Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Jehovan todistajien johtajat määrätty Britanniassa todistamaan seksiskandaali oikeudenkäynnissä
22.07.2013 Festus (päivitetty kerran)


Jehovan todistajien johtajat on määrätty todistamaan seksiskandaalioikeudenkäynnissä sen jälkeen kun he ovat väittäneet että "heillä on velvollisuus Jumalaa kohtaan olla rikkomatta luottamusta"
  • Oikeus kuuli Gordon Leightonin tunnustaneen hyväksikäytön kirkon vanhimmille
  • Tuomari määräsi vanhimmat todistamaan kuukausien oikeudellisen kiistan jälkeen
  • Kolmikko tiesi tunnustuksesta kolme vuotta, mutta kieltäytyi yhteistyöstä
Kirkon vanhimmat kieltäytyivät kommentoimasta lasten hyväksikäyttöskandaalia, koska heillä oli "velvollisuus Jumalaa kohtaan" pitää hyväksikäyttäjän tunnustus salaisuutena, tuomioistuimelle kerrottiin.

Jehovan todistaja, avustava palvelija Gordon Leighton, myönsi lapsen seksuaalisen hyväksikäytön, kun seurakunnan vanhimmat vaativat häneltä selvitystä asiaan, New Castlen käräjäoikeudelle kerrottiin.

Mutta virallisen poliisitutkinnan aikana tämä 53-vuotias, joka oli otsikoissa myös vuonna 1990, kun hänen vaimonsa Yvonne, 28, kuoli kieltäydyttyään synnytyksen jälkeisestä verensiirrosta uskonnollisista syistä johtuen, kiisti syyllistyneensä mihinkään laittomaan.

Kun poliisi pyysi vanhimpia - Simon Preyser, Harry Logan ja David Scott - esittämään lausunnot tunnustuksesta, kaikki kolme kieltäytyivät ja sanoivat kaiken kuulemansa olevan luottamuksellista.

Vanhimmat tiesivät tunnustukset kolme vuotta, mutta kieltäytyivät yhteistyöstä rikostutkijoiden kanssa, tuomioistuimelle kerrottiin.

Kolmikko oli yhtä mieltä asiasta kun tapaus tuotiin New Castlen käräjäoikeuteen. Jokaiselle heistä annettiin silloin haaste saapua oikeuteen todistajaksi.

Tämän jälkeen he aloittivat oikeustoimet todistajana toimimista vastaan, mutta kuukausien oikeuskiistan jälkeen tuomari Penny Moreland määräsi heille todistamisvelvollisuuden.

Heidän asianajajansa Richard Danielsin mukaan miehillä oli ”Jumalan edessä velvollisuus” olla rikkomatta luottamusta.

Hän lisäsi: "Luottamuksellinen viestintä seurakunnan jäsenten ja vanhinten välillä on ehdoton oikeus ja velvollisuus, eikä lailla ole mitään oikeutta rikkoa tällaista luottamusta”.
Tuomari Moreland määräsi, että miesten on paljastettava mitä he ovat kuulleet ja sanoi:
"On ilmeistä, että näillä kolmella vanhimmalla, jotka olivat läsnä kun keskustelu käytiin, on hallussaan merkittävää todistusaineistoa, jolla on todellista merkitystä tässä jutussa”.

”He vetoavat luottamuksellisuuteen ja uskonnon edustajina vaativat, että sen mitä vastaaja sanoi tapaamisen aikana on oltava luottamuksellista. Tuomari Moreland kuitenkin kieltäytyi perumasta haasteita ja sanoi: ”Yleinen etu puoltaa kiistatta sitä, että kyseinen todistusaineisto on luovutettava”. ”Se mitä vastaaja sanoi tuolloin, on hyvin tärkeää tapauksen käsittelyn kannalta”

Tuomarin päätöksestä huolimatta miehet kieltäytyivät antamasta lausuntoja poliisille antaen ne vasta muutamia tunteja ennen jurylle todistamista.

Leighton, joka on sittemmin erotettu kirkon Lampton Kingdom Hall Washingtonin seurakunnasta Wearsidessa, kielsi kaksi syytettä siveettömyydestä lapsen kanssa ja seitsemän syytettä lapsen hyväksikäytöstä.

Hänet todettiin eilen syylliseksi kahteen kohtaan siveettömyydestä lapsen kanssa ja kuuteen kohtaan koskien lapsen hyväksikäyttöä.

Tuomarin tulkinnan mukaisesti  häntä ei todettu syylliseksi yhteen kohtaan koskien lapsen hyväksikäyttöä.

Tuomari Moreland määräsi hänet säilössä pidettäväksi 23:een elokuuta asti jolloin tuomio luetaan.

Tuomari sanoi hänelle ”tiedättekö, olen melko varma että tulette väistämättä saamaan tuomion joka pannaan toimeen välittömästi ja on pitkä, sitä odottaessanne te tulette olemaan säilöön otettuna”.

Syyttäjä Katherine Dunn kertoi tuomioistuimelle, että vuonna 2009 asianomainen toi julki mitä Leighton oli tehnyt hänelle.

Oikeus kuuli erikseen järjestetystä tapaamisesta jonka tarkoituksena oli ’pitää seurakunta puhtaana’. Leighton ’myönsi seksuaalisen hyväksikäytön’ ja keksi tekosyitä toimilleen.
Syyttäjä totesi: ” Vanhimmat tekivät oman tutkimuksensa. Kokous järjestettiin ja vastaajaa pyydettiin vastaamaan esitettyihin syytteisiin. Aluksi vastaaja kielsi kaiken mutta murtui myöhemmin ja myönsi käyttäneensä tapauksen kantajaa seksuaalisesti hyväkseen”.

Oikeusistuin kuuli myös Aytonista kotoisin olevan Leightonin kieltäytyneen ensi vastaamasta mihinkään kysymyksiin poliisietsivien kuulustellessa häntä ja väittäneen, että hänen tunnustuksensa edellä mainitussa tapaamisessa koskivat vain pornografista materiaalia ja itsetyydytystä.

Oikeudenistunto kesti kuusi päivää ja jokaisena näistä Leighton kielsi kaikki syytteet ja kielsi koskaan tunnustaneensa vanhimmille.

”Sitä ei koskaan tapahtunut” hän kerto juryn jäsenille.

”Mikään väitetty ei ole totta”

Leighton kielsi myös asiaan liittymättömät pahoinpitely syytteet joista hänet myös tuomittiin.Alkuperäinen englanninkielinen uutinen tässä:
Alkuperäinen englanninkielinen internetsivu täällä.

Voit lukea samasta aiheesta toisen median uutisen täältä.
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu