Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 Eeva-Liisa Pirttinen erotettiin soittamalla puhelu
06.05.2014 Johanneksen poika


Eeva-Liisa Pirttinen erosi Jehovan todistajista
maistraatin kautta jo vuosia sitten. Kun hän antoi haastattelun Helsingin Sanomien kuukausiliitteeseen ja Ilta-Sanomiin, hänet "varmuuden vuoksi" erotettiin vielä Jehovan todistajien seurakunnasta, mihin hän ei enää edes kuulunut. Ilmeisesti Jehovan todistajien järjestö halusi painottaa sitä, että heillä on valtaa jäseneen vielä eroamisen jälkeenkin.

Eeva-Liisa antoi tänään 06.05.2014 Johanneksen pojan uutisille oman lausuntonsa asiasta.

Annoin haastattelut Helsingin Sanomien toukokuun 2014 kuukausiliitteeseen sekä 5.5.2014 ilmestyneeseen Iltasanomaan kokemuksistani entisenä Jehovan todistajana.

Tiistai-aamuna eli seuraavana päivänä Iltasanomien ilmestymisestä minulle soitti Turengin seurakunnan koordinaattori, ja lyhyen puhelun aikana tiedusteli, pitääkö paikkansa, etten ole enää Jehovan todistaja. Vastattuani tämän olevan totta, hän totesi, että minut erotetaan Jehovan todistajien seurakunnasta ja tämä erottaminen ilmoitetaan seuraavana torstaina kokouksessa lavalta seurakuntalaisille tiedoksi.
 
Koordinaattori sanoi, ettei hän ole ollut ollenkaan tietoinen siitä, että en enää ole Jehovan todistaja, vaikka en ole ollut seurakunnan yhteydessä enää useaan vuoteen.

Kerroin eronneeni maistraatin kautta. Koordinaattori sanoi, ettei se ole sama asia, eikä siis pätevä ilmoitus eroamisesta. Sanoin, että olen Suomen lain edessä ilmoittanut eroavani ja olen tätä tehdessäni soittanut Jehovan todistajien haaratoimistoon Tikkurilaan oikeusosastolle ja minulle kerrottiin sieltä, että eroaminen maistraatin kautta on riittävä ja pätevä, mutta seurakunnasta tullaan vielä varmistamaan, että todella näin tarkoitin. Minulta ei ole koskaan kuitenkaan kysytty mitään asiaan liittyvää seurakunnan taholta maistraatin ilmoituksen jälkeen. Koordinaattori totesi, että hänelle ei ole tällaista tietoa tullut. Sen jälkeen hän totesi, että nyt hän tietää kantani ja minut voidaan erottaa.

Pian puhelun jälkeen koordinaattori soitti miehelleni, joka on myös eronnut maistraatin kautta Jehovan todistajista ja kysyi, onko mieheni tietoinen lehtiartikkeleista ja painotti, että maistraatin kautta eroaminen ei ole virallista. Miestäni ei tässä yhteydessä erotettu.

Tämä tuntuu aika erikoiselta toiminnalta. Eronnut halutaan vielä erikseen erottaa ja näin julkisesti nöyryyttää ja häpäistä.

06.05.2014  Eeva-Liisa Pirttinen, TurenkiTässä on Eeva-Liisan osuus Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä 03.05.2014:

"Eronneiden ja erotettujen kanssa ei saa olla tekemisissä. Se on yksi tärkeimmistä asioista Jehovan todistajien opetuksessa. Sitä jauhetaan koko ajan kokouksissa ja Vartiotorneissa", sanoo Eeva-Liisa Pirttinen.

Hän on 53-vuotias entinen Jehovan todistaja. Hän meni kasteelle 13-vuotiaana vuonna 1974, vuotta ennen ennustettua harmagedonia.

"Se oli ilon päivä. Siihen aikaan kastettiin älyttömästi uusia todistajia. Odotettiin, että loppu tulee ihan just."

"Me olimme Jumalan kansaa, ja meillä oli tällainen mahtava lottovoitto. Uskoin tuhatta ja sataa, että tämä oli ainoa oikea uskonto."

Pirttinen kertoo olleensa fanaattinen todistaja. Sitten tuli vaikea raskaus. Jehovan todistajien opin mukaan hän kieltäytyi ottamasta verta, vaikka sekä hän että vauva olivat hengenvaarassa.

Keskosvauva painoi alle kilon.

"Silloin ymmärsin, ettei voi olla Jumalaa, joka vaatii tällaisen uhrauksen. Minun uskontoni takia lapseni joutui kärsimään."

Pirttinen pysyi Jehovan todistajana äitinsä kuolemaan saakka. Sen jälkeen hän lakkasi käymästä kokouksissa ja ilmoitti erostaan maistraattiin. Aviomies oli helpottunut, sillä hän oli ollut valmis lähtemään liikkeestä jo aikaisemmin.

Lähtönsä jälkeen Pirttinen on luovuttanut verta ja käynyt äänestämässä.

"Nykyisin minun on vaikea ymmärtää elämääni Jehovan todistajana", hän sanoo. "Ei minulla onneton elämä ollut mutta hirveän omituinen. Suuren osan siitä kulutin käymällä kolme kertaa viikossa valtakunnansalissa. Pakotin itseni lukemaan Vartiotorneja. Nyt niiden teksti tuntuu lapselliselta."

Lähde: Helsingin Sanomat, kuukausiliite, toukokuu 2014. Jutun kirjoitti Anu Nousiainen.

Ilta-Sanomien haastattelun voit lukea täältä.


Tämän sivun kuvat: Ilta-Sanomat
   


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZe  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity