Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 ÖT: Hän ei ole tavannut veljeään kahdeksaantoista vuoteen
10.05.2014 Johanneksen poika (Päivitetty 12.05.2014)
Österbottens tidning oli haastatellut seurakunnan vanhinta mm. karttamisjärjestelystä. Toisin kuin tiedottaja Veikko Leinonen, Pietarsaaren ruotsinkielisen seurakunnan koordinaattori
Fred Barman tunnustaa, että karttamisjärjestely on voimassa.

Tällainen kahden erilaisen tiedon jakaminen varmasti hämmentää Jehovan todistajia. He tietävät, että Vartiotorniseuran kirjallisuus on täynnä karttamiskehotuksia, ja Fred Barman vahvistaa tämän. Sen sijaan Veikko Leinosen kommentit ovat vastoin Vartiotorniseuran kirjallisia ohjeita.

Tästä voit lukea ÖT:n tekemän haastattelun käännettynä suomen kielelle:Hän ei ole tavannut veljeään kahdeksaantoista vuoteen

Siitä kun Fred Barman viimeksi tapasi veljensä on kulunut 18 vuotta. Syy: hänen veljensä on erotettuna Jehovan Todistajista Motalassa.

PIETARSAARI. Jos Fred tapaa veljensä kadulla hän ei tervehdi häntä. Tällä tavalla Jehovan todistajista eronneita kohdellaan.

- Että jos kaipaan häntä? En minä sitä tiedä, kyllä minä hänestä pidän mutta hän on käyttänyt aikaansa seurakunnan kapinalliseen panetteluun, varsinkin sen johdon arvostelemiseen, ja tämän takia joutunut erotetuksi, kertoo Fred Barman.

Ainoa sallittu yhteydenpito oli puhelinsoitto kun heidän äitinsä kuoli 18 vuotta sitten.

- Ymmärrän että tämä erottamisjärjestely nähdään rakkaudettomana, mutta näen sen ainoana vaihtoehtona, totuutena, Raamatun mukaan.

Fred on varma siitä, että erottaminen on hyvä tapa saada Jehovan Todistajista pois jääneet palaamaan takaisin yhteisöön. Hänen mukaansa puolet erotetuista tulee takaisin jossain vaiheessa.

- He palaavat sen vuoksi, että haluavat elää raamatullisten periaatteiden, ja hienojen sekä käytännöllisten sääntöjen mukaan joita he saavat.

Minkäänlaista merkkiä psyykkisistä ongelmista erotetuksi ja eristetyksi tulevien keskuudessa hän ei ole huomannut.

- Ei, he ovat onnellisia, että he ovat tulleet takaisin meidän (seurakunnan) luo.

Fred Barman on koordinaattori Jehovan todistajien Pietarsaaren ruotsinkielisessä seurakunnassa. Hän kasvoi Paraisilla jehovantodistajaperheessä. Hänen tullessa kuudentoista vuoden ikään, oli itsestäänselvää, että hän haluaisi mennä kasteelle. Hän ei ole sen jälkeen sekuntiakaan katunut päätöstään elää Jehovan todistajana. Jos hän olisi jättänyt seurakunnan, hänet olisi erotettu ja vanhemmat olisivat katkaisseet kaiken yhteydenpidon hänen kanssaan.

- Minulle tämä on oikea tapa elää.

UUT, yhdistys joka tukee uskonnon uhriksi joutuneita henkilöitä, on pyytänyt oikeusministeriä Anna-Maja Henrikssonia selvittämään, kuinka ihmisiä voitaisiin suojella Jehovan todistajien rankaisumenetelmiltä, kuten karttamiselta.

Fred Barman ottaa UUT:n aloitteen rauhallisin mielin ja kertoo, että tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Jehovan todistajat ovat puheenaiheena.

- Kampanja Jehovan todistajia vastaan, sekä meidän elämäntapaamme että uutistamme vastaan, on ollut meneillään pitkään. Meidän tapaamme erottaa jäseniä yhteisöstä ei voida muuttaa, ei edes silloin kun asia on ministeritasolla.Käännös suomeksi:

Erik varttui tuntien pelkoa ja epävarmuutta siitä, että
maailma tulisi tuhoutumaan. Jehovan todistajien keskuudessa ei tunnettu armoa vaan ainoastaan syyllisyyttä ja riittämättömyyttä.

Pietarsaari.

Kuva siitä, kuinka Kain löi Aabelia kirveellä on syöpynyt Erikin muistiin. Hän oli vain pieni poika, kun hän näki kuvan yhdessä Jehovan todistajien lastenkirjassa. Kuvasta tuli osa sitä kauhua ja pelkoa, jossa hän on elänyt.
Pahinta oli Harmagedonin, jolloin paha ihmismaailma tuhoutuisi, odotus. 80-luvulla odotettiin, että Harmagedon iskisi nopeasti. Muistan, kun molemmat isovanhemmat pohtivat, etten ehkä ehtisi aloittaa edes yläastetta.

Pojalle, joka odotti saavansa ajokortin ja tapaavansa tyttöjä, Harmagedonilla pelottelu lisäsi vain hänen kauhuaan.

Minä, niin kuin toisetkin pojat, olin tehnyt kolttosia ja se sai minut pelkäämään, että paratiisi oli minun osaltani ohi. Vaatimukset paratiisiin pääsylle ovat epäinhimilliset.
Erik ei kuulu enää Jehovan todistajiin, ei ole edes uskovainen, lähinnä ateisti. Hän kuuluu verkostoon, jossa on tukihenkilöitä, jotka auttavat niitä ihmisiä, jotka kärsivät tai ovat kärsineet uskonnollisessa järjestössä.

Ensimmäiset 25 vuotta hänen elämästään Jehovan todistajana, oli suuri osa hänen identiteettiään. Hän tuli vakuuttuneeksi siitä, että järjestöllä oli ainoa oikea totuus ja ne, jotka elivät sen ulkopuolella, eivät tulisi pelastumaan, eivätkä näkisi paratiisia.
Teini-ikäisenä hän osallistui ovelta ovelle työhön julistaakseen kristillistä sanomaa. Se oli osa valmistautumista kastetta varten, joka hänen tapauksessaan oli 16 -vuotiaana.

Ongelmana on se, että vapaus itse valita mihin uskoo, loppuu kasteeseen. Erityisen ongelmallista on, kun kastetaan n. 10-vuotiaita, jotka eivät millään voi tiedostaa niitä seurauksia, mitä kasteella on. Päätös kastattaa , on peruuttamatonta ja on voimassa lopun elämää.

Hänen mielestään on vastuuntunnotonta kastaa noin nuoria lapsia kuin 10 –vuotiaita, ajatellen sitä rangaistusta, joka odottaa, jos järjestön jättää.

Kastettu, joka päättää jättää Jehovan todistajat rangaistaan karttamisella; perhe, suku ja kaverit jäävät . Erik kertoo, että on olemassa vanhempia, jotka mieluummin olisivat nähnet lapsensa kuolleena kuin erotettuna. Silloin olisi toivo ylösnousemuksesta paratiisiin.

Kasteen jälkeen hän sai julistajan statuksen, hänen odotettiin osallistuvan saarnaamistyöhön. Se oli raskas vastuu, mutta hänelle ei ollut vaihtoehtoa, siintävän paratiisin ovi suljettaisiin ja hän kuolisi harmagedonissa, ellei hän osallistuisi.

Jos et tee, mitä sinulta odotetaan joudut verivelkaan. Joudut yksinkertaisesti tilivelvolliseksi Jumalalle.

Vartuttuaan hän alkoi kyseenalaistamaan Jehovan todistajat ja heidän erittäin tiukkaa ja julmaa otettaan jäsenistään. Lapsena hän sai leikkiä muiden lasten kanssa, mutta mitä vanhemmaksi hän tuli, sitä selvemmäksi kävi käsky viettää aikaa vain Jehovan todistajien kanssa.

Naimattomat Jehovan todistajat eivät saa oleskella sisätiloissa vastakkaisen sukupuolta kuuluvan kanssa ilman esiliinaa.

Tapasin tytön, joka ei ole Jehovan todistaja ja muutimme yhteen. Se oli päätös, josta tuli seurauksia. Erik kutsuttiin valtakunnansalille, jossa vanhin halusi keskustella hänen kanssaan. Astuessani saliin kolme oikeuskomiteaan kuuluvaa vanhinta istuivat pöydän ääressä. He vaativat Erikiä lopettamaan syntisen suhteensa.

Silloin tiesin, ettei minusta tule sellaista Jehovan todistajaa, jota minusta odotettiin. Sanoin uskovani avioliittoon, joka edellyttää ensin asumista yhdessä jonkin aikaa, jotta voi tietää sopivansa yhteen.

Erikiä ei varsinaisesti erotettu, koska hän jätti eroanomuksensa joitain päiviä oikeuskomitean kokouksen jälkeen.

Tämän jälkeen olen joillekin näkymätön, toisille olen läpinäkyvä ihan kuin en olisi edes olemassa. Minä sen sijaan katson heitä aina silmiin, koska minulla ei ole hävettävää.ÖT oli tehnyt toisenkin uutisen Jehovan todistajien oikeuskomiteoista ja karttamisesta. Sen voi lukea paperilehdestä, mutta tässä vähän maistiaisia:

ÖT:n internetsivut täällä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZe  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity