Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 Historiaa - osa 80: Vartiotorni-seuran presidentti N. H. Knorr piti Helsingin kansainvälisessä konventissa loppupuheen vuonna 1973
15.03.2021 Tuomas Yläjuurakko ja Johanneksen poika


 

Kuva: Tuomas Yläjuurakko

Helsingingin olympiastadionilla pidettiin suuri kansainvälinen konventti kesällä 1973. Konventti kesti viisi päivää. Osanottajia oli melkein 30000. Konventtiin osallistui myös Vartiotorni-seuran silloinen presidentti, Nathan H. Knorr. Hän piti mm. konventin loppupuheen.


Kuva: Vartiotorni-seura

Loppupuheeseen heijastui vuoden 1975 läheisyys, vaikka puheessa ei suoraan vuosilukuun viitattukaan. Mutta puheessa oli "kiireellisyyden tunne". Nämä otteet puheesta vahvistavat kiireen:

Me olemme onnellisia siitä, että olemme niin kiireisiä, ja me rakastamme sitä, että voimme työskennellä Jumalan valtakunnan puolesta.

Nyt ei ole mikään hetki vähentää vauhtia.

Nyt on aika kiihdyttää työskentelyämme päivin ja öin.


Loppupuheen voi lukea ja kuunnella kokonaan täältä.

Tällä sivulla esitetään puheesta otteita ja esitellään kaksi "traktaattia", Valtakunnan Uutinen -lehtistä, joiden levittämisellä olisi kiire, jotta ihmiset saisivat tietää ihan pian tulevasta ahdistuksen ajasta.

Loppupuheen alkupuolella N. H. Knorr kehotti miehiä tavoittelemaan valvojan virkaa, ts. pyrkimään vanhimmaksi. Lainaus puheesta:

Monet veljet ovat olleet totuudessa vuosien ajan. Me voisimme kysyä teiltä, tavoittelettko te, pyrittekö valvojan asemaan? Paavali kehotti Timoteusta tavoittelemaan tätä valvojan tehtävää, koska se on hienoa työtä.

Vanhimmistojärjestely oli tuolloin ollut voimassa vain vähän aikaa, ja ehkä joissakin seurakunnissa oli pulaa vanhimmista. Tähän saattoi liittyä myös se, että ennen vuotta 1975 järjestö kasvoi nopeasti. Lainaus:

Kun me katselemme sitä yli sadantuhannen ihmisen joukkoa, joka tulee joka vuosi järjestöön, havaitsemme, että he tarvitsevat paimennusta. Viimeisen viiden vuoden aikana yli kuusisataa tuhatta vasta antautunutta ja kastettua on tullut Jehovan järjestöön. Luonnollisesti he ovat tulleet meidän omiin seurakuntiimme. Mutta kun seurakunnat tulevat suuremmiksi, ja ne jaetaan, tarvitsemme enemmän vanhimpia.

Knorr viittasi konventin "avainpuheeseen" ja puhui taistelusta, ei tosin kirjaimellisesta vaan hengellisestä. Jehovan todistajien tuli voittaa taistelu ilman aseellista yhteenottoa. Lainaus:

Kun me työskentelemme Jeesukseen Kristukseen uskoen, me voimme saavuttaa voiton maailmasta ilman aseellista yhteenottoa. Me emme ole kiinnostuneita taistelemaan kenenkään kanssa lihallisten aseiden avulla. Mitä me käytämme, on meidän suumme. Me olemme osoittaneet uskoamme toisille ihmisille suumme avulla. Me käytämme sellaisia välineitä, joita Jehovan järjestön on antanut, kuten kirjoja ja Raamattuja. Ja tuon avainpuheen jälkeen saimme Valtakunnan Uutisen nro 16. Se on jälleen jotain, jota voimme käyttää ilman aseellista yhteenottoa. Painetulla sanalla on voimaa.

Vuoden 1973 syyskuun lopussa olisi kymmenen päivää kestävä "rynnistys", jonka aikana jokainen Jehovan todistaja pyrkisi levittämään vähintään 100 Valtakunnan Uutista nro 16. Voit lukea tämän kokonaan tästä.

Mitä Jehovan todistajien kirjallisuus kertoi tästä Valtakunnan Uutiset numero kuudestatoista?

Valtakunnan Palvelus 9/1973 s.1,7

Edessämme on nyt, syyskuun lopulla, Valtakunnan Uutisten 16. numeroa koskeva erikoistyö. Veljemme ja sisaremme tekevät kaikkialla järjestelyjä tätä toimintaa varten. Olemme innokkaita aloittamaan. Siunatkoon Jehova teitä osallistuessanne kokosieluisesti tämän ajankohtaisen sanoman levittämiseen ja todistaessanne siten olevanne todella Jumalan hallitusvallan puolesta - sen Pääedustajan kanssa.

Veljenne, TIKKURILAN HAARATOIMISTO

Kun annat syyskuun kenttäpalvelusraporttisi, olitpa seurakunnanjulistaja tai tienraivaaja, mainitse raportin alareunassa, miten monta Valtakunnan Uutisten traktaattia todellisuudessa levitit. Kenttävalvoja ilmoittaa seurakunnan levittämien traktaattien lukumäärän Seuralle.

Tämä syyskuun rynnistys ei tulisi olemaan vuoden 1973 ainoa suuri kenttäpalvelustapahtuma. Joulukuulle suunniteltiin myös samanlaista rynnistystä.
Voit lukea Valtakunnan Uutisen nro 17 kokonaan tästä. Lainaus puheesta:

Sitten joulukuussa me teemme tämän saman uudelleen Valtakunnan Uutisen nro 17 avulla. Seura valmistaa jälleen maailmanlaajuisen voimakkaan sanoman joulukuun 22:sta päivästä 31:een levitettäväksi. Kaikkia innostetaan liittymään tähän toiseen levitykseen. (Konventtiyleisö taputti) Tehkäämme siitä voitto maailmasta sillä tavalla, että te olette voittajia. Seura varaa näitä traktaatteja ensiksi miljoonalle kolmellesadalle tuhannelle julistajalle. Me emme voi lähettää näitä veljillemme rautaesiripun taakse.

Mitä Jehovan todistajien kirjallisuus kertoi tästä Valtakunnan Uutiset numero seitsemästätoista?

Valtakunnan Palvelus 12/1973 s.1,2

Nyt lähestymme aikaa, jolloin levitämme toisen Valtakunnan Uutisen numeron.
- - Osallistumalla pelottomasti ja innokkaasti levittämään uutta sanomaa, jonka kärki kohdistuu nyt kysymykseen ”Onko uskonto pettänyt Jumalan ja ihmisen?”, voimme ilmaista rakkautemme Jehovaan, halumme nähdä hänen nimensä puhdistettuna siitä häväistyksestä, jonka väärä uskonto on tuottanut sille, ja päättäväisyytemme vaeltaa hänen nimessään. Haluavatko kaikki syyskuussa työhön osallistuneet 12 398, tai vielä useammatkin, olla nyt mukana? - -
Haluamme lähettää teille kaikille lämpimät terveisemme, ja toivomme Jehovan siunaavan runsaasti kaikkia, jotka osoittavat kannattavansa tosi palvontaa.

Veljenne, TIKKURILAN HAARATOIMISTO

Nathan H. Knorr kertoi loppupuheessaan tietoja huhtikuun 1973 raportista. Numerot ovat aina olleet Vartiotorni-seuralle tärkeitä. He mittaavat hengellisyyttä numeroina. Jokaisen pitää raportoida toimintansa, ja niitä lukuja sitten kerätään maailmanlaajuisesti yhteen ihasteltavaksi. Lainaus puheesta:

Meillä oli hyvin hieno raportti huhtikuun aikana. Raportoineiden julistajien lukumäärä oli yksi miljoona 701 tuhatta 91. (Konventtiyleisö taputti) Ja te veljienne kanssa kaikkialla maailmassa annoitte valtavan todistuksen. Te käytitti 29 miljoonaa 205 tuhatta 664 tuntia kenttäpalveluksessa. Te teitte kaiken vain yhden kuukauden aikana.
- - -
Te levititte myös 25 miljoonaa lehteä ja 1,5 miljoonaa sidottua kirjaa.

Knorr kertoi ennakkotietoja suomenkielisestä Uuden maailman käännöksen kreikkalaisista kirjoituksista. Hän sanoi näin:

Jonain päivänä, jos se on Jehovan tahto, meillä tulee olemaan Uuden maailman käännös kristillisistä kreikkalaisista kirjoituksista suomeksi ja ruotsiksi. (Konventtiyleisö taputti) Meidän kääntäjämme työskentelevät sen parissa. Ja jos he tietävät, että te todella olette innostuneita saamaan nämä kristilliset kreikkalaiset kirjoitukset, niin he työskentelevät vielä kovemmin. (Konventtiyleisö taputti) Me haluaisimme kovin mielellämme painaa tuon kirjan teitä kaikkia varten. Niin pian kun kääntäjät antavat meille käsikirjoituksen, me olemme valmistautuneita siihen, ja panemme sen painokoneisiin. Me emme ehkä odota konventtia sen julkaisemiseksi ellei konventti nyt satu olemaan juuri aivan lähellä.


Kuva: Tuomas Yläjuurakko

Knorr kertoi konventeissa kastettujen lukumäärän siihen mennessä maailmanlaajuisesti:

Me toivotamme tervetulleiksi kaikki ne, jotka kastettiin, ne 1164. (Konventtiyleisö taputti) Saimme tiedon, että 71 kastettiin Dublinissa.(Konventtiyleisö taputti) Tähän mennessä Yhdysvalloissa ja Kanadassa on kastettu konventeissa 11 tuhatta 539. (Konventtiyleisö taputti) Se tapahtui 15:ssä konventissa. Kahdeksan kuukauden aikana huhtikuuhun mennessä maailmanlaajuinen raportti osoittaa, että 105 tuhatta 410 on kastettu. (Konventtiyleisö taputti) Se oli valtava kasvu kahdeksan kuukauden aikana.

Konventin loppupuheessa viitattiin puheeseen "Pitäkäämme mielessämme Jehovan päivän läsnäolo". Lainaus:

Meillä ei ole varaa siirtää Jehovan tulisen päivän tuloa meidän mielissämme. Se tulee äkkiä. Kaikkien meidän tulee olla ahkeria. Meidän täytyy olla hereillä.

Konventissa julkaistiin uusi kirja, Tosi rauha ja turvallisuus - mistä lähteestä? Lainaus puheesta:

Tämä kirja on todella helposti ymmärrettävä. Se on sellainen, jota yleisö voi käsittää. Se käsittelee ongelmia, jotka ovat heidän maailmassaan. Ja näitä moraaliongelmia on myös sellaisia, joita on heidän seurakunnassaan. Tämä on kirja, jota tulisi käyttää vapaasti myöskin kenttäpalveluksessa.
- - -
Aika, mikä on jäljellä ihmisille asennoitua Jehovan puolelle, on lyhyt. Kun me näemme jonkun, joka osoittaa rakkautta Jumalan vanhurskautta kohtaan, me voimme auttaa heitä. Nyt on aika kiihdyttää työskentelyämme päivin ja öin. Me haluamme auttaa kaikkia niitä ihmisiä, joita me mahdollisesti voimme tulemaan Jeesuksen Kristuksen opetuslapsiksi.

Konventissa oli nähty näytelmä Huutakaa, sillä Jehova on antanut meille kaupungin. Knorr ylisti sitä. Lainaus:

Mikä mahtava kuvaus Jerikon tuhosta, Rahabin uskollisuudesta. Hän oli todella kiinnostunut koko hänen huonekunnastaan ja sukulaisistaan. Ponnistelujensa kautta hän toi ihmisiä tuon vaikean ajan läpi. Ja siinä Jehova jälleen voi näyttää erään Jumalan voiton pelastamalla Rahabin ja hänen perheensä. Tällaisen näytelmän tulisi kiihdyttää meitä toimintaan.

Konventissa julkaistiin englanniksi kirja Jumalan tuhatvuotinen valtakunta on lähestynyt.

Knorr kommentoi hiukan konventin yleisöesitelmää:

Tämän päivän yleisöesitelmän tulisi auttaa monia ajattelemaan Jumalan voiton merkitystä ahdistetulle ihmiskunnalle. Ei ole mitään epäilystäkään siitä, että olemme menossa kohti Jumalan voittoa. Kaikki tässä konventissa on osoittanut sitä kohti. (Konventtiyleisö taputti) Oletteko nyt päättäneet palata kotiin yhä innokkaampina saarnata hyvää uutista? (Konventtiyleisö taputti) Me voimme olla ahkeria tässä ihmeellisessä toiminnassa. Sanoma, jonka olemme saaneet täällä, voi olla meillä mukanamme, ja voimme viedä sen ihmisille osoittaen heille Jumalan voiton.


Kuva: Tuomas Yläjuurakko

Lue tai kuuntele kokonaan N. H. Knorrin pitämä loppupuhe täältä.

 
 
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity