Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 Jehovan todistajat myivät valtakunnansalin vapaamuurareille Joensuussa
01.04.2015 Johanneksen poika


Jehovan todistajien Joensuun Vananmonkadun valtakunnansali on myyty vapaamuurareille. Salin koko on noin 300 neliömetriä. Sali oli Joensuun läntisen seurakunnan käytössä. Joensuussa on myös toinen valtakunnansali, mitä käyttää Joensuun itäinen seurakunta.

Jehovan todistajien valtakunnansali oli myynnissä noin vuoden ajan. Myynti-ilmoitukseen tarttuivat sitten vapaamuurarit, jotka tarvitsivat lisää harrastustiloja. He eivät enää oikein mahtuneet nykyisiin tiloihinsa.

Jehovan todistajat ja vapaamuurarit ovat sopineet, että kauppahintaa ei kerrota muille. Vapaamuurarilähde kuitenkin vahvistaa JoPo-uutissivustolle, että hinta oli normaalin markkinatason mukainen käypä hinta Joensuussa. Toisen vapaamuurarilähteen mukaan kokonaisbudjetti on 500 000 euron luokkaa. Siihen sisältyy perusteellinen remontti. Remontti alkaa heti, kun Jehovan todistajat saavat siirretyksi kaiken tarpeellisen tavaransa salilta pois.

Vapaamuurarilähteen mukaan Jehovan todistaja -osapuolen neuvottelijat eivät olleet joensuulaisia Jehovan todistajia.

Tästä salin myynnistä tiedettiin Joensuun seudun seurakunnissa jo kesän ja syksyn mittaan. Seurakunnille oli ilmoitettu, että sali tullaan myymään. Salin myynti herättää seurakunnissa ristiriitaisia tunteita.

Myyty sali on valkea rakennus, joka peruskorjattiin 1990-luvun lopulla. Suuret ylläpitokustannukset oli se syy, joka seurakunnassa myynnin syyksi kerrottiin. Seurakuntia ei yhdistetty, vaan molemmat seurakunnat siirtyvät käyttämään nyt Rantakylän salia.

 
Joensuun Vananmonkadun valtakunnansali

Tuo myytävä sali sijaitsi lähellä keskustaa, ja Rantakylän sali noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Nyt kaikki keskustan alueen Jehovan todistajat joutuvat miettimään kokousmatkajärjestelyt uudelleen. Se voi olla ongelmallista niille, joilla ei ole omaa autoa.

 
Joensuun Rantakylän valtakunnansali
     


Lisätietoja Jehovan todistajien kiinteistöbisneksestä.

Jehovan todistajat rakentavat salit vapaaehtoistyönä. Rahoitus hoidetaan pääosin lahjoitusvaroin. Näin sali saadaan rakennettua halvalla. Kun sali sitten myydään, se myydään markkinahintaan. Näin "voitto" on melkoinen. Eikä salin rakennus tuo yhteiskunnalle verotuloja, eläke- ja muita maksuja, niin kuin oikeasti kaupallisessa rakennustoiminnassa. Onko Vartiotorniseura yskonnollinen yhteisö vai kiinteistöbisnes? Lue lisää täältä ja täältä.

Jehovan todistajien valtakunnansalien omistus on järjestetty vähintäänkin "mielenkiintoisesti". Kun paikallisseurakunnan Jehovan todistajat rakentavat "oman" valtakunnansalin, omistus siirtyykin muualle, ns. "viralliselle" seurakunnalle, millä ei ole mitään tekemistä hengellisyyden kanssa. Se on perustettu vain hallinnoimaan ja omistamaan kiinteistöjä. Esimerkkinä mainittakoon Forssan valtakunnansali.

Valtakunnansalien omistukseen liittyen kannattaa tutustua Jehovan todistajien yhdyskuntajärjestykseen.

 


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity