Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 UUT:n edustajat tapasivat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin
02.07.2014 Johanneksen poika


Keskiviikkona 02.07.2014 kello 14:15 kolme UUT:n edustajaa vieraili oikeusministeriössä. Läsnä sovitussa tapaamisessa oli oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, kaksi hänen avustajaansa ja kolme UUT:n edustajaa: Joni, Jari-Pekka ja Suvi. Tapaaminen kesti noin tunnin.

 

Tapaaminen oli oiken miellyttävä ja antoisa. Keskustelimme avoimesti Jehovan todistajien oikeuskomiteoihin ja karttamisjärjestelyyn liittyvistä asioista. Anna-Maja Henriksson toisti aiemmin julkisuuteen antamansa lausunnon, että Suomessa ei voi olla kahta rinnakkaista oikeusjärjestelmää.

Aivan tapaamisen aluksi Anna-Maja Henriksson kyseli UUT:n toiminnasta. Joni selitti sen lyhyesti. Sitten Joni kertoi oman uuden bloginsa pohjalta, kuinka Jehovan todistajien järjestö pyrkii harhauttamaan ihmisiä karttamiskysymyksissä. Lisäksi Joni luki "Järjestö"-kirjasta pari otetta, mitkä täysin yksiselitteisesti kertovat erotettujen ja eronneiden karttamisesta.

Keskustelun aikana kävi ilmi, että kolme Jehovan todistajien johtomiestä (Jukka Ropponen, Jouni Palmu ja Veikko Leinonen) olivat antaneet ministeritapaamisessaan toukokuussa harhaanjohtavia tietoja ministereille. He olivat kertoneet mm. että karttamisessa on kyse siitä, että vain hengellinen side katkeaa ja muuten saa olla tekemisissä erotetun kanssa. Toinen täysin virheellinen tieto, minkä Jehovan todistajat olivat antaneet, liittyi henkilötietolakiin. He olivat kertoneet, että oikeuskomiteoissa ei enää kerätä tietoja.

UUT:n edustajat oikaisivat nämä väärät tiedot mm. lukemalla Jehovan todistajien järjestön virallisista karttamisohjeista kohtia, mitkä Veikko Leinonen itse lukee ääneen internetin jw.org-sivustolla. Henkilötietolakiin liittyvä väärä tieto oli helppo oikaista Kotimaa24:n tekemän uutisen perusteella, missä entinen vanhin vahvisti, että mikään ei ole muuttunut tietojen keräämisessä. Edelleen oikeuskomiteoista kerätään tietoja ja ne säilötään kirjekuoreen ja toimitetaan myös haaratoimistoon.

UUT:n edustajat kertoivat oikeusministerille myös henkilökohtaisesta karttamisestaan. Kaikki kolme UUT:n edustajaa ovat ns. "totaalikartettuja".

Oikeusministeri totesi asian olevan hankalan. Siihen ei ole olemassa nopeaa ratkaisua. Suomessa on uskonnonvapaus, jonka perusteella jokainen voi kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhteisöön. Siitä voi myös halutessaan erota. UUT:n edustajat kommentoivat, että uskonnonvapauden varjolla ei saa riistää ihmisoikeuksia. Ministeri oli samaa mieltä.

Tapaamisen lopuksi Anna-Maja Henriksson kehotti ottamaan yhteyttä sisäministeri Päivi Räsäseen, jotta UUT:n edustajat voisivat tavata myös hänet.

   Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity