Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Milloin Vartiotorniseura kertoo Jehovan todistajille, että nyt on lahjoitettu riittävästi varoja?
30.06.2013 Johanneksen poika


Kuten kaikki tietävät, Jehovan todistajien järjestön toiminta pyörii "vapaaehtoisten" lahjoitusten avulla. Vartiotorni 15.05.1970 kirjoitti:

Yli yhdeksänkymmentä vuotta sitten sanoi tämän lehden toinen numero jo: ”Me uskomme, että JEHOVA tukee ”Siionin Vartiotornia”, ja koska näin on, niin se ei kerjää eikä pyydä milloinkaan ihmisiltä avustusta. Jos Hän, joka sanoo: ’Kaikki vuorten kulta ja hopea on minun’, ei anna tarvittavia varoja, niin me ymmärrämme, että on aika lakkauttaa julkaiseminen.”

Näin kauniisti Vartiotorni kuvaili raha-asioitaan. Nykyaikana käteisen rahan osuus kaikesta maksuliikenteestä on jatkuvasti vähentynyt. On kätevämpää maksaa muovikorteilla tai ostaa netistä. Vartiotorniseura on rahankeräyksessä ajan hermolla. Englantilainen nettisivusto kerää rahalahjoituksia Vartiotorniseuralle näin:
Raamatussa kerrotaan eräs tapaus, missä köyhä leski halusi lahjoittaa aivan mitättömän summan, koska hänellä ei ollut enempää. Tässä lainaus, missä Jeesus kommentoi tuon lesken lahjoitusta:

(Luukas 21:1-4) 21 Kun hän nyt kohotti katseensa, hän näki rikkaiden pudottavan lahjojaan rahalippaisiin. 2 Sitten hän näki erään varattoman lesken pudottavan sinne kaksi hyvin vähäarvoista lanttia, 3 ja hän sanoi: ”Minä sanon teille totuudenmukaisesti: tämä leski, vaikkakin köyhä, pudotti enemmän kuin he kaikki. 4 Sillä kaikki nämä pudottivat lahjoja liiastaan, mutta tämä pudotti puutteestaan kaikki elatusvaransa, jotka hänellä oli.”

Voidaanko tuolla englantilaisella nettisivuilla lahjoittaa "lesken ropoja"? Ei, sillä minimisumma on 5 puntaa. Pikkuraha ei kelpaa.5 puntaa ei siis ole sellainen summa, minkä Vartiotorniseura haluaisi. Se haluaa enemmän. Se haluaa aina vain lisää ja lisää. On mielenkiintoista katsoa eräs esimerkki Raamatusta, miten toimitaan, jos lahjoituksia on jo tullut riittävästi.

*** it-1 s. 138 kpl 4 Anti, avustus, lahjoitus ***

Israelilaisilla oli etu tuoda anteja tosi palvontaa varten tarkoitettujen rakennusten pystyttämiseen ja kalustamiseen. He lahjoittivat tarvikkeita tabernaakkelia ja sen kalusteita varten (2Mo 25:1–9; 35:4–9). Se oli ”vapaaehtoinen uhrilahja Jehovalle”, ja tuo antaminen täytyi lopettaa, koska tarvikkeita ”osoittautui olevan riittävästi kaikkea tehtävää työtä varten, jopa yli tarpeen” (2Mo 35:20–29; 36:3–7).

(2. Mooseksen kirja 36:4-7) 4 Ja kaikki viisaat, jotka tekivät kaikkea tätä pyhää työtä, tulivat mies toisensa jälkeen työstään, jota he olivat tekemässä, 5 ja sanoivat Moosekselle: ”Kansa tuo paljon enemmän kuin palveluksessa tarvitaan siihen työhön, jonka Jehova on käskenyt tehdä.” 6 Niin Mooses käski ilmoittaa leirissä ja sanoa: ”Miehet ja naiset, älkää valmistako enempää tarveaineita pyhää antia varten.” Silloin kansa lakkasi tuomasta niitä. 7 Ja tarveaineita osoittautui olevan riittävästi kaikkea tehtävää työtä varten, jopa yli tarpeen.

Milloin Vartiotorniseura on ilmoittanut, että lahjoituksia on jo annettu riittävästi, enempää ei tarvita? Ei ainakaan 1800-luvulla. Eikä 1900-luvulla. Eikä tähän päivään mennessä 2000-luvullakaan. Vartiotorniseuran rahantarve on pohjaton (kaivo).

Mihin tarkoitukseen englantilainen lahjoitussivusto sanoo käyttävänsä lahjoitettuja varoja?
  • Jumalan palvonnan edistämiseen
  • Lähetystyöntekijöiden tukemiseen
  • Haaratoimistojen ylläpitämiseen
  • Katastrofiapuun
  • Kansainvälisiin rakennusprojekteihin
On mielenkiintoista, että Vartiotorniseura kertoo hyvin vähän siitä, mihin käyttöön varat ovat todellisuudessa menneet. Lahjoittajien olisi hyvä tietää se.

Asiasta kertoi ensimmäisenä suomen kielellä Veljesseura.org -sivusto.

Alkuperäiset internetsivut täällä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu