Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset

Kuva: JW.ORG, muokkaus: JP

Lisää linkkejä
Sivupalkin kuvat: JW.ORG, ellei toisin mainittu
 
 Jehovan todistajien Helsingin seurakunta osti Turusta tontin
30.05.2021 Johanneksen poika


 

Valtakunnansalit vasemmalta oikealle: Espoo, Joensuu, KaustinenTurun Sanomat kertoi, että Jehovan todistajat kävivät Turussa ostoksilla. Lainaus jutusta:

Turun kaupunki myy Jehovan todistajien Helsingin seurakunnalle 2 463 neliön suuruisen toimitilatontin. Tontti sijaitsee Lausteella osoitteessa Taalintehtaankatu 1a. Kauppahinta on arvion mukaan noin 123000 euroa.

Uutinen on eräällä tavalla yllättävä.
Viime vuosina Suomessa seurakuntia on yhdistetty ja järjestelty uudelleen, ja Jehovan todistajat ovat myyneet noin 30 valtakunnansalia. Miksi Jehovan todistajat nyt ostavat tontin, joka mitä ilmeisimmin on tarkoitettu valtakunnansalin rakentamista varten?

Montako valtakunnansalia on Turussa tällä hetkellä? Jehovan todistajien virallisen nettisivun mukaan Turussa ja sen läheisyydessä on neljä valtakunnansalia. Ne sijaitsevat näissä osoitteissa:
  • Kaustakatu 15-17, 20780 KAARINA
  • Itäharjunkatu 33, 20540 TURKU
  • Vakka-Suomentie 3, 20100 TURKU
  • Viertolantie 27, 20320 TURKU
Tarvitaanko Turkuun viides valtakunnansali? Vai onko tarkoitus myydä pari salia ja rakentaa niiden tilalle yksi uusi? Tästä saadaan varmaan tietoa myöhemmin.

Toisaalta uutinen on yllättävä, koska Turku myi tontin Helsingin seurakunnalle. (Tämä tarkoittaa Helsingin rekisteröityä seurakuntaa, ei mitään hengellistä toimintaa harjoittavaa paikallisseurakuntaa). Miksi Turku ei myynyt sitä Jehovan todistajien Turun rekisteröidylle seurakunnalle?

JP-Uutisten saamien tietojen mukaan kaikki Suomen Jehovan todistajien valtakunnansalit tullaan siirtämään Helsingin rekisteröidyn seurakunnan omistukseen. Johtuisiko Turun tontinmyynti Helsingin seurakunnalle tästä? Nykyisin valtakunnansaleja omistavia rekisteröityjä seurakuntia on noin kaksikymmentä. Ne muut rekisteröidyt seurakunnat ilmeisesti sitten lakkautetaan, mutta nämä muutokset vaatisivat päivityksen Jehovan todistajien yhdyskuntajärjestykseen. Tästäkin saataneen tietoa myöhemmin. Patentti- ja rekisterihallituksesta voi tarkistaa yhdyskuntajärjestyksen tilan. Onko se edelleen se sama vanha vai onko sitä jotenkin muutettu.

Mitä eroa on Jehovan todistajien rekisteröidyillä seurakunnilla ja rekisteröimättömillä paikallisseurakunnilla? Lisätietoa täällä.


Virallisten rekisteröityjen seurakuntien luettelo

On paikallaan kerrata Jehovan todistajien omituista yhdyskuntajärjestystä. On tärkeää ymmärtää kahdenlaisten seurakuntien ero. Rekisteröidyillä seurakunnilla ja paikallisseurakunnilla ei ole mitään yhteistä. Parhaiten asian ymmärtää katsomalla tätä kaaviota:


       
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity