Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 Jehovan todistajat antavat salaisen sääntökirjansa oikeus-
ja sisäministerien tarkasteltavaksi

15.05.2014 Johanneksen poika
YLE:n TV-uutisissa kello 20:30 kerrottiin laajasti ministerien ja Jehovan todistajien johtomiesten tapaamisesta. Tapaaminen liittyi UUT:n pari viikkoa sitten tekemään selvitykseen Jehovan todistajien oikeuskomiteoista. Ministerit selvittävät nyt oikeuskomiteoihin liittyviä ihmisoikeusrikkomuksia ja mahdollisia laittomia piirteitä.


YLE:n uutiset kertoi myös Jehovan todistajien vanhinten salaisesta ohjekirjasta, mitä kukaan tavallinen JT-rivijäsen ei saa edes nähdä.Jehovan todistajat antavat salaisen sääntökirjansa oikeus- ja sisäministerien tarkasteltavaksi. Tähän asti kirja on ollut vain Jehovan todistajien seurakuntien johtajien saatavilla. Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mukaan nyt selvitetään, onko sääntökirja Suomen oikeusjärjestelmän vastainen.Oikeusministerin ja sisäministerin puolen tunnin pikapalaveriksi suunniteltu tapaaminen Jehovan todistajien johtajien kanssa venyi tunnin keskusteluksi.Ministeri Henriksson: Meillä oli hyvin avoin keskustelu tästä tilanteesta, ja mielestäni saimme kyllä vastauksiakin. Tässä on todettu, että on erittäin tärkeätä, että huolehditaan siitä, että meillä on uskonnonvapaus, mutta samalla huolehditaan siitä, että kaikkien ihmisten perusoikeuksia kunnioitetaan.Jehovan todistajien mahdollisia rikkeitä käsitellään liikkeen sisällä oikeuskomiteoissa. Käsittelytapaan liittyvät ihmisoikeuskysymykset nousivat esiin pari viikkoa sitten Uskontojen uhrien tuen harvinaisessa selvityksessä. Sääntöjen rikkojista on myös pidetty rekisteriä.


Ministeri Räsänen: He kertoivat, että he ovat muuttaneet käytäntöä niin että tällaista rekisteriä, ikäänkuin näitä pöytäkirjoja ei enää synny, vaan ainoastaan merkintä, että joku henkilö on eronnut tai erotettu, ja että tämän merkinnän myös tämä henkilö itse saa kopion siitä tietää.Kaikki perustuu tarkoin varjeltuun sääntökirjaan. Siihen on seikkaperäisesti kirjattu mm. mitä medialle ja asianajajille saa kertoa, kuinka aviorikoksia käsitellään ja miten itsemurhalla uhkaavia kohdellaan. Kirja on tarkoitettu vain seurakuntien johtajien nähtäväksi. Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tämä YLE-uutisten eilen haltuunsa saama kirja sanoo, että sen mahdollinen raportointi viranomaisille on yksityisasia.

Tämän päiväisen kokouksen seurauksena ministerit ottavat kirjan tarkkaan käsittelyyn.

Ministeri Henriksson: Me tulemme saamaan huomenna heidän suomenkielinen kappaleensa tästä ohjekirjasta ja sovittiin myös nyt siitä, että sekä oikeusministeriössä että opetus- ja kulttuuriministeriössä käydään tämä kirja läpi ja katsotaan, miten se suhtautuu meidän oikeusjärjestelmäämme. Sellaisesta on sovittu.

Ministereiden mukaan keskusteluja Jehovan todistajien kanssa jatketaan, jos aihetta on.Asiasta lisää YLE:n verkkosivuilla. Siellä kerrotaan mm. tuosta jutussa mainitussa ohjekirjasta ja sen sisällöstä.


    


Voit katsoa YLE:n uutiset YLE Areenasta.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZe  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity