Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu
 


Muita aiheita:

  Kesän 2016 konventeissa on tarkoitus esittää väkivaltaa ja sotaa sisältävä elokuva myös pienille lapsille
24.05.2016 Johanneksen poikaJehovan todistajien konventeissa
esitetään 26.06.2016 kello 13:50 - 14:40 vajaan tunnin mittainen elokuva  "Oi Jehova – – sinuun olen pannut luottamukseni". Monien mielestä tämä elokuva ei sovellu lapsille, koska siinä on sotaa ja väkivaltaa. Pienet lapset ovat kuitenkin konventeissa läsnä koko ajan ja näin altistuvat myös tämän elokuvan ahdistavalle ja pelottavalle tunnelmalle. Pitäisikö elokuvalla ola ikäluokitus? Jos pitäisi, mikä se olisi?

Katso otteita elokuvasta täältä:Jehovan todistajien konventeissa ei ole erikseen ohjelmaa eri ikäisille ihmisille. Ei ole siis erikseen esim. lastenohjelmaa. Niinpä kaikki vauvasta vaariin näkevät ja kuulevat kaiken sen ohjelman, mitä konventissa esitetään, myös elokuvat.

Elokuva "Oi Jehova – – sinuun olen pannut luottamukseni" esitetään konventeissa suurikokoisilta näyttötauluilta. Elokuvan ilmapiiri on paikoitellen ahdistava ja pelottava. YLE ei ainakaan esittäisi tätä elokuvaa lasten katseluaikaan eikä ilman ikärajamerkintöjä.

Onko Jehovan todistajilla oikeus esittää Suomessa suomen kielellä tuo elokuva ilman ikärajamerkintöjä yleisötilaisuuksissa, missä on läsnä runsaasti pieniä lapsia?

Tähän ottaa kantaa Mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö.

Mikä on tuon yksikön tehtävä? Nettisivu kertoo siitä näin:

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö (MEKU) koordinoi ja edistää kansallista mediakasvatusta, kouluttaa kuvaohjelmaluokittelijoita ja valvoo heidän toimintaansa sekä valvoo kuvaohjelmien tarjoamista.

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö kouluttaa kuvaluokittelijat ja valvoo heidän toimintaansa (ks. tarkemmin kuvaohjelmalaki). Luokittelijat antavat ikärajat kuvaohjelmille – eli elokuville, tv-ohjelmille ja digitaalisille peleille. MEKU valvoo myös kuvaohjelmien tarjoamista eli esimerkiksi sitä, noudattavatko televisiokanavat, elokuvateatterit ja tallenteita myyvät kaupat ikärajamerkintöjä. MEKU vastaa kuvaohjelmaluokittelijoiden koulutuksesta ja kertauskoulutuksesta sekä ylläpitää ja kehittää luokitteluohjelmistoa, jonka avulla kuvaohjelmalaissa tarkoitettu luokittelu toteutetaan.

MEKU on ottanut yhteyttä tapahtumien järjestäjään (Jehovan todistajien Suomen haaratoimistoon) ja kertonut mitä säännöksiä kuvaohjelmien esittämisessä on noudatettava ja miten ikärajojen ym. suhteen on toimittava.

Elokuvista ja ikärajoista on olemassa ohje, missä tarkkaan kerrotaan, miten Suomen haaratoimiston on toimittava.

Kesän konventeissa nähdään, onko Suomen haaratoimisto toiminut MEKU:n ohjeiden mukaan. Onko elokuva saanut ikärajamerkinnät? Miten siinä tapauksessa toimitaan, jos elokuva saa ikärajamerkinnän 7 vuotta? Joutuvatko pienet lapset poistumaan vanhempiensa kanssa konventtihalleista elokuvan ajaksi? Vai leikkaako haaratoimisto elokuvasta väkivaltakohdat pois?Ikärajoista saat tietoa täältä.

Aika näyttää, millä tavalla Suomen haaratoimisto hoitaa tämän ongelman. Konventissa esitetystä elokuvasta voi lähettää tietoja sähköpostissa osoitteeseen: jp@johanneksenpoika.fi
  

  
Elokuvan voi jo katsoa englanninkielisenä Jehovan todistajien virallisilta internetsivuilta.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity