Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 Jehovan todistajat suhtautuvat Suomen henkilötietolakiin oudosti ja loukkaavat yhteisöstä eronnutta
28.05.2014 Johanneksen poika


Eeva-Liisa Pirttinen erosi Jehovan todistajista maistraatin kautta jo vuosia sitten. Kun hän antoi haastattelun Helsingin Sanomien kuukausiliitteeseen ja Ilta-Sanomiin, hänet "varmuuden vuoksi" erotettiin vielä Jehovan todistajien seurakunnasta, mihin hän ei enää edes kuulunut.

  
Kuva: YLE

Eeva-Liisa pyysi tietosuojavaltuutetun virallisilla lomakkeilla Jehovan todistajien yhdyskunnalta tietojaan nähtäväksi ja sen jälkeen ne olisi pitänyt tuhota. Jostain syystä Jehovan todistajat eivät "ymmärtäneet" pyyntöä, eivät lähettäneet tietoja ja perustelivat eron kummallisella ja loukkaavalla Raamatun paikalla ja olivat tällä kertaa vaihteeksi sitä mieltä, että Eeva-Liisa olikin itse eronnut, vaikka olivat Eeva-Liisan erottaneet.

Eeva-Liisa Pirttinen antoi tänään 28.05.2014 Johanneksen pojan uutisille oman lausuntonsa asiasta.

Olen eronnut Jehovan todistajista 15.06.2012. Minut ilmoitettiin erotetuksi 08.05.2014. Samana päivänä pyysin rekisteritietojen korjaamisvaatimus-lomakkeella poistamaan kaikki minua koskevat tiedot Jehovan todistajien rekistereistä.

Vastauksena pyyntööni tietojen poistamisesta sain oheisen kopion ja lyhyen ilmoituksen erokortin säilyttämispaikasta. Pyytämiäni tietojani ei siis anneta minulle nähtäväksi, eikä niitä ilmeisesti edes aiota poistaa.

En ole myöskään ilmoittanut mitään syytä eroamiselleni, koska uskonnonvapauslain mukaan, minun ei tarvitse perustella syytäni erota jostain uskonnollisesta järjestöstä. Missään tapauksessa eroamiseni ei liity  raamatunkohdan tekstiin, joka kuitenkin on merkitty erokorttiini (1. Timoteukselle 4:1,2). Koen tuon kohdan hyvin loukkaavaksi.

Kirkkoraamatun mukaan jae on seuraava:

Pyhä Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina jotkut luopuvat uskosta ja alkavat seurata eksyttäviä henkiä ja pahojen henkien opetuksia.  He luottavat tekopyhiin valehtelijoihin, joiden omassatunnossa on polttomerkki.

Jehovan todistajien käyttämä raamatunkäännös (Uuden Maailman käännös) esittää em. jakeet näin:

Mutta henkeytetty ilmaus sanoo nimenomaan, että myöhempinä ajanjaksoina jotkut luopuvat uskosta, kun he kiinnittävät huomiota eksyttäviin henkeytettyihin ilmauksiin ja demonien opetuksiin, valheenpuhujien ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on kuin poltinraudalla merkitty.


Ihmettelen myös Jehovan todistajilta saamani kirjeen ulkoasua. Edes allekirjoittajaa ei ole näkyvillä.

Olen pyytänyt tietosuojavaltuutettua aloittamaan tutkinnan asian osalta ja vaatimaan Jehovan todistajia joko poistamaan kaikki tiedot minusta tai perustelemaan lainvoimaisesti, mikäli tähän ei aiota suostua.
 
Turengissa 28.05.2014
Eeva-Liisa Pirttinen
entinen jehovan todistaja

Jehovan todistajien lähettämä kirje valokuvattuna:

Katso aikaisempi asiaan liittyvä uutinen täältä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZe  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity