Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 Uskontojen uhrien tuki: Uutta tietoa Jehovan todistajien oikeuskomiteoista lähipäivinä
09.05.2014 Johanneksen poika


Uskontojen uhrien tuki UUT ry kertoo, että luvassa on lähipäivinä uutta tietoa siitä, miten raiskauksen uhreja on kohdeltu Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa.

UUT teki selvityksen Jehovan todistajien oikeuskomiteoista ja julkaisi sen 03.05.2014.

Kun selvitys julkaistiin, se sai runsaasti huomiota mediassa. Kymmenet lehdet kirjoittivat siitä, ja asiaa oli myös TV-uutisissa. Tästä rohkaistuneena monet entiset Jehovan todistajat alkoivat lähettää omia oikeuskomiteakokemuksiaan. He eivät aikaisemmin olleet uskaltaneet näistä puhua kenellekään.

Tällä hetkellä on koossa jo useita kokemuksia, jotka kaikki kertovat raiskausten ja seksuaalisen hyväksikäytön uhreista. He joutuivat oikeuskomiteaan kuulusteltavaksi.

Kaikki tähän mennessä tulleet omakohtaiset kokemukset on toimitettu suoraan oikeusministerille ja sisäministerille. Sen lisäksi UUT tulee julkaisemaan muutaman rankan kokemuksen Johanneksen pojan nettisivuilla kirjoittajien luvalla.

Kun uusia oikeuskomiteakokemuksia alkoi tulla, toistui sama kaava. Asia koski joko raiskatuksi tulemista tai seksuaalista hyväksikäyttöä. Raiskatut ja seksuaalisesti hyväksikäytetyt syyllistettiin oikeuskomiteoissa, heitä ei uskottu, heille määrättiin sanktioita ja heitä kiellettiin puhumasta asioista kenellekään, eikä varsinkaan viranomaisille, ettei seurakunnan "maine" tahriinnu.

Jos jotkut nykyiset tai entiset Jehovan todistajat haluavat kertoa omista kipeistä oikeuskomiteakokemuksistaan, se on nyt mahdollista. Kaikki kokemukset toimitetaan oikeusministerille ja sisäministerille. Sen lisäksi kokemukset voidaan julkaista nettisivuilla, jos kirjoittajat niin haluavat. Omaa nimeään ei tarvitse käyttää, ellei sitä välttämättä itse tahdo. Nimimerkki riittää.

Jos lähetät kokemuksen, valitse siis itsellesi nimimerkki ja kerro, lähetetäänkö se pelkästään ministereille vai annatko suostumuksen sen julkaisemiseen myös nettisivulla.


Kokemuksia voi lähettää sähköpostilla tähän osoitteeseen: jp@johanneksenpoika.fi

Kokemukset olisi hyvä lähettää mahdollisimman pian, mieluimmin jo lähipäivinä, jotta ne ehtivät ministerien oman selvityksen pohjaksi.


Tässä YLE:n uutinen asiasta:
Alkuperäiset YLE:n internetsivut täällä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZe  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity