasta vielä ylösnousemuksensa jälkeenkin. Kuuntele tästä. Kesto noin 3 minuuttia.

Valtakunta on Raamatun pääteema. Miksi tarvitsemme valtakuntaa? Kuuntele tästä. Kesto noin 4 minuuttia, 20 sekuntia.
 

 
Miten Jehova valmisti Leinosen mukaan kansaansa Jumalan valtakunnan syntymään? Sanansaattaja edeltää Messiaan tulemista. 1800-luvun lopussa joukko raamatuntutkijoita, Russell ja hänen toverinsa, toimivat Leinosen väitteen mukaan "sanansaattajina". Vasta silloin oli mahdollista ymmärtää valtakunnan perustaminen taivaassa. Kuuntele tästä. Kesto noin 3 minuuttia.

Seuraavaksi Leinonen tarkasteli Vartiotornin numerosta 2/2020 sivulta 11 sitä, mitä Valtakunta saa aikaan. Leinonen kertoi:

Ensimmäinen asia valtakunnan perustamisen jälkeen oli Saatanan ja demonien karkottaminen taivaasta. Siksi pahuus on lisääntynyt maailmassa täyteen mittaansa. Mutta Valtakunta on jo tehnyt paljon hyvää. Raamatullista opetustyötä tehdään ympäri maailman.

Leinonen kertoi esimerkkejä hyvistä asioista, joita tapahtuu jo nyt:

Miljoonat ihmiset ovat oppineet parantamaan perhe-elämäänsä, suhtautumaan työhönsä tasapainoisesti, saamaan iloa aineellisista asioista tekemättä niistä kuitenkaan elämänsä keskipistettä.

Mitä hyvää Valtakunta saa aikaan tulevaisuudessa? Leinonen kertoi:

Tulevaisuudessa Valtakunta toteuttaa niitä asioita, joista Jeesus antoi mallin ollessaan Maan päällä. Jeesuksen vaellus Maan päällä oli oikeastaan Valtakuntakampanja numero 1. Jeesus paransi sairaita - tarkoittaa, että tulee täydellinen terveys. Jeesus tyynnytti myrskyn ja hallitsi luonnonvoimia - tarkoittaa, että hän ratkaisee kaikki ympäristöongelmat. Jeesus ruokki tuhansia - tarkoittaa, että hän poistaa nälkäongelman. Jeesus herätti kuolleita - tarkoittaa, että Valtakunnan alaisuudessa tapahtuu ylösnousemus. Jeesus oli rauhanruhtinas - tarkoittaa, että hän ottaa pois vallan ihmishallitsijoilta, tekee lopun ihmisten hallintojärjestelmistä, poistaa pahat ihmiset, jotka kieltäytyvät tottelemasta Jehova Jumalaa.

Leinonen kysyi puheessaan seuraavaksi:

Mitä tehdä tällä tiedolla, että Jumalan valtakunta on lähellä?

Leinonen viittasi Vartiotorniin 2/2020 sivuille 14 ja 15.
Kuvat: JW.ORG

Kuuntele Leinosen loppusanat tästä. Kesto noin 25 sekuntia.
 


Löytyykö mitään todellisia perusteluja, miksi Valtakunta olisi perustettu vuonna 1914? Lue tämä:

   
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity