Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 Lahkot voivat loukata ihmisoikeuksia
27.05.2014 Johanneksen poika


Aamulehden Lukijalta-palsta, 26. toukokuuta 2014:Mediassa on ollut esillä Jehovan todistajien ohjekirja. Muutama vuosi sitten tapetilla olivat lestadiolaisten toimet, muun muassa epäilyt lapsiin kohdistuvasta haureudesta.

Mielestäni meillä on yksi laki ja sitä noudattakoot kaikki, oli uskonto tai muu katsantokanta mikä tahansa. Hyvä, että sisäministeri Räsänen ja oikeusministeri Henriksson tutkivat asiaa.

Samalla pitäisi selvittää myös rahavirtojen kulku. Luterilainen kirkko tekee monipuolista työtä, jossa voimavaroja kohdennetaan vanhuksiin, nuoriin ja vähäosaisiin. Päätöksenteossa on laaja edustuksellisuus, ja kaikki asiakirjat ovat seurakuntalaisten saatavilla. Tilinpäätös käydään läpi monessa portaassa avoimesti. Toki läpinäkyvyyttä voisi vieläkin parantaa.

Mistä lahkojen rahavirrat kertyvät? Keneltä ja miten rahat kerätään, ja kenelle ne päätyvät? Joidenkin lahkojen toimintaa ohjataan Amerikasta.

Usein vanhukset ovat ahdistuneita, kun puoliväkisin tullaan tyrkyttämään uskonasioita. Olisi syytä tarkastaa, miten testamentit lahkoille syntyvät.

Puhutaan ihmiskoikeuksien rikkomisesta monissa maissa. Eikö asia ole meillä samoin uskonlahkojen kohdalla? Kun ihminen eristetään yhteisöstä, se voi johtaa sairastumiseen ja jopa itsemurhaan. Jälkipyykin maksamme me muut, kun hoidamme aiheutettuja haittoja.

Kyse on ihmisoikeuksien loukkaamisesta. Esimerkkejä ei aina tarvitse hakea Aasian takamailta.

Risto Saarinen, Virrat  


Jutussa viitattiin mm. lahkojen rahavirtoihin. Voit lukea Jehovan todistajien rahan keräämisestä täältä.Aamulehden internetsivut täällä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZe  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity