Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisiaTutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoOikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMitä Vartiotorniseuran päätoimistossa  tapahtuu?


 Paris Jacksonin vaikea nuoruus Jehovan todistajana
09.08.2013 Festus


Kasvaminen aikuiseksi ja oman itsensä löytäminen on jo sinällään vaikeata kun olet teini-ikäinen. Olemme kaikki käyneet läpi tuon prosessin ja tiedämme, että muutos voi olla hyvin rankkaa.  ”Kasvaminen” saattaa olla vieläkin vaikeampaa, jos perheesi kuuluu äärimmäisen kontrolloivaan uskonnolliseen järjestöön tai kulttiin.

Jehovan todistajien lapset joutuvat usein koulutoveriensa ja koulukiusaajien silmätikuiksi ja joskus jopa opettajat kohtelevat heitä epäoikeudenmukaisesti. Ulkopuolisilla ei usein ole minkäänlaista käsitystä siitä, miten vaikeaa elämä voi nuorelle Jehovan Todistajalle olla.

Vartiotorniseura on opettanut nuoret Jehovan Todistajat uskomaan, että kiusaaminen on esimerkki Raamatussa ennustetusta ”vainosta”, jota uskolliset kristityt kohtaavat.
Lapsille kerrotaan että kiusaamisen kestämiseen ja kykyyn hyväksyä se, tulisi suhtautua kuin se olisi oma, henkilökohtainen “kunnianmerkki”.

Joillekin nuorille todistajille se tosiasia, että joutuu olemaan erilainen kuin heidän vertaisryhmänsä eikä voi osallistua normaaleihin teini-ikään kuuluviin aktiviteetteihin (esim. erilaiset koulun järjestämät liikuntamahdollisuudet ja kerhot, sekä luokkajuhlat joihin luokkatoverit osallistuvat säännöllisesti), voi olla masentavaa.

AAWA:n uuden videon tarkoitus on auttaa suurempaa yleisöä ymmärtämään kuinka vahingoittavaa stressi ja henkinen pahoinvointi voivat olla nuorelle ihmiselle, joka kasvaa kontrolloivan uskonnon vaikutuspiirissa elämänsä kriittisenä aikana.Video lyhyesti:

Videossa todetaan, että teini-iän läpikäyminen saattaa olla moniverroin haastavampaa ihmiselle, jolla on samanlainen tausta kuin Paris Jacksonilla (isänä maailmanluokan julkisuuden henkilö, tämän traaginen menetys, oma julkisuus yms). Asiaa ei välttämättä helpota se, että heidän isoäitinsä Kathrine Jackson, ja joka ilmeisesti käyttää huomattavaa vaikutusvaltaa perheessä, on Jehovan Todistaja. Toukokuussa 2013 Paris ilmoitti, ettei enää halua käydä ovelta ovelle työssä, sillä hän vihaa tuota käytäntöä ja hänen mielestään se saa hänet ja hänen veljensä vaikuttamaan ”kummajaisilta”.Video ei ota kantaa Parisin mahdolliseen itsemurhayritykseen tai sen syihin, mutta huomauttaa, että kasvaminen ”korkean uskonnollisen kontrollin taloudessa” ei välttämättä ole eduksi nuorelle ihmiselle. Videossa mainitaan myös hallintoelimen kanta siitä, että on ”epäviisasta” antaa nuoren itse päättää uskonnostaan. Lisäksi siteerataan erästä toista nuorta, joka mm. koki jatkuvia arvottomuuden tunteita ja syyllisyyttä, kun ei pystynyt vastaamaan Vartiotorni-seuran korkeisiin vaatimuksiin.Voit katsoa videon tämän sivun linkistä.Alkuperäinen internetsivu englannin kielellä:Alkuperäiset internetsivut täällä.Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer / Linux Ubuntu  *  Kuvankäsittely: GIMP / Linux Ubuntu  *  Äänenkäsittely: Audacity / Linux Ubuntu