Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  Veikko Leinonen iloitsi saadessaan puhua lapsille konventissa
22.07.2017 Johanneksen poika

Kuvat: konventtivideo

Jehovan todistajien tiedottaja ja haaratoimistokomitean jäsen Veikko Leinonen sai pitää lauantai-iltapäivän viimeisen puheen, jonka teema oli Lapset - kestävyytenne tekee Jehovan iloiseksi!

Tätä teemaa Leinonen painotti puheessaan useaan otteeseen. "Teet Jehovan iloiseksi!"

Veikko Leinonen on erinomainen konventtipuhuja. Hän oli valmistautunut todella hyvin tähän puheeseen. Hänen kasvoillaan oli normaalia enemmän hymyä. Silminnähden hän nautti puhumisesta. Häntä arvostetaan todella paljon "omien keskuudessa" puhujana, eikä ihme. Hänen puhettaan on helppo kuunnella. Se on miellyttävää korville.

Ehkä tämä oli tämän vuoden kohokohta Leinosen puhujauralla.

Leinonen painotti puheessaan sitä, että kaikkein parhaimmat kertomukset ovat Raamatussa, koska ne ovat tositarinoita oikeista ihmisistä.

Leinonen muistutti Daavidin ja Goljatin kertomuksesta. "Tartuin parrasta leijonaa ja nujersin sen", sanoi Daavid Leinosen mukaan. Aika hurja juttu, koska leijona on vahva, iso kissa. Leinonen sanoi painokkaasti, että kertomus Daavidista ja Goljatista oli totta. Ei se ollut sellainen, että "Olipa kerran Daavid... ja sen pituinen se."

Sitten Leinonen otti esimerkin Danielista. Daniel heitettiin leijonakuoppaan. Siellä oli niitä paljon. Daniel pelastui, koska Jumala oli sulkenut leijonien kidat. Jehova kykenee suojelemaan. Tässäkin on kyseessä tosikertomus.

Leinonen kertasi myös Lasaruksen kuolleista herättämisen. Jeesus käski vierittämään Lasaruksen haudalta kiven pois. Sitten Jeesus huusi: "Lasarus, tule ulos". Sieltä hän hoippui käärinliinoissaan. Valtava todistus annettiin Jehovan voimasta ja ylösnousemuksesta. Tässäkin oli kyseessä tosi henkilö. Se nähdään siitäkin, että papit yrittivät myöhemmin jopa tappaa Lasaruksen uudelleen. Tässä ei ollut kyseessä mikään tarina vaan ihan tosi tapaus.

Leinonen selitti edelleen, kuinka vedenpaisumuskertomus tunnetaan eri kulttuureissa ympäri maailman. Puhujan mukaan semmonen on joskus tapahtunut.

Puheen aikana ilmoitettiin uudesta lapsille tarkoitetusta kirjasta Opitaan Raamatusta. Sitä ei vielä ole saatavana "normaalina" painettuna kirjana, mutta sähköisesti sen voi ladata JW.ORG:n sivuilta. Sitä voi myös lukea JW.ORG:ssa.

Tämä uusi kirja korvaa vanhan lasten kirjan, Kirjani Raamatun kertomuksista. Leinosen puheessa kävi ilmi, että tätä kirjaa varten on tehty tarkkaa tutkimustyötä, jonka vaikutus näkyy sekä tekstissä että kuvissa.Voit katsoa tästä noin 9 minuutin pituisen otteen Leinosen puheen alusta.Koko Leinosen puheen voit kuunnella osissa:
 

  
Lue myös aikaisempi juttu, joka oli tehty Oulun konventista. Kirjasta on tehty myös toinen juttu aiemmin. Siinä käsiteltiin hiukan uuden kirjan kuvitusta.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity