Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 Jehovan todistajat opiskelivat erottamiseen ja karttamiseen liittyviä asioita 28.06.2015 "Vartiotornin tutkistelussa", mikä on viikon tärkein kokous
29.06.2015 Johanneksen poika


Sunnuntaina 28.06.2015 kaikissa seurakunnissa maailmanlaajuisesti opiskeltiin Jehovan todistajien oppia erottamisesta ja karttamisesta. Vartiotorni-lehti on Jehovan todistajien tärkein julkaisu, joka opettaa seurakuntalaisia tottelemaan Vartiotorniseuran ohjeita viikoittain.

Vartiotornin tutkistelun johtaja totesi eräässä puheenvuorossaan näin:

Nämä ohjeet pätevät kaikkiin seurakunnan jäseniin. Tässä mainitaan: "Seurakunnan jäsenet eivät pidä yhteyttä erotettuun eivätkä keskustele hänen kanssaan. He kokevat kuria, jota Jehova on antanut vanhinten kautta". Sitten on hyvä muistaa tämä, että erityisesti voi antaa tukea ja rakkautta erotetun perheenjäsenille. He kyllä sitä tarvitsevat. Ettei heille vain tule sitä tunnetta, että heidät on suljettu jotenkin seurakunnan ulkopuolelle. Tässä on hyvä muistutus meille. Eli tämä on hyvä meidän muistaa nämä ohjeet. Ne on rakkaudellisia ohjeita meidän kaikkien parhaaksi.

Voit tältä sivulta sekä kuunnella että lukea otteita tästä tutkistelusta. Äänite löytyy täältä. Ja tekstimuodossa ote tutkistelusta löytyy tästä alempaa.Ote Vartiotornin tutkistelusta 28.06.2015. Tällä kertaa tutkitaan Vartiotorni-lehdestä 15.04.2015 kirjoitusta "Luota aina Jehovaan". Tässä otteessa käsitellään lehdestä kappaleet 14 - 16. Ne löytyvät sivuilta 27 ja 28.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Seuraavaksi lähdetään käsittelemään vaikeaa tilannetta, haastetta, johon tämä sivun 27 kuvakin liittyy.Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Luetaan kappale 14.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Mihin uskollinen kristitty voi luottaa, jos hänen sukulaisensa erotetaan?

Sisar yksi:

Siihen, että Jehova antaa voimaa noudattaa näitä ohjeita, miten suhtaudutaan erotettuihin. Ne ohjeet voivat olla vaikeaa noudattaa, mutta Jehova sitten puolestaan antaa sitä voimaa meille.

Sisar kaksi:

Tässäkin on hyvä henkilökohtainen kysymys meille, että näetkö tässä tilaisuuden päästä lähemmäksi Jehovaa, kun pyrkii noudattamaan tätä erotettuihin suhtautumista.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Kyllä. Tässä alaviite kehottaa katsomaan tätä kirjoitusta: "Miksi erottaminen on rakkaudellinen järjestely?" Se löytyy täältä sivulta 29. Otetaan tästä joitakin ajatuksia. On hyvä huomata, että erottamiseen johtaa vain kaksi seikkaa. Mitkä kaksi seikkaa siihen liittyvät?

Veli kolme:

Kastettu Jehovan todistaja on syyllistynyt vakavaan syntiin, tämä on ensimmäinen kohta, ja toinen on se, että hän ei kadu.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Kyllä, se on aina hyvä muistaa. Erottaminen on aina äärimmäinen ratkaisu. Kaikki muut keinot kokeillaan auttaa ensin. Se on aina tämä viimeinen vaihtoehto, johon ei herkästi kyllä seurakunnissa ruveta. On hyvä muistaa nämä kaksi seikkaa.

No sitten tämä väliotsikko: "Erottaminen voi hyödyttää kaikkia asianosaisia". Tässä on poimittu kolme tällaista hyötyä erottamisjärjestelystä. Käydäänpä ne yksi kerrallaan läpi. Kuka haluaa mainita ensimmäisen hyödyn?


Veli neljä:

Väärintekijän erottaminen tuo kunniaa Jehovan nimelle.

Veli viisi:

Se suojelee kristillisen seurakunnan puhtautta.

Veli kuusi:

Erottaminen voi saada väärintekijän tulemaan järkiinsä ja palaamaan takaisin.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Viime torstaina meillä oli täällä ilo kokea seurakunnassa ilmoitus sisaren takaisin ottamisesta seurakuntaan. Se oli hieno tilanne. Se toi vanhimmille iloa ja meille kaikille. Tämä järjestely sai hänet palaamaan takaisin. Meillä torstaina oli liikuttava kokous.

Sitten meillä on tämä viimeinen väliotsikko: "Rakkaudellinen tapa kohdella erotettuja". Aina käytetään sitä rakkautta. Vanhimmillahan on tärkeä tehtävä tässä, mutta miten perheenjäsenet voivat sitten osoittaa tätä oikeaa asennetta?

Sisar seitsemän:

He voivat osoittaa rakkautta seurakuntaa ja väärintekijää kohtaan kunnioittamalla tätä erottamispäätöstä toimien Raamatun ohjeiden mukaan, mikä se on.

Sisar kahdeksan:

Tässä sanotaan hyvin, että vaikka se on hengellinen murhenäytelmä, niin siitä ei tarvitse tulla täysimittaista katastrofia.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Kyllä. Se on aivan totta. Ja nämä ohjeet pätevät kaikkiin seurakunnan jäseniin. Tässä mainitaan: "Seurakunnan jäsenet eivät pidä yhteyttä erotettuun eivätkä keskustele hänen kanssaan. He kokevat kuria, jota Jehova on antanut vanhinten kautta". Sitten on hyvä muistaa tämä, että erityisesti voi antaa tukea ja rakkautta erotetun perheenjäsenille. He kyllä sitä tarvitsevat. Ettei heille vain tule sitä tunnetta, että heidät on suljettu jotenkin seurakunnan ulkopuolelle. Tässä on hyvä muistutus meille. Eli tämä on hyvä meidän muistaa nämä ohjeet. Ne on rakkaudellisia ohjeita meidän kaikkien parhaaksi.

Sitten menemme kappaleeseen 15.
Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Miksi Aadam oli tottelematon Jehovalle?

Veli yhdeksän:

Hän rakasti vaimoaan enemmän kuin Jehovaa. 1. Mooseksen kirjan kolmannen luvun jakeessa 17 kerrotaan:

Ja Aadamille hän sanoi: ”Koska kuuntelit vaimosi ääntä ja söit siitä puusta, josta minä annoin sinulle tämän kiellon: ’Et saa syödä siitä’, kirottu on maa sinun takiasi. Vaivaa nähden tulet syömään sen satoa kaikki elämäsi päivät.

Veli kymmenen:

Hän myös ilmaisi uskon puutetta sen suhteen, että kun hänen rakas vaimonsa oli ikänkuin kuolemantuomion alainen, niin hän (Aadam) järkeili jotenkin sillä lailla, että Jehova ei pystyisi ratkaisemaan tätä tilannetta sillä tavalla, että hän voisi jatkaa elämäänsä onnellisena edelleen.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Varmaan siinä on monenlaisia tunteita käynyt mielessä. Vaikka esitelmässä opimme, että aviopuolisoa tulee rakastaa ja kunnioittaa, niin silti muistamme, että rakastamme silti Jehovaa aina enemmän. Ja silloin, kun rakastamme eniten Jehovaa, niin se koituu myös avioliiton ja seurakunnan eduksi, kuten seuraavasta kappaleesta huomaamme. Otetaan kappale 16.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Luemme Matteuksen luvusta 22 jakeet 37 ja 38.

Sisar yksitoista:

(Matteus 22:37, 38)  – – Hän sanoi hänelle: ”’Sinun on rakastettava Jehovaa, Jumalaasi, koko sydämelläsi ja koko sielullasi ja koko mielelläsi.’ Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Kiitos. Kysymys: Ketä meidän tulee rakastaa yli kaiken ja miksi?

Lapsi kaksitoista:

Jehovaa.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Kyllä, nuoretkin sen jo tietävät, ketä rakastetaan. Ja miksi?

Sisar kolmetoista:

Se koituu kaikkien parhaaksi. Siinä on kaikkien edut kysymyksessä.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Kyllä. Jos aatellaan tätä edellisen sivun kuvaa, niin tässä on tapahtunut sellaista, joka koettelee meidän suhdettamme Jehovaan. Miten meidän pitäisi sitten suhtautua tällaiseen tilanteeseen?

Sisar neljätoista:

Tässä tilanteessa pitäisi vain lujittaa omaa suhdettaan Jehovaan ja vahvistaa uskoa, niin sillä tavalla sitten voi olla kannustamassa mahdollisesti tätä lähtijää palaamaan.

Veli viisitoista:

Ehkä on hyvä myös mielessään nähdä se, että Jehovalla on koko ajan järjestely olemassa myös näiden erotettujen suhteen. Vanhimmat joka vuosi pohtivat alueella olevia erotettuja, jos heidät saataisiin palaamaan. Se on Jehovan tapa toimia.

Sisar kuusitoista:

Roomalaisten 12:12, mikä on tuossa kappaleessa 16, sisältää sopivan neuvon. Siinä sanotaan, että "Iloitkaa toivossa. Kestäkää ahdistuksessa. Olkaa hellittämättömiä rukouksessa". Aina voi miettiä sitä iloista asiaa, että se omainen tai sukulainen tai ystävä tulee takaisin.

Veli seitsemäntoista:

Ja jos Jehovaa enempi rakastaa, niin ei se lopu se muihin se rakkauden osoittaminen, se on vain vähempää. Jehovan ohjeet on ylempänä.

Vartiotornin tutkistelun johtaja:

Kyllä. Ja silloin, kun me noudatamme Jehovan ohjeita, niin voimme olla varmoja, että lopputulos on silloin aina paras mahdollinen.Tämä Vartiotornin kirjoitus mainittiin kappaleen 14 alaviitteessä. Tämä käsiteltiin myös kysymyksin ja vastauksin tutkistelussa:    


Vartiotornin 15.04.2015 löydät täältä
.
 


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity