Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia




Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto



Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 



Jehovan todistajien tiedottajan Veikko Leinosen puheet satuttavat kartettuja
06.11.2014 Joni Valkila


Jehovan todistajat kohtelevat entisiä jäseniään todella julmasti vaatien vanhempia karttamaan aikuisia lapsiaan ja sitten kieltävät julkisuudessa menettelevänsä näin. UUT julkaisi internetsivuillaan erään kokemuksen tosielämästä. Lue "Martan" kokemus karttamisesta.


Kirjoittanut nimimerkki ”Martta” 6.11.2014

Kirjoitan, koska Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinosen julkisuudessa valehtelu tuntuu todella pahalta. Ihmisoikeuksia rikkovaan karttamiseen tuskin koskaan saadaan muutosta, mutta kerron kuitenkin omakohtaisen kokemukseni.

Synnyin 70-luvun lopulla Jehovan todistaja -perheeseen. Luin lapsesta asti myös muuta kuin uskontokunnan tuottamaa kirjallisuutta. Nuoruusvuosina aloin epäillä, ettei todistajien totuudeksi kutsuma opetus ole ainoa mahdollinen totuus. Otin kuitenkin 14-vuotiaana seurakunnan kasteen. Asiaa on vaikea kuvailla sellaiselle, joka ei ole mielenhallintaa harjoittavassa lahkossa elänyt, mutta seurakunnan jäsenet opetetaan valvomaan sekä itseään että toisiaan. Jos ajattelet vähänkin eri tavalla kuin järjestön opetukset, omatuntosi alkaa soimata. Jos kerrot ajatuksistasi toiselle todistajalle, hänen velvollisuutensa on kertoa tästä seurakunnan vanhimmille - jolloin sinä joudut vanhimmiston puhutteluun.

Elin useamman vuoden ajatuksissani kaksoiselämää. Istuin kolmena päivänä viikossa todistajien kokouksissa ajatusten harhaillessa oikeassa elämässä. Lopulta parikymppisenä olin siinä pisteessä, etten olisi jaksanut itselleni valehtelua enää päivääkään. Aloin seurustella ”maailmallisen” kanssa ja erosin seurakunnasta. En ole sen jälkeen sanallakaan puhunut vanhempieni tai sisarusteni kanssa uskonasioista. En ole julkisesti tuonut esiin ajatuksiani Jehovan todistajista tai aktiivisesti osallistunut UUT ry:n toimintaan. Jehovan todistajat pitävät UUT:n toimintaa herjaavana luopiotoimintana, ilmeisesti siksi, että seurakunnasta eronneet ja erotetut eivät saisi tarvitsemaansa vertaistukea ja heikkona hetkenä palaisivat järjestöön.

Nyt 15 vuotta eroamisen jälkeen minulla on hyvä fyysinen ja henkinen terveys, onnellinen parisuhde, arvostamani työ, korkeakoulutus ja laaja ystäväpiiri. Sen sijaan minulla ei ole äitiä, isää, siskoa ja veljeä. He ovat minut kirjallisesti, sähköpostitse ja tekstiviestillä, hylänneet. Tässä on suora lainaus äitini minulle syksyllä 2013 lähettämästä sähköpostista:

Eilisessä tutkittavassa Vartiotornissa oli vielä tällainen kappale, joka vahvisti päättäväisyyttämme suhteesi:

kpl 17 s 28: Myös erottaminen on yksi Jehovalta tulevan kurin muoto. Se suojelee seurakuntaa huonolta vaikutukselta ja voi osaltaan edistää synnintekijän toipumista (1.Kor 5: 6,7,11). Robert oli erotettuna lähes 16 vuotta. Tuona aikana hänen vanhempansa ja sisaruksensa noudattivat päättäväisesti ja uskollisesti Jumalan sanan neuvoja, joiden mukaan tulee lakata olemasta yhteydessä hänen kansaan. Robert otettiin joitakin vuosia sitten takaisin seurakuntaan, ja hän edistyy hengellisesti. Kun häneltä kysyttiin, mikä sai hänet niin pitkän ajan jälkeen palaamaan Jehovan ja hänen kansansa luo, hän vastasi, että perheenjäsenten asenne vaikutti häneen. Hän sanoi: "Minulle olisi riittänyt, jos perheeni olisi pitänyt minuun vähänkin yhteyttä, vaikkapa vain kysäissyt kuulumisiani. Nyt kuitenkin kaipasin heidän seuraansa, ja se osaltaan sai minut palaamaan Jumalan luo."

Olemme todella toivoneet, että asenteesi olisi tänä aikana muuttunut. Jumala on kuitenkin antanut ihmiselle valinnanvapauden, ei sitä voi vanhemmatkaan lapseltaan riistää. Valinta on henkilökohtainen.

Me muistamme sinua rukouksissamme, mutta: täällä me olemme ja odotamme.

Näkemiin siis toistaiseksi,

äiti

Jehovan todistajien virallisilla Internet-sivuilla annetaan lisää samanlaisia ohjeita kuin tuossa Vartiotornissa. Äänite sivuilla on perheenjäsenten karttamisen julkisuudessa kiistävän Leinosen lukema.

Elämäni on nykyään tasapainoista ja järjestyksessä. Nykyisen perheeni vuoksi en halua omaa nimeäni julkisuuteen.
 



Alkuperäiset UUT:n internetsivut täällä.
 



Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 



Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity