Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 Kotimaa24:n Jehovan todistaja -juttuja kommentoidaan vilkkaasti
18.05.2014 Johanneksen poika


Kotimaa24 julkaisi
16.05.2014 kello 17:16 jutun aiheesta "Jehovan todistajien ohjekirja suhtautuu ristiriitaisesti maalliseen oikeusjärjestelmään". Reilun vuorokauden jälkeen uutista oli kommentoitu jo 118 kertaa. Yksi ahkerista kommenttien esittäjistä on Vesa Ahlfors, ilmeisesti Jehovan todistaja, koska puolustaa lahkoa kynsin hampain ja tosiasioista välittämättä. Vesa Ahlfors myös syyttää Kotimaa24:n toimittajaa Simo Alastaloa näin: Toimittaja Simo Alastalo laskettelee täyttä “potaskaa” “jorinoissaan.”

Vesa Ahlfors kuvittelee itsestään liikoja, jos luulee Alastalon kirjoittaneen tutkimatta asiaa.

Ahlfors näyttää olevan lähes paniikissa, kun yrittää puhua mustaa valkoiseksi. Se hänelle sallittakoon, onhan Suomessa sananvapaus. Kuitenkin, koska hän rohkeni epäoikeudenmukaisesti arvostella toimittajaa perustelematta asiaansa, on tarpeen katsoa, millä tavalla Vesa Ahlfors sananvapauttaan käyttää. Lukijat voivat päätellä, kuinka rehellisellä pohjalla Ahlforsin jutut ovat.

Tässä on muutama ote Vesan keskustelusta:

Kysymys Vesa Ahlforsille: “Vesa, miksi tuo kirja on salainen?”

Vesa Ahlfors:

Koska se on tarkoitettu ohjeiksi vain niille (seurakunnan vanhimmille), jotka näissä harvemmissa tapauksissa joutuvat harkitsemaan jonkun kelpoisuutta jatkaa todistajien seurakunnan yhteydessä. Kyse siinä on hengellisessä mielessä niin suuresta ja vakavasta asiasta. Mitään sinänsä salaista niissä ei ole, mitä useimmat todistajien seurakunnan jäsenet eivät tietäisi.

Ei myöskään mitään Suomen lakien vastaista. Siksipä heidän Suomen haaratoimistonsa edustajat antoivat sen oikeusministeriön edustajien tutkittavaksi. Tämä tietysti vain pienemmän “rähinäporukan” “mekkaloinnin” vuoksi (muutama toimittaja ja Uskonnon uhrit järjestön toiminnanjohtaja).

Parempi ilmaisu on, että se lähinnä luottamuksellinen = tarkoitettu lähinnä niille, joilla on tiettyjä luottamustehtäviä seurakunnassa. Mitään varsinaisia salaisuuksia siinä ei ole.

Vertaa:

Siihen on seikkaperäisesti kirjattu mm. mitä medialle ja asianajajille saa kertoa, kuinka aviorikoksia käsitellään ja miten itsemurhalla uhkaavia kohdellaan. Kirja on tarkoitettu vain seurakuntien johtajien nähtäväksi. Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tämä YLE-uutisten eilen haltuunsa saama kirja sanoo, että sen mahdollinen raportointi viranomaisille on yksityisasia. Lähde: YLE uutiset.
  


Vesa Ahlfors:

Mene joskus katsomaan ja seuraamaan heidän kokouksiaan paikan päälle ja lue heidän julkaisujaan, niin ei tarvitse turvautua käsityksissään pelkkiin kuulopuheisiin ja toisten esittämiin väittämiin. Todistajat kutsuvat jatkuvasti kaikkia kaikenlaisia ihmisiä tervetulleeksi tilaisuuksiinsa ja tarjoavat kaikille julkaisujaan, joten väittämät jostain suljetusta piiristä ovat täysin vailla pohjaa.

Vertaa:

Vantaan sanomat kertoi aiemmin, miten YLE:n TV-ryhmä sai porttikiellon Beteliin. Svenska.yle.fi -nettisivuilla on kerrottu tarkemmin, minkälaisia vaikeuksia tuli Seportaasi TV-ohjelman kuvaamisessa. Veikko Leinonen oli hyvin epäluuloinen ja lopulta kielsi kaksi viimeistä kuvauspäivää Betelissä. Lähde: Svenska yle.Vesa Ahlfors vastaa Ailan Ruohon kysymyksiin:

Aila Ruoho: “huomautellaanko tai kyselläänkö, jos jättää kokoukset väliin?

Ei huomauteta. Jos joku on pitkään poissa kokouksista saatetaan tämän luona vierailla, jotta nähdään onko tälle tapahtunut jotain, sairautta, onnettomuuksia jne. Jos tällä taas on masennusta tai hengellistä heikentymistä, pyritään tätä tietenkin rohkaisemaan.

Vertaa:

*** Valtakunnan Palveluksemma 1/94 s. 1 kpl 2 Kokouksissa käyminen – vakava vastuu ***

Jotkut veljistämme kävelevät tuntikausia pölyisiä teitä ja ylittävät krokotiileja viliseviä jokia päästäkseen kokoukseen. Omassa seurakunnassasi voi olla uskollisia, jotka eivät ole ”koskaan poissa” kokouksista huolimatta vakavista terveysongelmista, vammaisuudesta, musertavasta työmäärästä työpaikallaan tai vaativista koulutehtävistä.

Huomautus: Äärimmäisten kokemusten kertominen on "hieno" ja tehokas tapa syyllistää ihmisiä, jotka eivät aina jaksaisi lähteä kokouksiin.

Aila Ruoho: “Pelottelu: Pelkäävätkö teikäläiset demoneita? Opetetaanko jo lapsille, että demoni nappaa mielellään pieniä lapsia (kirjallisuusviite oli toisessa yhteydessä)? ..”

Lapsia ei tietenkään “pelotella” demoneilla. Syytökset sen kun vain tulevat yhä huvittavimmiksi/tai törkeimmiksi. Raamattu tosin puhuu demonien vaikutuksesta nykyiseen maailmaan ja sen ihmisiin, joten esim. kaikkea okkultismiin ja spiritismiin liittyvää kehotetaan välttämään.

Vertaa:

*** Opimme suurelta opettajalta s. 60, julkaistu 2003 (lapsille suunnattu kirja) ***

Demoneista on mukava myös pelotella ihmisiä. Joskus he teeskentelevät olevansa ihmisiä, jotka ovat kuolleet. He saattavat jopa matkia kuolleiden ihmisten ääniä. Lähde: Lapset ja demonit.

Kuuntele myös, mitä Jehovan todistajien lapsille suunnatussa kirjassa kerrotaan demoneista. Lähde: "Jeesus on voikammaampi kuin demonit".

Aila Ruoho: “Nimitetäänkö teikäläisiä toimettomiksi ja epäsäännöllisiksi, jos eivät osallistu tai ole tarpeeksi aktiivisia? ..”

Heitä ei tietenkään julkisesti nimitetä sellaisiksi. Jos joku ei osallistu lainkaan Jumalan valtakunnan hyvän uutisen saarnaamistyöhön, vanhimmiston keskusteluissa saatetaan mainita jonkun tulleen “toimettomaksi” ja saatetaan miettiä jos olisi jollain panostuksella mahdollista auttaa tätä tässä suhteessa, edellyttäen tietysti, että kyseinen henkilö itse on halukas ottamaan avun vastaan.

Vertaa:

*** Valtakunnan Palveluksemme 2/04 s. 3-4 kpl 7 Kerro jatkuvasti Jehovan ihmeellisistä teoista ***

Jos kirjantutkisteluryhmässä on toimettomia tai epäsäännöllisiä julistajia, kirjantutkisteluvalvojat haluavat varmasti kiinnittää heihin erityistä huomiota. Pyytäkää heitä kanssanne palvelukseen. Jos joku on ollut toimeton pitkään, kahden vanhimman on viisasta ensin puhua hänen kanssaan, jotta saadaan selville, onko hän pätevä palvelukseen. (Ks. Valtakunnan Palveluksemme, marraskuu 2000, Kysymyspalsta.)

Aila Ruoho: ” Onko tietty koodi, jonka mukaan jäsenten tulee pukeutua?”

Ei ole. Tosin julkaisuissa on sanottu, että hyvin pukeutuminen osoittaa arvostusta kokouksia kohtaan. Naispuolisia taas kehoitetaan jo Raamatussakin “pukeutumaan huolitellusti, häveliäästi/säädyllisesti, joten jos joku tulee hengelliseen tilaisuuteen juuri ja juuri takapuolen peittävässä minihameessa, tämän tuskin voi sanoa noudattavan tätä ohjetta.

Vertaa:

*** Valtakunnan Palveluksemme 6/02 s. 2 Kysymyspalsta ***

Kysymyspalsta

▪ Millaista mittapuuta meidän tulee noudattaa vaatetuksen ja muun ulkoasun suhteen vieraillessamme Betel-kodeissa ja haaratoimistotiloissa?

Kun vierailemme Betelissä – teemmepä sitten tutustumiskierroksen tai vierailemme Betel-perheen jäsenten luona – ”pukeutumisemme ja ulkoisen olemuksemme sekä käytöksemme tulisi – – olla samanlaista kuin meiltä odotetaan ollessamme läsnä palvontakokouksissa valtakunnansalissa” (om 131). On kuitenkin pantu merkille, että jotkut veljet ja sisaret ovat haaratoimistossa vieraillessaan olleet erittäin huolettomasti pukeutuneita. Tämä ei ole sopivaa näissä tiloissa vierailtaessa. Ulkoasumme tulisi olla esimerkillinen, huoliteltu ja säädyllinen, ja sen tulisi heijastaa sellaista soveliaisuutta ja arvokkuutta, joka sopii Jehova Jumalan palvelijoille (1. Tim. 2:9, 10).


Aila Ruoho: “Saako opetuksia ja Vartiotornia epäillä, vai onko epäily paha asia?”

Vastasin asiaan jo edellisessä kommentissani. Vaivaudu nyt edes lukemaan se, ennen uusia väittämiä ja syytöksien sinkoamista.

Vertaa:

Itsenäistä ajattelua ei ole koskaan suvaittu Vartiotorniseuran opetusten suhteen eikä suvaita muutenkaan. Tosin Vartiotorniseura antaa tästä(kin) asiasta julkisuuteen erilaista tietoa kuin seurakunnan sisälle. Lue tästä.

Aila Ruoho: “Onko uskonveljen ja -sisaren ilmoitettava, jos havaitsee toisen jäsenen tehneen väärinteon…”

Jos on kyse Raamatussa vakaviksi väärinteoksi laskettavista väärinteoista, vastaus on kyllä. Esim. murha, tappo, varkaus, epäjumalanpalvonta, spiritismin harjoittaminen, kiristäminen, avionrikkoisuus, jatkuva herjaaminen, haureellinen käytös, homoseksualismin harjoittaminen, selvästi havaittavan juoppouden harjoittaminen (sinälläänhän Raamattu ei kiellä alkoholin käyttöä) jne.

Vertaa:

Taisit nyt "unohtaa" yhden tärkeän asian. Sairaalassa työskentelevät Jehovan todistajat ovat joskus kertoneet luottamuksellisia tietoja potilaistaan eteenpäin. Joku on kertonut JT-vanhimmille, jos JT on sairaalassa ollessaan ottanut verta.

Aila Ruoho: Joutuuko jopa terveydenhoitoalan ihminen “tinkimään vaitiolovelvollisuudestaan” jos kuulee verensiirrosta tai abortista?”

Se on tämän itsensä tehtävä ratkaisu.

Vertaa:

Tarkoitatko että Vartiotorniseura kehottaa Jehovan todistajia rikkomaan vaitiolovelvollisuutensa? Ei se ole yksityisasia.

Aila Ruoho: “7) Saako lukea mitä kirjallisuutta tahansa?

Ei sitä kukaan kontrolloi mitä kukin lukee.

Vertaa:

Tietooni on tullut suoraan Jehovan todistajilta, että eräissä seurakunnissa on suoraan kielletty lukemasta Johanneksen pojan sivuja.

Aila Ruoho: “Saako etsiä vapaasti tietoa netistä – myös kritiikkiä omaa yhteisöä kohtaan?”

Ei sitäkään kukaan kontrolloi. Ns. todistajaluopioiden “hengentuotteita” on kuitenkin kehoitettu välttämään. Nämä kun saattavat esim. sisältää kirjoituksia, joissa osa esitetyistä asioista on tosia, osa keksittyä ja lisäystä ja johdattelua, ja yleensäkin tarkoitus on pääasiassa “mustamaalata” todistajia, heidän yhteisöään ja opetuksiaan. Osatotuuksia sepustuksiinsa he tietysti kykenevät liittämään aiemmin todistajien keskuudessa kuulemiensa/lukemiensa asioiden perusteella.

Vertaa:

*** Valtkunnan Palveluksemme 6/05 s. 7 Ilmoituksia ***

Kun Jehovan todistajista etsitään tietoa Internetistä, suosittelemme menemistä suoraan järjestön virallisille sivuille osoitteella www.watchtower.org, www.jw-media.org tai www.jehovantodistajat.fi sen sijaan, että käytettäisiin erilaisia hakuohjelmia, jotka antavat tuloksena ruudulle pääasiallisesti luopioiden ylläpitämiä sivustoja.

Aila Ruoho: “Näin olen kuullut.”

Toistat sitä lausetta. Siihen ei voi sanoa muuta kuin, että älä usko kaikkea mitä “kuulet” ja sinulle “syötetään.” Ota asioista itse selvää ja mene heidän kokouksiinsa, niin näet asioiden todellisen tilan.

Mainittakoon, että Aila Ruoho on tutkinut erittäin paljon Jehovan todistajien yhteisön ja muiden yhteisöjen ongelmia. Hän on julkaissut aiheesta gradun ja kirjan, joten Vesa Ahlforsin sanat: "Älä usko kaikkea mitä kuulet", ei sovellu Aila Ruohoon. Lisäksi Aila Ruoho piti erittäin vakuuttavan esitelmän viime vuoden lopulla seminaarissa, minkä teema oli hengellinen väkivalta.

Lisää Vesa Ahlforsin ja muiden kommenteista voit lukea täältä.
 


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZe  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity