Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?Entinen Jehovan todistaja Riku Richter kertoo:
  


Erotettu alaikäinen lapsi saa istua vanhempiensä vieressä kokouksessa, jos pysyy hiljaa
19.05.2013 Johanneksen poikaJehovan todistajien hallintoelin on antanut hieman periksi erotettujen kohtelussa. Alaikäinen erotettu lapsi saa istua omien vanhempiensa vieressä valtakunnansalilla kokouksessa. Tällaisen ohjeen hallintoelin antoi vastauksessaan Vartiotornin "Lukijoiden kysymykseen". Erotetun alaikäisen ei siis tarvitse istua salin takapenkissä, jos vanhemmat ovat ottaneet paikkansa muualta. Lapsen täytyy kuitenkin istua hiljaa ja pitää suunsa kiinni. Tätä hiljaa istumista korostetaan kahteen kertaan elokuun "tutkittavassa" Vartiotornissa 2013.

Vartiotorni painotti taas sitä, että on eri asia, jos erotettu lapsi asuu vielä kotona verrattuna siihen, jos lapsi asuu kodin ulkopuolella.

Kannattaa lukea myös se mihin Vartiotorni viittasi alaviitteessään.

Lue 15.08.2013 Vartiotornia sivulta 8:


Alaviitteessä mainittu Vartiotornin lainaus (Vartiotorni 15.11.1981, sivut 29-30)
:

*** w81 15/11 s. 29-30 Jos sukulainen erotetaan . . . ***

EROTETUT SUKULAISET JOTKA EIVÄT ASU KOTONA

18 Toinen tilanne, jota meidän tarvitsee tarkastella, koskee erotettua tai eronnutta sukulaista, joka ei kuulu välittömään perhepiiriin tai asu kristityn kodissa. Veri- tai avioliittositeet muodostavat edelleen sellaiseen henkilöön yhteyden, ja siksi saattaa olla jossain määrin tarpeellista huolehtia välttämättömistä perheasioista. Tilanne ei ole kuitenkaan sama, kuin jos hän asuisi samassa kodissa, missä yhteydenpitoa ja keskustelua ei voitaisi välttää. Meidän tulisi pitää selvästi mielessämme Raamatun henkeytetty neuvo: ”Lakatkaa seurustelemasta jokaisen sellaisen veljeksi kutsutun kanssa, joka on haureellinen tai ahne . . . , älkääkä edes syökö sellaisen kanssa.” – 1. Kor. 5:11.

19 Niin ollen kristittyjen, jotka ovat kodin ulkopuolella asuvan erotetun sukulaisia, pitäisi pyrkiä välttämään tarpeetonta seurustelua ja pitämään liiketoimetkin mahdollisimman vähäisinä. Tämän menettelyn järkevyys käy ilmeiseksi sen tietämisestä, mitä on tapahtunut, kun sukulaiset ovat omaksuneet erheellisen näkökannan: ’Vaikka hänet on erotettu, me olemme sukulaisia ja voimme kohdella häntä samalla tavoin kuin aikaisemminkin.’ Eräältä alueelta on tullut tällainen tieto:
”Eräs henkilö, joka erotettiin, oli sukua suunnilleen kolmasosalle seurakuntaa. Kaikki hänen sukulaisensa jatkoivat seurustelemista hänen kanssaan.”
Ja muuan erittäin arvostettu kristitty vanhin kirjoittaa:

”Meidän alueellamme jotkut erotetut, joilla on paljon omaisia, on otettu vastaan suuriäänisesti ja kädenpuristuksin, kun he ovat saapuneet valtakunnansalin, eteisaulaan (vaikka he tiesivät erotetun edelleen elävän moraalittomasti). Olen syvästi sitä mieltä, että niiden, jotka on erotettu, tulee nähdä, että Jehova ja hänen kansansa vihaavat heidän menettelyään ja että heidän pitäisi tuntea todella tarvitsevansa aitoa katumusta. Mikä auttaa näitä erotettuja muuttumaan, kun koko heidän suuri sukunsa, joka tietää heidän menettelyistään, lausuu heidät jatkuvasti tervetulleiksi?”

20 Ensimmäiselläkin vuosisadalla on täytynyt olla seurakuntia, joissa oli paljon sukulaisia. Mutta kun joku erotettiin, pitikö kaikkien sukulaisten käyttäytyä tavanomaisesti, kunhan he eivät vain keskustelleet raamatullisista asioista erotetun kanssa? Ei. Muutoin seurakunta ei olisi todella noudattanut käskyä: ”Poistakaa paha ihminen keskuudestanne.” – 1. Kor. 5:13.

21 Suuri varovaisuus on tarpeen, jottei henkilön asemaa erotettuna synnintekijänä jätettäisi huomioon ottamatta eikä vähäteltäisi. Kuten Koorahin pojat hyvin osoittivat, meidän täytyy ennen kaikkea olla uskollisia Jehovalle ja hänen teokraattiselle järjestelylleen. Me voimme olla varmoja siitä, että kun me pidämme voimassa hänen mittapuitaan ja seurustelemme mieluummin hänen järjestäytyneen kansansa kanssa kuin väärintekijöiden kanssa, niin me saamme hänen suojeluksensa ja siunauksensa. – Ps. 84:11–13.
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle
Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu