Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Vartiotorniseura ohjeistaa vanhimpia salaamaan asioita yhä enemmän
02.08.2013 Johanneksen poika (päivitetty 03.08.2012: lisätty vanhimmille lähetetty kirje)


9.4.2012 päivätty kirje kaikille USA:n seurakuntien vanhimmistoille ohjeistaa vanhimpia salaamaan kaiken seurakunnan luottamuksellisen aineiston ulkopuolisilta, myös viranomaisilta. Kirje määrittelee luottamukselliseksi sellaisenkin aineiston kuin kaikkien vanhinten käytössä olevan perusoppaan "Kiinnittäkää huomiota itseenne ja koko laumaan."


Kirjeen alussa ohjeistetaan hävittämään aikaisemmat salaamista koskevat kirjeet: "Tämä kirje korvaa kaikille vanhimmistoille lähetetyt kirjeet jotka on päivätty 1.7.1989, 20.11.1996, 24.3.2000, 27.9.2004, 1.10.2005, 1.3.2007 ja 12.12.2008. Nämä kirjeet tulee poistaa seurakunnan pysyvien menettelytapakirjeiden mapista ja hävittää. Kenenkään ei tule pitää alkuperäiskappaleita tai kopioita mistään näistä kirjeistä."

Kohta 10 sanoo: "Teidän ei tule koskaan paljastaa luottamuksellista tietoa kenellekään, paitsi jos teokraattinen toimintatapa vaatii sitä tai haaratoimisto on ohjeistanut teitä tekemään niin. (Luottamuksellista tietoa tavoitteleviin ihmisiin saattaa kuulua tutkijoita, lakimiehiä, poliiseja, yksityisetsiviä, muita lainvalvontaviranomaisia, koulujen henkilökuntaa, oikeusjutun osapuolia, perheenjäseniä [olivatpa he Jehovan todistajia tai ei] tai jopa muita vanhimpia tai muita ihmisiä joillä ei ole oikeutta saada kyseistä tietoa.) Tämä koskee kirjallista aineistoa ja vanhimmilla olevaa kirjoittamatonta tietoa. Se koskee yksittäistä tapausta käsitteleviä pöytäkirjoja ja yleistä aineistoa kuten järjestön lähettämiä kirjeitä, Lauma-kirjaa sekä Järjestetyt-kirjaa. Vaikka maalliset viranomaiset pyytävät saada luottamuksellista tietoa, teillä ei ole velvollisuutta vastata kysymyksiin ennenkuin neuvottelette haaratoimiston kanssa. Teidän tulisi sen jälkeen pyytää saada puhua lakiosaston kanssa. Usein maalliset viranomaiset pyytävät luottamuksellista tietoa jota heillä ei ole laillisesti oikeutta. Saattaisitte saattaa itsenne ja järjestön alttiiksi siviilikanteelle mikäli paljastaisitte sellaista luottamuksellista tietoa.

Kohta 14 sanoo mm. "Joissakin tapauksissa vanhimmat muodostavat oikeuskomitean käsittelemään väitettyä väärintekoa joka voi olla myös rikos. (Esim. murha, raiskaus, lapsen hyväksikäyttö, petos, varkaus, pahoinpitely). Yleisesti ottaen vanhinten ei tulisi viivyttää oikeuskomiteaprosessia, mutta asia täytyy pitää tiukasti luottamuksellisena, jotta vältetään mahdollista rikostutkintaa asiassa tekevien maallisten viranomaisten sotkeutuminen asiaan. Esimerkiksi sitäkään, että oikeuskomitea on kutsuttu koolle ei pidä paljastaa henkilöille joilla ei ole oikeutta tietää sitä. Lisäksi lakiosastoon tulee ottaa yhteyttä ohjeiden saamiseksi siitä miten suojataan luottamuksellisuutta tämän yksittäisen tapauksen ollessa kyseessä.Lue vanhimmille lähetetty kirje kokonaan tästä linkistä.
Voit lukea lisää aiheesta englannin kielellä täältä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu