Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  Konventeissa huomioitiin lasten suojelu seksuaaliselta hyväksikäytöltä
19.07.2017 Johanneksen poika


Jehovan todistajien maine on ryvettynyt maailmalla pedofiiliskandaaleissa. Suurta julkisuutta ovat saaneet parin viime vuoden aikana Australian tapaukset. Ainakin 1 006 Jehovan todistajien jäsenen on ilmoitettu syyllistyneen lapsiseksiin ja 579 heistä olisi myöntänyt rikoksen. Tästä huolimatta yhtäkään tapausta ei ole ilmoitettu poliisille. Näin uutisoi YLE 01.12.2015.

Yksi rikollisia suojeleva asia Vartiotorniseuran käytännöissä on "kahden todistajan sääntö". Siitä ei Vartiotorniseura halua luopua. YLE kertoi tästä asiasta 15.03.2017.

Jehovan todistajilla on salaisia ohjeita, jotka mahdollistavat pedofiilien toiminnan seurakunnissa. Vanhinten salaisessa ohjekirjassa ja vanhinten saamissa kirjeissä tämä ilmenee hyvin selvästi.
 


Jehovan todistajien vuoden 2017 aluekonventeissa on pidetty tai pidetään puheita, joissa annetaan ohjeita lasten vanhemmille, jotta lapset osaisivat itse varautua yksityisyyttä loukkaaviin tekoihin. Tämä varoituspuhe on erinomainen asia lasten suojelemiseksi. Nyt on otettu askel oikeaan suuntaan, kun asiasta puhutaan näin laajasti konventeissa. Jotta asiat menisivät vielä parempaan suuntaan, täytyisi hallintoelimen päivittää myös vanhinten ohjeet vastaamaan nykyajan vaatimuksia ja yhteiskunnan sääntöjä. Rikostutkinta ei kuulu vanhimmille, joten heidän tulisi aina ilmoittaa epäilyistä viranomaisille, jotta nämä voisivat tutkia asiat. Joka tapauksessa on hyvä, että konventissa olleet vanhemmat voivat nyt ohjata lapsia välttämään vaarallisia tilanteita.


Jari Kuittinen, kuva: konventtivideo

Jari Kuittinen piti puheen tästä tärkeästä aiheesta. Puheessaan hän nosti esiin viisi tärkeää asiaa, jotka vanhempien tulee ottaa huomioon.
  1. Joku tarjoutuu usein vahtimaan lasta, viemään hänet yksin retkille ja osoittaa hänelle erikoishuomiota antamalla hänelle lahjoja.
  2. Joku pyrkii jatkuvasti koskettamaan lastasi, esimerkiksi halaamalla tai suukottelemaan häntä, telmimään hänen kanssaan tai kutittelemalla häntä sopimattomasti.
  3. Sukulainen viettää aikaa kahden kesken nuorempien sisarustensa tai lapsipuoltensa, serkkujensa, sisarustensa lasten tai lastenlastensa kanssa.
  4. Lapsi on muiden ihmisten kanssa paikoissa, joissa vanhemmat eivät ole näkemässä heitä, esimerkiksi koulubussissa tai taksissa, auton takapenkillä, yökylässä, juhlissa tai muissa tilaisuuksissa, yleisissä WC-tiloissa, leikkikentällä tai uimahallissa.
  5. Lapsi käyttää internetiä tai on sosiaalissa mediassa ilman valvontaa.
Puheen yhteydessä katsottiin kaksi videota. Tässä kuvakaappauksessa opitaan torjumaan sopimattomat ehdotukset.Voit kuunnella Jari Kuittisen puheen kokonaan täältä. Tai voit katsoa puheen videona täältä:


  


Puheessa viitattiin Vartiotorniseuran tuottamaan lapsille suunnattuun kirjaan Opimme suurelta opettajalta lukuun 32 ja videoon Suojele lapsiasi.


Kuvakaappaus videosta: JW.ORGOpimme suurelta opettajalta -kirjassa kerrotaan lapsille sukupuoliasioista mm. näin:

Raamattu sanoo, että Saatana on kuin karjuva leijona, joka haluaa syödä meidät. Ja aivan kuten leijonat valitsevat uhrikseen usein nuoria eläimiä, Saatana demoneineen valitsee uhrikseen usein lapsia. (1. Pietarin kirje 5:8.) Jehova on kuitenkin voimakkaampi kuin Saatana. Jehova voi suojella lapsiaan tai hyvittää kaiken pahan, mitä Saatana tekee heille.

Muistatko tämän kirjan 10. luvusta, mitä Panettelija ja hänen demoninsa yrittävät saada meidät tekemään? – He yrittävät saada meidät olemaan sellaisissa sukupuolisuhteissa, joiden Jumala sanoo olevan sopimattomia. Ainoastaan ketkä saavat olla sukupuolisuhteissa? – Niin juuri, aikuinen mies ja nainen, jotka ovat naimisissa keskenään.

Valitettavasti jotkut aikuiset haluavat olla sukupuolisessa kanssakäymisessä lasten kanssa. Kun he tekevät niin, pojat ja tytöt alkavat ehkä tehdä heiltä oppimiaan pahoja asioita. Nämä lapset alkavat myös käyttää sukupuolielimiään väärin. Näin kävi kauan sitten Sodoman kaupungissa. Raamattu sanoo, että sikäläiset ihmiset, ”niin pojat kuin vanhat miehetkin”, halusivat olla sukupuolisuhteissa Lootin vieraina olleiden miesten kanssa (1. Mooseksen kirja 19:4, 5).

Aivan kuten Jeesus tarvitsi suojelua, sinäkin tarvitset suojaa sellaisia aikuisia – ja jopa toisia lapsia – vastaan, jotka yrittävät olla sukupuolisessa kanssakäymisessä kanssasi. Yleensä tällaiset ihmiset teeskentelevät olevansa ystäviäsi. He saattavat jopa tarjota sinulle jotain, jos lupaat, ettet kerro kenellekään, mitä he haluavat tehdä kanssasi. He ovat kuitenkin itsekkäitä, niin kuin Saatana ja hänen demoninsa, ja he haluavat vain saada itselleen nautintoa. He yrittävät saada tuota nautintoa olemalla sukupuolisessa kanssakäymisessä lasten kanssa. Se on väärin!

Tiedätkö, mitä he voivat tehdä saadakseen itselleen nautintoa?  – He ehkä koettavat hieroa sukupuolielimiäsi. Tai he jopa hankaavat omia sukupuolielimiään niitä vasten. Sinä et kuitenkaan koskaan saa antaa kenenkään leikkiä siittimelläsi tai hävylläsi, et edes oman veljesi tai sisaresi tai äitisi tai isäsi. Nämä ruumiinosat ovat yksityisiä.

Miten voit suojella ruumistasi ihmisiltä, jotka tekevät tuollaista pahaa? – Älä ensinnäkään anna kenenkään leikkiä sukupuolielimilläsi. Jos joku yrittää sitä, sano lujasti ja kuuluvasti: ”Lopeta! Minä kerron sinusta!” Jos hän sanoo, että kaikki on sinun syytäsi, älä usko. Se ei ole totta. Kerro asiasta, olipa tekijä kuka tahansa! Sinun täytyy kertoa hänestä, vaikka hän sanoisi, että se, mitä te teette, on teidän yhteinen salaisuutenne. Vaikka hän lupaisi sinulle mukavia lahjoja tai esittäisi pelottavia uhkauksia, sinun täytyy päästä pois hänen luotaan ja kertoa hänestä jollekin aikuiselle.

Sinun ei tarvitse pelätä, mutta tarkkana sinun on oltava. Kun vanhempasi varoittavat sinua ihmisistä tai paikoista, jotka voivat olla sinulle vaarallisia, kuuntele heitä. Silloin pahat ihmiset eivät saa tilaisuutta vahingoittaa sinua.
 

  
JW.ORG-sivustolta löytyy myös nuorille suunnattu kirjanen, jossa kysytään luvussa 8: Mitä minun olisi hyvä tietää seksuaalisesta väkivallasta. Tuossa kirjasessa on ohjeita nuorille, mutta valitettavasti siitä puuttuu olennaisen tärkeitä asioita.Lue täältä, mikä noissa ohjeissa on vikana.

Kotimaa24 julkaisi aiheesta jutun, jossa haastatellaan haaratoimiston edustajaa Ari Hakkaraista.
 


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity