Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?Entinen Jehovan todistaja Riku Richter kertoo:
  


Tekevätkö Jehovan todistajatkin "pyhiinvaellusmatkoja"?
10.05.2013 Jonatan ja Johanneksen poikaPyhiinvaellus (lat. peregrinatio) on hengellinen tai uskonnollinen matka johonkin pyhään paikkaan uskonnosta riippuen. Lähes kaikilla uskonnoilla on yksi tai useampia pyhiinvaelluskohteita. Kristinuskossa tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita ovat Rooma ja Betlehem (myös esimerkiksi Santiago de Compostela), islamissa puolestaan Mekka. (Lähde: Wikipedia)

Wikipedia ei mainitse tuossa Jehovan todistajia, mutta mitä todisteet osoittavat?
Jos hiukan selaa internetiä, löytää paljon sivustoja, jotka tarjoavat matkoja Vartiotorniseuran päätoimistoon tai eri maiden haaratoimistoihin. Osa näistä "matkatoimistoista" on erikoistunut juuri Betel-matkoihin. Ottaen huomioon sen tosiasian, että nämä "matkatoimistot" ovat harjoittaneet Betel-matkailua jo vuosikausia, nämä palveluntarjoajat ovat varmasti tehneet muhkean tilin "pyhiinvaellusmatkojen" avulla. Ei kannattamatonta toimintaa haluta kovin montaa vuotta harrastaa, joten toiminnan on pakko olla taloudellisesti kannattavaa.


Kuva: JWTours.co.uk

Esimerkiksi nämä seuraavat pyhiinvaelluslinkit herättävät ainakin pientä mielenkiintoa asiaa kohtaan:

Tässä hiukan tekstiä suomennettuna Bethel-Tour.comin sivuilta:

Kuvittele mukavia hetkiä, joista nauttia tehdessäsi Kanadan, New Yorkin ja muiden Vartiotorniseuran haaratoimistojen kierrosmatkoja maailman eri puolilla yhdessä muiden Jehovan todistajien kanssa tilausbussin viihtyisyydessä ja kokeneen oppaan rakkaudellisessa opastuksessa. Kestäviä ystävyyssuhteita, joita varmastikin solmitaan ja tietenkin lisääntynyttä arvostusta Jumalan järjestöä ja hänen luomakuntaansa kohtaan!
 
Tuo mukaan koko perhe ja ystävät. Voit jakaa kertomuksia ja katsoa elokuvia valvotussa ilmapiirissä päivättän bussiretkillä.  Vartiotornin tutkistelu ja koulu pidetään retken yhteydessä, joihin kaikilla on mahdollisuus osallistua.

Nykyisiin Betel-retkikohteisiin sisältyy mm. Mexiko, Kanada, New York, Lontoo, Pariisi, Rooma, Saksa ja maapallon toiselta puolelta - Australia. Jopa risteilyjä on saatavilla.
 
Saatavilla on lukuisia bussikierroksia vieraillen sellaisissa suosituissa kaupungeissa kuin Toronto ja New York. Kiertoajeluihin sisältyy myös Washington ja muita 'pakko nähdä' nähtävyyksiä. Kaikki matkareitit on suunniteltu hyvin vapaa-ajalla tasapainoitetuiksi.

Ovatko Vartiotorniseuran päätoimisto ja hallintoelin tietoisia näistä matkatoimistoista, jotka käyttävät uskonnollisia asioita liiketoimintansa "moottorina"? Varmasti Brooklyn tietää tämän. Mutta se ei millään tavalla puutu toimintaan. Ehkä näistä matkoista on (taloudellista) hyötyä myös päätoimistolle, ainakin lahjoitusten muodossa, mitä vierailijat sinne jättävät.

Toki matkatoimiston pyörittäminen uskonnon varjolla on laillista, mutta kokonaan toinen kysymys on se, onko se eettisesti hyväksyttävää. Onko moraalitonta vai ei? Raamatussa on nimittäin eräs räikeä esimerkki siitä, miten kävi, kun uskonnon siivellä tehtiin kannattavaa bisnestä temppelialueella. Vaikka tämä on uutissivusto, tässä tapauksessa on tarpeen lainata Raamattua.

(Matteus 21:12, 13) 12 Ja Jeesus meni temppeliin ja heitti ulos kaikki, jotka myivät ja ostivat temppelissä, ja kaatoi kumoon rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkysten myyjien istuimet. 13 Ja hän sanoi heille: ”On kirjoitettu: ’Minun huonettani tullaan kutsumaan rukoushuoneeksi’, mutta te teette siitä ryöstäjien luolan.”

Jehovan todistajien hallintoelin ohjeistaa kaikkia haaratoimistoissa ja päätoimistossa vierailevia pukeutumaan kuin "pyhään paikkaan" mentäessä.
Useimmissa tapauksissa on kuitenkin kyse vain kirjapainoista, asuntoloista ja muista tämän kaltaisista tiloista. Vain valtakunnansalit ja konventtisalit voitaisiin laskea "pyhiksi paikoiksi", muut ovat vain toimistotiloja, painosaleja, varastoja ja sen kaltaisia.

Valtakunnan palveluksemme -lehtinen antaa tarkat ohjeet haaratoimistoissa ja muissa vastaavissa "pyhissä" paikoissa vieraileville:

*** km 3/08 s. 3 Kysymyspalsta ***

Kysymyspalsta

▪ Miten tulisi pukeutua vierailtaessa tiloissa, joita käytetään Jehovan palvelukseen?

Kaikkialla maailmassa valtakunnansalit, konventtisalit, Betel-kodit ja haaratoimistot ovat Jehovan palvelukseen vihittyjä paikkoja. Ne ovat asiallisia ja siistejä, niissä pidetään yllä järjestystä, ja niistä huokuu arvokkuus. Tämä on jyrkkä vastakohta sille, mitä näemme usein Saatanan asiainjärjestelmässä. Myös ne, jotka vierailevat Jehovan palvelukseen käytettävissä tiloissa, tulisi voida tunnistaa sellaisiksi, jotka kuuluvat Jehovalle ja tekevät hänen tahtonsa.

Kristittyinä me ”suosittelemme itseämme Jumalan palvelijoina” joka suhteessa, myös asiallisella ja huolitellulla ulkoasulla (2. Kor. 6:3, 4). Meiltä odotetaan lisäksi hyvää käytöstä. Vaatteidemme ja muun ulkoasumme tulee kaikkina aikoina olla soveliaita, ja niiden tulee heijastaa arvokkuutta, joka sopii Jehova Jumalan palvelijoille. Tämä pitää erityisesti paikkansa vierailtaessa päätoimistossa ja haaratoimistoissa eri puolilla maailmaa. ...

Kun siis vierailemme päätoimistossa tai missä tahansa haaratoimistossa – joko suunnitellusti tai spontaanisti lomailun ohessa – meidän tulisi miettiä: Vastaako ulkoasuni paikan asiallisuutta, puhtautta ja arvokkuutta? Tuottaako se kunniaa Jumalalle, jota palvon? Häiritsisikö tai loukkaisiko ulkoasuni toisia? Päättäkäämme aina ”kaunistaa Pelastajamme, Jumalan, opetus kaikessa”, myös siinä, miltä näytämme (Tit. 2:10).

Jos olet menossa käymään vaikkapa Suomen haaratoimistossa Vantaalla, älä pukeudu farkkuihin, sitä katsottaisiin paheksuen. Vaikka kiertokäynnillä kävisit autotalleissa, korjaamolla tai painokoneen vieressä, muista että hallintoelimen mukaan sinun tulee pukeutua kuin "pyhiinvaeltaja". Valtakunnansalissa se on toki ymmärrettävää, koska siellä pidetään uskonnollisia tilaisuuksia. Kunnioituksesta muita ihmisiä kohtaan on tapana pukeutua siististi.

Jehovan todistajat eivät itse mielellään myönnä tekevänsä "pyhiinvaellusmatkoja", mutta todisteet puhuvat selvää kieltä siitä, että aivan samalla tavalla kuin muiden uskontojen jäsenet, Jehovan todistajat tekevät "pyhiinvaellusmatkoja" käydessään päätoimistossa tai haaratoimistoissa.

Tässä on esite Vartiotorniseuran USA:n virallisista pyhiinvaelluskohteista.

Pyhiinvaeltajille on laadittu pukeutumista varten tarkat ohjeet, kuten seuraava esite kertoo:


Valitettavasti edellä olevat kuvat ovat niin pieniä, ettei niistä oikein voi lukea tekstejä, mutta voit yrittää etsiä esitteestä isompia ja parempia kuvia tästä keskusteluketjusta.


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu