Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 


Hallintoelin painostaa lapsia jo hyvin nuorina "Herran työhön"
11.06.2013 Suurin Babylon


Hallintoelimen jäsen David Splane selittää puheessaan, että lapsia voi ja pitääkin painostaa, kun on kyse kokouksista ja kenttäpalveluksesta. Kastamattomaksi julistajaksi olisi hyvä listautua jo 9 vuoden iässä, ja kasteelle viimeistään 13-15-vuotiaana. Jos tämä ei toteudu, se kertoo vanhempien heikosta opetustaidosta. Tällä sivulla on käännös David Splanen puheesta.Vanhemmilla, tietenkin, on suuri vastuu valmistaa lapsiaan. Me haluamme nuortemme edistyvän totuudessa. Me tutkimme heidän kanssaan siitä asti kun he ovat hyvin pieniä. Ja kun olemme tutkineet heidän kanssaan viisi, kuusi tai seitsemän vuotta, voisi odottaa jotain edistymistä näiltä nuorilta. Jos tutkisit raamatuntutkisteluoppilaan kanssa viisi, kuusi tai seitsemän vuotta, odottaisit oppilaan edistyvän, etkö vain?Joissain maissa on havaittavissa, että 10-, 11- ja 12-vuotiaat nuoret eivät ole vielä edes kastamattomia julistajia. Ja sitten havaitsemme, että 13-, 14- ja 15-vuotiaat eivät ole edes kastettuja. Ja silti heidän vanhempansa ovat tutkineet heidän kanssaan syntymästä saakka! Se saa meidät joskus miettimään, onko opetusohjelmamme todella tehokas?Tietenkin kun lapsemme ovat hyvin pieniä saatamme laittaa heidät leikkelemään paperinpalasia ja rakentamaan pienoismallia Nooan arkista. Ja voimme lukea heille Kirjani Raamatun kertomuksista -kirjaa. Ja kun he täyttävät 10, 11 tai 12 vuotta, he tarvitsevat jotakin vahvempaa, eikö niin? Joten me suosittelemme, että vanhemmat alkavat tutkia Raamattu opettaa -kirjaa nuorten kanssa. Jotta he saavat perusajatuksen siitä, mistä totuudessa on kysymys. Rajauksien tekeminen on hyväksyttävää. Mutta se yksin ei anna meille vahvaa perustusta, jolla voisimme puolustaa itseämme. Ja tietenkin sen jälkeen voimme jatkaa Jumalan rakkaus -kirjalla. Jotta kun he ovat esimurrosiässä, he voivat olla vahvoja Jehova Jumalan palvelijoita.

Taas joskus nuoret tuntetevat, että he eivät haluaisi seurata totuutta niin kovin. Heistä ei ehkä tunnu lauantaiaamuisin siltä, että he haluaisivat lähteä kenttäpalvelukseen tai osallistua kokouksiin. Ja vanhemmat sanovat: "No, tiedätkö, en halua pakottaa lapsiani tekemään jotain, mitä he eivät halua. Haluan että se tulee heidän sydämestään." Mutta, onko tämä todella viisasta?

Veljet, ollaanpa rehellisiä, ihan vain meidän kesken. Tuntuuko sinusta aina lauantaiaamuisin siltä, että haluaisit lähteä kenttäpalvelukseen? Olen rehellinen teille... on aamuja, jolloin New Yorkissa on todella kylmä. Ja kun avaan toisen silmäni lauantaiaamuna, tahtoisin vain käännähtää ja nukkua vielä seuraavat kolme tuntia. Joskus ainoa syy, jonka vuoksi nousen ja menen ulos on se, että kenttäpalvelusta ei jätetä välistä. Ja tietenkin kun nouset ylös ja menet ulos, sinä nautit siitä. Ja kun tulet kotiin, sinä harvoin haluat hypätä takaisin sänkyyn ja nukkua kolme tuntia. Se on virkistävää.

On aikoja, jolloin työskentelen todella ahkerasti päivän aikana. Uskokaa tai älkää, ette ole ainoita, jotka paiskitte lujasti töitä. Hallintoelimen tiedetään työskentelevän ahkerasti. Ja on aikoja jolloin kokousiltana haluaisi vain hypätä takaisin sänkyyn ja nukkua, mielummin kuin lähteä kokoukseen. Mutta sinä lähdet, koska kokouksia ei jätetä välistä. Kokouksen lopuksi et halua juosta kotiin ja mennä nukkumaan. Haluat mennä ulos syömään pitsaa ystäviesi kanssa, koska olet virkistynyt kokouksen anisosta.

Kun vanhemmat sanovat, että he eivät halua lastensa tekevän mitään, mitä lapset eivät halua, he eivät todella tarkoita sitä. Oletetaanpa että poikasi Christopher saisi työn tänä kesänä McDonaldsilta. Ensimmäisenä työpäivänä menet hänen huoneeseensa ja herätät hänet sanoen: "Christopher, on aika herätä!". Christopher avaa toisen silmänsä ja sanoo: "Äiti, anna minun nukkua." Mitä sinä teet? Soitatko poikasi esimiehelle McDonaldsiin, ja sanot hänelle: "Meidän kotona ei uskota pakottamiseen, emmekä halua lastemme tekevän mitään mitä he eivät halua. Christopherista ei tunnu siltä, että hän haluaisi lähteä töihin tänään. Mutta älä huolehdi, hänen isänsä ja minä yritämme tavoittaa hänen sydämensä. Ja olen varma että kuukauden kuluessa hänestä tuntuu siltä, että voisi ilmaantua paikalle, ainakin toisinaan."

En usko, että tekisit niin. Sanoisit, "Noniin, herää! Sinun on opittava että elämässä on asioita joita meidän täytyy tehdä, halusimmepa tai emme." Ja sanoisit itsellesi: "Näin olen hyvä vanhempi." Jos tekisit tämän Big Macin takia, miksi et tekisi samaa, kun on kyse lapsesi ikuisesta elämästä?

Ajatellaanpa raamatullista esimerkkiä, Raamatusta kun ei löydy Big Maceja. Jehova käski Joonaa lähtemään Niniveen ja saarnaamaan niniveläisille. Joona lähti päinvastaiseen suuntaan. Hän sai kyydin ison kalan vatsassa kolmen päivän ja kolmen yön ajan. Ja kun hän tuli ulos, Jehova ei sanonut: "Noh, en halua pakottaa Joonaa tekemään mitään, mitä hän ei halua." Ei, vaan hän sanoi: "Nouse ylös ja mene Niniveen!" Mitä ajattelet, millainen Joonan motivaatio Niniveen lähtemiseksi oli? Ajatteletko, että hän sanoi: "Voi pojat, nyt ymmärrän, en malta odottaa päästäkseni saarnaamaan noille niniveläisille." Todennäköisesti ainoa syy miksi hän meni oli se, ettei hän halunnut uutta kyytiä tuon kalan sisällä. Totta kai siitä koitui siunaus!

Joten vanhemmat, ottakaa tosissanne lastenne kasvattaminen. Tietyssä määrin se, miten lapsesi edistyy, kertoo siitä millainen opettaja olet.


Katso video YouTubesta.
 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu