Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 Tilastokeskus: Jehovan todistajien lukumäärä Suomessa laskee edelleen tasaisesti
31.03.2021 Johanneksen poika


 


Viime vuodet ovat olleet Jehovan todistajille Suomessa vaikeita. Tilastokeskuksen tuoreet luvut vuodelta 2020 vahvistavat, että suunta alaspäin on pysyvä ja vakaa. Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2020 lopussa Jehovan todistajien yhteismäärä Suomessa oli enää 16787, kun se vuoden 2016 lopussa oli ollut vielä 17979. Pudotusta viidessä vuodessa on ollut yhteensä 1192. Mitään käännettä ylöspäin ei ole näkyvissä.

Katso tästä ja tästä alamäki isoina kuvina.

Tässä on näkyvissä Jehovan todistajien lukumäärä vuoden 2020 viimeisenä päivänä. Taulukossa todetaan, että naisia on 2265 enemmän kuin miehiä.

Jos Jehovan todistajien lukumäärää tarkastellaan ikäryhmittäin, järjestön tulevaisuus on lohduton. Vanhojen ikäluokkien poistuessa ei enää tule tarpeeksi nuoria tilalle, jotta järjestö tulevaisuudessa pysyisi elinvoimaisena. "Ukkoutuminen" näivettää lopulta järjestön toimintaa merkittävästi. 
Huomautus: Jehovan todistajien tilastointimenetelmä on hiukan erilainen kuin Tilastokeskuksella. Siksi lukumäärät poikkeavat hieman toisistaan. Mutta sama alamäki jatkuu myös Jehovan todistajien omien tilastojen mukaan.
 
 
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity