Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 Korjaamon kirjamarkkinat 2014: "Hengellinen väkivalta"
06.03.2014 Johanneksen poika
Viime keväänä ensimmäistä kertaa vietetyt Korjaamon kirjamarkkinat tulevat taas 29.–30.03.2014. Markkinat on rento ja intiimi kirjaallisuustapahtuma, joka poimii Korjaamolle kevään inspiroivimmat kirjat ja tekijät.

Yksi poiminta monipuolisesta ohjelmasta:

Lauantai 29.03.2014 klo 12:30-13:30: "Hengellinen väkivalta".

Keskustelemassa AILA RUOHO (Päästä meidät pelosta, Nemo) JARMO STOOR (Sieluhäkki, Into), JONI VALKILA (Uskonnon uhrien tuki ry:n toiminnanjohtaja) ja JANNE VILLA (Hengellinen väkivalta, Kirjapaja), moderaattorina Ruben Stiller.

Tietoja kirjailijoista:

Jarmo Stoor: Sieluhäkki (Into)

Sieluhäkki on tositapahtumiin pohjaava kertomus pojasta ja pahuuden heijastumisesta sukupolvesta toiseen. Vaikka lapsena raiskattu äiti vahtii ja suojelee poikaansa kaikelta, ei poika lannistu vaan säntää uusiin seikkailuihin Kaverin kanssa. Romaani on rosoinen runoelma mielikuvituksen, tahdonvoiman ja viattomuuden parantavasta voimasta.

Jarmo Stoor on kirjailija, kustantaja, kirjakauppias ja Oulun Tähtitornin kulttuurikahvilan pitäjä. Stoor pelaa rugbyä ja harrastaa kilpakädenvääntöä maajoukkuetasolla.

Aila Ruoho: Päästä meidät pelosta (Nemo)

Hengelliset yhteisöt tarjoavat jäsenilleen yhteenkuuluvuuden tunnetta ja elämänarvoja. Toisaalta jos ehdottomana pidetyn opinkappaleen todellisia vaikutuksia ei myönnetä, voivat seuraukset olla tuhoisia.

Teologian maisteri Aila Ruoho on tutkinut esimerkiksi Jehovan todistajien, Vanhoillislestadiolaisten ja Koivuniemen kulttina tunnetun yhteisön kipupisteitä sekä haastatellut lukuisia nykyisiä ja entisiä jäseniä. Miten he kokevat pakollisen jäsenhankinnan, ulkopuolisten kummeksumat tavat ja sääntöviidakon, joka kieltää kaiken uskontoon kohdistuvan kritiikin? Entä kuinka käy, jos huomaakin, ettei tunne henkistä kotiaan enää omakseen? Voiko epäterveestä yhteisöstä päästä irti kärsimättä itse?

Janne Villa: Hengellinen väkivalta (Kirjapaja)

Mistä hengellisessä väkivallassa on kyse ja mikä sen mahdollistaa? Yhteisön hurskaan kulissin ylläpitäminen on monelle tärkeämpää kuin uhrien auttaminen ja väärintekijöiden saattaminen vastuuseen.

Teoksessa tarkastellaan ilmiötä tapauskertomusten, asiantuntijoiden ja alan kirjallisuuden kautta. Miten uhri voi selvitä eteenpäin elämässään ja uskossaan ja kuinka yhteisön tulisi toimia kriisissä? Tämän kirjan jälkeen mikään yhteisö ei voi vetäytyä vastuustaan tietämättömyyteen vedoten.
Janne villa on teologi, toimittaja ja terapeutti.

   


Alkuperäiset Korjaamon internetsivut täällä.
Lisätietoja täällä.
Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki, Puh. 020 7417 000Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu