Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset


Kuva ja teksti: Lastenkirja Opimme suurelta opettajalta

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG
 
 Useat mediat uutisoivat Jehovan todistajien epäillyistä rahankeräysrikoksista
14.04.2021 Johanneksen poika


 
Ilta-Sanomat julkaisi uutisen Jehovan todistajien rahankeräystutkinnasta. Sen jälkeen Iltalehti, Helsingin Sanomat, MTV Uutiset ja Demokraatti ovat myös julkaisseet uutiset Jehovan todistajien rahankeräystutkinnasta.


Kuvat: Pixabay

Iltalehti kertoo, että juttu on tällä hetkellä syyteharkinnassa, ja epäiltyjä on kymmenkunta. Jutussa on Iltalehden mukaan kyse siitä, että Jehovan todistajat ovat keränneet vuosia rahaa siten, että lahjoitustilin numero on ollut esillä heidän nettisivuillaan ja Vartiotorni-lehdessä.

Jehovan todistajilla ei ole ollut rahankeräyslupaa. Toiminta on jatkunut vuosia, mutta syyttäjän mukaan epäillyn rikoksen tekoaika päättyy vuoteen 2016, minkä jälkeen tilinumero ei enää ole ollut esillä nettisivuilla tai Vartiotorni-lehdessä. Esitutkintakin on kestänyt pitkään.Helsingin Sanomat kertoo, että miljoonien eurojen lahjoituksia kerättiin ilman lupaa. Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen. Rikoksesta epäillään noin kymmentä henkilöä. He ovat työskennelleet rikosepäilyjen aikaan Jehovan todistajien johtotehtävissä.

Rikoisepäilyt liittyvät syyttäjäen mukaan siihen, että Jehovan todistajien Vartiotorni-lehdissä ja nettisivuilla on jaettu lahjoitustilin numeroa. Toiminnalle ei ole ollut rahankeräyslupaa.

”Nyt arvioidaan sitä, olisiko lupa pitänyt olla ja onko se jätetty tahallisesti hankkimatta”, Appelsin sanoo.

Hän arvioi, että syyteharkinta valmistuu vielä kevään aikana. Jos syyttäjä nostaa tapauksesta syytteitä, ne käsitellään käräjillä Etelä-Suomessa.

Rikosepäilyt koskevat muutaman vuoden aikajaksoa 2010-luvun puolivälissä.
MTV Uutiset uutisoi, että lahjoitustilin numero on ollut Vartiotorni-lehdessä ilman keräyslupaa.

Toiminnan epäillään jatkuneen vuosia. Rikoksesta epäiltyjä on Appelsinin mukaan kymmenkunta ja he ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Jehovan todistajat ei halunnut kommentoida keskeneräistä asiaa lehdelle. Syyteharkinnan asiassa on määrä valmistua kevään aikana.
Demokraatti kertoi, että valtionsyyttäjä Mika Appelsinin mukaan Jehovan todistajien Vartiotorni-lehdessä ja nettisivuilla oli jaettu lahjoitustilin numeroa ilman rahankeräyslupaa.

–  Uskonnollisilla yhteisöillä on mahdollisuus kerätä uskonnon harjoittamisen yhteydessä kolehtia ilman rahankeräyslupaa, mutta muu rahan kerääminen toimintaa varten vaatii lain mukaan luvan, Appelsin sanoi.


   
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity