Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 Veikko Leinonen selittää karttamislausuntojaan
28.02.2015 Johanneksen poika


Risto Suopanki oli soittanut Veikko Leinoselle 21.02.2015 ja keskustellut karttamissäännöistä. Risto soitti uudelleen 28.02.2015. Veikko Leinonen yritti uudelleen selittää samoja asioita ja otti kantaa myös Ruotsin Jehovan todistajien tiedottajan Ruotsin radiolle antamaan haastatteluun. Ruotsin tiedottaja oli selväsanaisesti myöntänyt Jehovan todistajien ankaran karttamisjärjestelyn.


Kuuntele 28.02.2015 soitettu puhelu. Huom! Puhelu on sanasta sanaan kokonaan, mitään ei ole poistettu. Puhelussa tulee selvästi esille se, että Veikko Leinonen seuraa aktiivisesti Johanneksen pojan internetsivuja.


Suomen Jehovan todistajien virallinen tiedottaja Veikko Leinonen, kuva: YLE

Voit kuunnella 21.02.2015 puhutun puhelun täältä. Samassa yhteydessä kuulet myös Ruotsin Jehovan todistajien tiedottajan kannan karttamiseen. Myös Aarre Lahti kertoo karttamissäännöistä. Tässä äänitteessä selviää myös, ettei erotetun kanssa saa pelata pallopelejä eikä mennä teatteriin eikä ostoksille. Erotetun kanssa ei myöskään saa mennä syömään.

  Tiedottajat, kuvat: YLE ja SR

Veikko Leinonen lukee itse karttamissääntöjä Vartiotorniseuran kirjallisuudessa. Voit tutustua siihen täällä.

Pieni ote Veikon lukemasta aineistosta:

Emme ole tekemisissä erotettujen kanssa hengellisissä emmekä muissakaan yhteyksissä. Vartiotornissa 15.11.1981 todettiin sivulla 25: ”Pelkästään jonkun tervehtiminen voi olla ensi askel keskustelun tai ehkä jopa ystävyyden alkuunpääsyyn. Haluaisimmeko me ottaa tätä ensimmäistä askelta erotetun henkilön suhteen?

Onko todella tarpeen välttää kaikkea yhteydenpitoa? Kyllä on, monestakin syystä. Ensinnäkin on kyse uskollisuudesta Jumalaa ja hänen Sanaansa kohtaan. Emme tottele Jehovaa vain silloin kun se on helppoa, vaan myös silloin kun se on vaikeaa. Rakkaus Jumalaan saa meidät noudattamaan kaikkia hänen käskyjään, koska ymmärrämme, että hän on oikeudenmukainen ja rakkaudellinen ja että hänen lakinsa ovat parhaaksemme (Jesaja 48:17; 1. Johanneksen kirje 5:3). Toiseksi katumattoman väärintekijän karttaminen suojelee meitä ja muita seurakunnan jäseniä hengelliseltä ja moraaliselta saastutukselta sekä pitää yllä seurakunnan hyvää mainetta (1. Korinttilaisille 5:6, 7). Kolmanneksi se, että pidämme lujasti kiinni Raamatun periaatteista, voi hyödyttää erotettuakin. Tukemalla oikeuskomitean päätöstä saatamme koskettaa sellaisen väärintekijän sydäntä, joka ei ole siihen mennessä ottanut vastaan vanhinten tarjoamaa apua. Läheisten kallisarvoisen toveruuden menettäminen voi saada hänet ”tulemaan järkiinsä”, tajuamaan väärintekonsa vakavuuden ja ottamaan tarvittavat askeleet voidakseen palata Jehovan luo (Luukas 15:17).

Vartiotorniseuran viralliset voimassa olevat karttamissäännöt on esitetty elokuun 2002 Valtakunnan Palveluksemme -lehtisessä. Tutustu niihin täällä.

Lisää asiaa karttamisesta täällä.

   Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity