Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset

Kuvat: JW.ORG

Lisää linkkejä
    Vartiotornin Raamattu- ja traktaattiseuran vuosikokous 2021 - osa 2
15.02.2022 Johanneksen poika
Kuvat: JW Broadcasting

Vartiotornin Raamattu- ja traktaattiseuran 137. vuosikokous pidettiin 02.10.2021 Warwickin auditoriossa. Yleisönä oli Betel-perheen jäseniä. Ohjelmassa oli puheita, uutisia ja videoita. Vuosikokouksen ohjelman puheenjohtajana ja juontajana oli hallintoelimen jäsen Mark Sanderson.

Videon voi katsoa JW.ORG:n sivuilta. Kesto on yli 2 tuntia.Mark Sanderson aloitti puheensa sanomalla, että tämä pandemia on muuttanut jokaisen elämää. Hän kiitti kaikkia siitä, että ohjeita on noudatettu tunnollisesti. Kentällä palveleville kokoaikaisille erikoispalvelijoille oli annettu vielä tarkemmat rajoitukset ja ohjeet kuin muille. Ohjelmassa jotkut heistä kertoivat videolla omista kokemuksistaan.

Näissä kuvakaappauksissa veljet ja sisaret kertovat vaikeuksista, joita koronapandemia on tuonut:


 


Hallintoelimen jäsen Gerrit Lösch piti seuraavaksi puheen aiheesta Yksikään ei sano: 'Minä olen sairas'.Gerrit Lösch kertoi puheessaan ensin tilastotietoja. Nämä tilastot ovat olleet ajan tasalla syys-lokakuun vaihteessa 2021, jolloin vuosikokous pidettiin.

Lösch kertoi mm. näin:

Maailmanlaajuisesti noin 20000 veljeä ja sisarta on menehtynyt koronapandemian seurauksena. Tämän lisäksi se on tuottanut surua kymmenilletuhansille veljille ja sisarille, jotka ovat menettäneet läheisensä. Kuolema vaikuttaa raskaasti omaisiin, ja suru voi olla musertava.

Tilastot osoittavat, että joka vuosi kuolee noin 1 % Yhdysvaltojen väestöstä. Maailmanlaajuisesti noin 60 miljoonaa ihmistä kuolee joka vuosi, keskimäärin 164 000 joka päivä. Surullista! Koronapandemian takia kuolleiden määrä on tietenkin vain noussut. Yksistään Yhdysvalloissa koronaan on kuollut yli 600 000 ihmistä.

Vaikka meillä onkin toivo ylösnousemuksesta, läheisen menettäminen on silti surullinen ja traumaattinen kokemus. Vuosia tai jopa vuosikymmeniä kestänyt läheinen ihmissuhde on yhtäkkiä traagisest päättynyt. Tietysti kaikkein raskain menetys on, kun joka rakas perheenjäsenemme nukkuu pois. Perheenjäsenen kuolema tulee usein yllätyksenä, ellei hän ollut esimerkiksi yhdeksissäkymmenissä. Vaikka tiedämmekin hänen palaavan, olemme silti surullisia ja allapäin tuon väliaikaisen menetyksen takia. Vaikka läheistämme odottaa ylösnousemus, menetys satuttaa silti.

Kun Lasarus oli kuollut, Raamattu kertoo, että jopa Jeesus vuodatti kyyneleitä nähdessään sen tuskan, jota Lasaruksen sisaret tunsivat.

Kun joku itkee toisen kuoleman takia, se ei tarkoita, että häneltä puuttuisi uskoa tai että hän olisi tasapainoton. Älä koskaan häpeä kyyneleitäsi! Puhkesihan Jeesuskin kyyneliin.

Sitten Lösch otti Raamatun ja luki siitä Jeesuksen lupauksen:

(Johannes 5:28, 29) 28 Älkää ihmetelkö tätä, sillä tulee aika, jolloin kaikki haudoissa olevat kuulevat hänen äänensä 29 ja tulevat esiin. Ne, jotka ovat tehneet hyvää, saavat elämän ylösnousemuksen, ja ne, jotka ovat tehneet pahaa, saavat tuomion ylösnousemuksen.

Sitten Lösch totesi, että Jehova on ennustanut, että sairaudet ja kuolema eivät jatku ikuisesti. Ne poistuvat, kun uusi maailma saapuu.

Puhujan mukaan Raamatussa mainitaan kaikkiaan yhdeksän ylösnousemustapausta. Jeesuksen lisäksi heitä oli siis kahdeksan muuta.

Kun Lasarus herätettiin, hän ei muistanut aikaansa haudassa. Hänelle ylösnousemus oli kuin seuraava hetki sen jälkeen, kun hän oli menettänyt tietoisuutensa. Kun hän tuli tajuihinsa, hän ei ollut tietoinen ajastaan haudassa.

Lösch sanoi, että Jehova on ihmisen Luoja. Hän osaa luoda ihmisen uudelleenkin.

(Psalmit 104:29, 30) 29 Kun kätket kasvosi, ne kauhistuvat. Jos otat pois niiden hengen, ne kuolevat ja palaavat tomuun. 30 Jos lähetät henkesi, syntyy elämää, – –

Jehova antaa ylösnousseille uuden ihmisruumiin. Tuo ruumis tulee olemaan terve, ja se muistuttaa sitä, miltä tuo henkilö näytti aiemmin, jotta hänen läheisensä tunnistavat hänet.

Sitten Lösch selitti, missä järjestyksessä ihmiset saavat ylösnousemuksen. Hän sanoi näin:

Kristityt, jotka kuolevat lopun ajan loppupuolella, saavat ehkä ensimmäisten joukossa ylösnousemuksensa. Alkuvaiheessa ylösnousemuksen saavat ehkä myös ne entisajan uskolliset, jotka palvelevat ruhtinaina uudessa maassa. On kuitenkin monia asioita, joita emme tiedä. Raamattu ei kerro ylösnousemuksen yksityiskohtia. Siellä ei esimerkiksi kerrota, miten, milloin ja missä ylösnousemukset tulevat tapahtumaan. Siellä ei kerrota, mistä ylösnousseet saavat asunnon, ruuan tai vaatteet. Ei ole viisasta miettiä liikaa sellaisia kysymyksiä, joihin ei tällä hetkellä ole vastausta.

Gerrit Lösch kertoi, että tässä raamatunkohdassa puhutaan taivaallisesta ylösnousemuksesta:

(1. Korinttilaisille 15:51, 52)  52 tuokiossa, silmänräpäyksessä, viimeisen trumpetin aikaan. Trumpetti soi, ja kuolleet herätetään turmeltumattomina, ja meidät muutetaan.

Lösch selitti, että tässä puhutaan voidelluista, jotka nousevat ylös "tuokiossa, silmänräpäyksessä". Hän väitti, että tämä ylösnousemus alkoi lopun aikana, meidän aikanamme. Kun he kuolevat, he nousevat taivaaseen aivan kuin silmänräpäyksessä.

Lösch jatkoi:

Myös niiden näkökulmasta, jotka saavat ylösnousemuksen maan päälle, kaikki tuntuu tapahtuvan nopeasti, kuin silmänräpäyksessä. Heillä ei ole minkäänlaisia muistikuvia heidän ylösnousemuksensa ja kuoleman väliseltä ajalta. Tuo aika hurahtaa silmänräpäyksessä.

Ne, jotka nousevat ylös taivaaseen, saavat kuolemattomuuden. Ne, jotka herätetään maan päälle, eivät saa kuolemattomuutta, mutta heillä on mahdollisuus elää ikuisesti, kun he ovat uskollisia.

Jehova on osoittanut myös pystyvänsä suojelemaan ihmisiä sairauksilta, kuten muinaisten israelilaisten tapauksessa. Hän teki niin niin kauan kuin he olivat uskollisia.

Lösch viittasi Raamattuun:

(5. Mooseksen kirja 7:15) 15 Jehova poistaa teiltä kaikki sairaudet eikä anna teidän sairastua mihinkään niistä pahoista taudeista, jotka tunsitte Egyptissä.

Sitten Lösch jatkoi:

Jehova varmasti piti lupauksensa niin kauan kuin Israelin kansa oli hänelle uskollinen. Hän antoi heille terveyttä ja pitkän elämän.

Lösch viittasi sitten Ilmestyskirjaan.

(Ilmestys 22:2)  - - Virran molemmilla puolilla oli elämän puita, jotka tuottivat 12 hedelmäsatoa; ne antoivat hedelmiä joka kuukausi. Puiden lehdet olivat kansojen parannukseksi.

Lösch selitti, että tähän sisältyy fyysinen ja henkinen parantuminen paratiisissa. Hän sanoi myös, että kuolema on suuri vihollinen, mutta Jehova tulee hävittämään sen.

Sitten Lösch otti seuraavan raamatunkohdan:

(Jesaja 33:24) 24 Yksikään maan asukas ei sano: ”Minä olen sairas.” Kansa, joka siellä asuu, on saanut syntinsä anteeksi.

Lösch selitti, mitä tämä tarkoittaa. Silloin ei tarvita sairaaloita eikä apteekkeja, silloin ei ole lääkäreitä eikä sairaanhoitajiakaan.

Seuraavaksi Lösch viittasi uudelleen Ilmestyskirjaan.

(Ilmestys 21:4) 4 Hän pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään. Kuolemaa ei enää ole, eikä surua, valitusta eikä tuskaa enää ole. Kaikki entinen on poissa.”

Lösch lohdutti kaikkia niitä, jotka ovat koronapandemian takia menettäneet rakkaitaan. Hän vakuutti, että he tulevat palaamaan. Ja he palaavat nuoruuden voimassa ja loistossa.

(2. Korinttilaisille 1:7) 7 Teitä koskeva toivomme on luja, koska tiedämme, että niin kuin saatte osanne kärsimyksistä, niin myös saatte osanne lohdutuksesta.

(Psalmit 119:50, 52) 50 Tämä lohduttaa minua ahdistuksessani, sillä se, mitä olet sanonut, on pitänyt minut elossa. - - - 52 Muistan muinaiset tuomiosi, Jehova, ja saan niistä lohtua.

(Psalmit 119:76) 76 Lohduttakoon minua uskollinen rakkautesi niin kuin olet luvannut palvelijallesi.Seuraavan puheen piti hallintoelimen jäsen Stephen Lett. Hänen puheensa teema oli Voimme voittaa taistelun Saatanaa vastaan.Stephen Lett aloitti puheensa kysymällä: Mitä sinä teet, kun Saatana hyökkää sinua vastaan? Hän sanoi, että tämä kysymys koskee kaikkia Jehovan todistajia, koska hänen mielestään he ovat jatkuvasti Saatanan julmien hyökkäysten kohteena. Sitten hän vielä terästi sanomaansa:

Kysymys kuuluukin, kun Saatanan hyökkäykset entisestään kiihtyvät, onnistuvatko Jehovan todistajat pysymään lujina, taistelemaan rohkeasti ja selviytymään voittajina?

Lett kertoi, että minkä tahansa taistelun voittaminen vaatii sitä, että tietää kolme asiaa:
  1. Kuka vihollinen on?
  2. Mikä hänen strategiansa on?
  3. Miten voi puolustautua?
Lett selitti, että Saatana ei ole mikä tahansa vihollinen. Esimerkiksi hän on säälimätön murhaaja. Mitä hän teki Jobin palvelijoille? Tapatti heidät rosvojoukon välityksellä, toiset hän poltti tulella. Mitä hän teki Jobin kymmenelle lapselle? Hän murhasi heidät rajumyrskyn avulla.

Lettin mukaan Saatana ei halua, että yksikään Jehovan todistajista saa ikuista elämää.

Lett kertoi myös, että Saatana on erittäin älykäs. Se että hän oli aikoinaan totuudessa, tekee hänestä Lettin sanojen mukaan tavallaan älykkäämmän, koska hän tietää tarkalleen, mikä totuus on. Raamatussa sanotaan, että hän "ei pysynyt lujasti totuudessa". Miksi se tekee hänestä vaarallisemman?

(2. Korinttilaisille 11:14) 14 - - Saatana tekeytyy jatkuvasti valon enkeliksi.

Saatanan on siis helppo teeskennellä olevansa sellainen kuin ennen.

(Ilmestys 12:7–9) 7 Taivaassa syttyi sota: Mikael ja hänen enkelinsä taistelivat lohikäärmettä vastaan, ja lohikäärme ja hänen enkelinsä taistelivat 8 mutta eivät päässeet voitolle, eikä heille ollut enää paikkaa taivaassa. 9 Niinpä suuri lohikäärme heitettiin alas, se alkuperäinen käärme, jota kutsutaan Paholaiseksi ja Saatanaksi ja joka eksyttää koko maata. Hänet heitettiin alas maahan, ja hänen enkelinsä heitettiin alas hänen kanssaan.

(Ilmestys 12:12) 12 Siksi iloitkaa, taivaat ja te niissä asuvat! Voi maata ja merta, sillä Paholainen on tullut alas teidän luoksenne raivoissaan, koska hän tietää, että hänen aikansa on vähissä.”

Lett korosti sitä, että Saatana ei ole vain vihainen vaan hän on raivoissaan. Saatanan häätämiseen taivaasta tarvittiin voimakeinoja, ja se varmasti lisäsi hänen raivoaan.

Kun hänen liikkumavapauttaan rajoitettiin rajusti, se lisäsi hänen vihaansa. Ennen taivaasta karkottamistaan Saatanalla oli ilmeisesti vapaa pääsy kaikkialle taivaassa. Mutta nyt hänen toimintansa on rajoitettu pikkuisen maapallon läheisyyteen. Tämä tekee Lettin mielestä hänestä paljon vaarallisemman. Nyt hän keskittyy pelkästään ihmisiin. Lisäksi hänen apunaan on joukoittain demoneja.

Stephen Lett esitti seuraavaksi kysymyksen: Mitä arvelet, voisiko demoni häiritä Jehovan hyvien enkelien toimintaa? Lett otti esimerkin Raamatusta. Hän sanoi, että Persian demoniruhtinas vastusti Jehovan enkeliä 21 päivää. Lett arveli, että ehkä demoniruhtinas oli aiemmin ollut kerubi tai serafi, ja enkeli oli vain sanansaattaja. Mikael tuli kuitenkin enkelin avuksi, ja hän pystyi hoitamaan tehtävänsä loppuun.

(Daniel 10:13) 13 Persian kuningaskunnan ruhtinas kuitenkin vastusti minua 21 päivää. Mutta silloin Mikael, yksi huomattavimmista ruhtinaista, tuli auttamaan minua, ja minä jäin sinne Persian kuninkaiden viereen.

Tämä auttaa ymmärtämään demonien voiman.

Sitten Lett mietti ääneen, millainen strategia Saatanalla on. Saatanalla on Lettin kertoman mukaan kaksi peruskategoriaa, joihin strategiat voidaan jakaa:
  1. Suoret hyökkäykset, esimerkiksi kiellot, vangitsemiset, uhkailu ja väkivalta
  2. Viekkaat, kavalat ja ovelat teot
(Efesolaisille 6:11) 11 Pukekaa yllenne koko Jumalan antama sota-asu voidaksenne pysyä lujina ja vastustaa Paholaisen viekkaita tekoja, - -

Lett lohdutti kuulijoitaan näin: Jehova vakuuttaa, että Jehovan todistajat voivat selviytyä voittajina sekä suorista että viekkaista hyökkäyksistä.

(Psalmit 91:13) 13 Sinä astut nuoren leijonan ja kobran päälle, tallaat jalkojesi alle harjakkaan leijonan ja suuren käärmeen.

Kirja Raamatun ymmärtämisen opas selittää, että nähtävästi tässä kohdassa leijona edustaa suoraa, avointa hyökkäystä kun taas käärme edustaa Paholaisen viekkaita tekoja.

Sitten Stephen Lett esitti seuraavan kysymyksen: Mitä viekkaita tekoja Saatana käyttää? Lett otti kaksi esimerkkiä.

1. Materialismi. Tähän ansaan on langennut vanhimpia, avustavia palvelijoita, tienraivaajia ja julistajia. Se on Lettin mukaan osoittautunut tehokkaaksi Saatanan juoneksi. Maailma ruokkii materialismia.

2. Huono seura.

(1. Korinttilaisille 15:33) 33 Älkää antako pettää itseänne. Huono seura turmelee hyödylliset tavat.

Seuraavaksi Lett käsitteli sitä, miten Jehovan todistajat voivat puolustautua Saatanaa vastaan. Hän sanoi, että yksi tärkeä osa puolustuksessa on tieto. Täytyy tuntea vihollinen ja hänen strategiansa. Hyödyntämällä tuota tietoa voi suojautua hyökkäyksiltä.

(Sananlaskut 4:5, 6)  5 Hanki viisautta, hanki ymmärrystä. Älä unohda sitä, mitä sanon, äläkä käänny siitä pois.  6 Älä hylkää sitä, niin se suojelee sinua. Rakasta sitä, niin se varjelee sinua.

(Efesolaisille 6:12, 13) 12 sillä me emme kamppaile verta ja lihaa vastaan vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tämän pimeyden maailmanhallitsijoita vastaan, taivaallisia pahoja henkivoimia vastaan. 13 Laittakaa siksi päällenne koko Jumalan antama sota-asu, niin että pystytte pahana päivänä tekemään vastarintaa ja kaiken valmiiksi saatuanne pysymään lujina.

Lett lisäsi vielä, että erottamaton osa Jehovan todistajan puolustusta on Jehovan pyhä henki.

(Sakarja 4:6)  – – ”Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun hengelläni”, sanoo armeijoiden Jehova.

Stephen Lettin puheen jälkeen juontaja Mark Sanderson sanoi, että tässä yhteydessä on hyvä muistaa niitä 129:ää veljeä ja sisarta, jotka ovat vankilassa uskonsa vuoksi.

(Heprealaisille 13:3)  3 Pitäkää mielessänne vankilassa olevat, ikään kuin olisitte vangittuina heidän kanssaan, ja ne, joita kohdellaan huonosti, koska te itsekin olette ruumiissa.
 


Tässä kohtaa vuosikokousta nähtiin tilannekatsaus projektista, jonka parissa audio-videopalvelu työskentelee Australaasian haaratoimistossa.

Kyseessä on uusi videosarja Hyvä uutinen Jeesuksen mukaan.Tähän mennessä pisin video, jonka audiovideopalvelu on tuottanut, on ollut kestoltaan hieman yli 100 minuuttia. Hyvä uutinen Jeesuksen mukaan tulee kestämään yhteensä lähes 1000 minuuttia.

Tässä on muutama kuvakaappaus tuosta projektista:

Tähän mennessä Betelin tiloja on muokattu sopivammaksi, käsikirjoitusten parissa on tehty töitä sekä näyttelijöitä ja kuvauspaikkoja on valittu.

Esittelyvideossa todettiin, että tämän sarjan välityksellä voidaan todennäköisesti opettaa miljardeja ylösnousseita paratiisissa.Seuraavaksi vuosikokouksessa kuultiin hallintoelimen jäsenen Samuel Herdin puhe. Hänen puheensa teema oli En koskaan hylkää sinua.Samuel Herd sanoi kuulijoille, että saatatte hyvinkin muistaa, mitä ajattelimme vielä kymmenen vuotta sitten eräästä asiasta. Silloin hallintoelimestä näytti siltä, että jotkut voidellut selviytyisivät elossa Harmageddonista. He pääsisivät paratiisiin yhdessä muiden lampaiden kanssa ja eläisivät siellä jonkin aikaa, ja sitten heidät otettaisiin elämään taivaassa.

Herdin sanojen mukaan on kuitenkin sellaisia asioita, joita Jehova ei ole vielä antanut hallintoelimen ymmärtää. Ne ovat hallintoelimeltä pimennossa ennen kuin Jehova antaa niihin valoa, totesi Herd.

Herd ilmoitti seuraavaksi, että se mistä hän tässä puheessa kertoo, on lähtöisin Jehovalta, ei hallintoelimeltä eikä keneltäkään ihmiseltä maan päällä vaan Jehovalta.

Herd otti nyt Raamatun käteensä ja luki siitä. Hän sanoi, että aiemmin he ymmärsivät nämä jakeet hieman eri tavalla.

(Matteus 24:29–31) 29 Heti noiden päivien ahdingon jälkeen aurinko pimenee, kuu ei anna valoaan, tähdet putoavat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät. 30 Sitten Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla ja kaikki maan kansat lyövät itseään murheesta ja ne näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä voimalla ja suurella kirkkaudella. 31 Hän lähettää enkelinsä voimakkaan trumpetin äänen kuuluessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmansuunnalta, taivaan toisesta äärestä sen toiseen ääreen.

Herd sanoi, että nyt he ymmärtävät, että kaikki Kristuksen voidellut veljet ovat taivaassa hänen kanssaan ennen kuin Harmageddon alkaa. Näin me ymmärrämme tämän asian nykyään, vahvisti Herd.

Herd jatkoi esitystään puhumalla hiukan muista lampaista. Hän sanoi, että jotkut muista lampaista ovat olleet hieman huolissaan tulevasta. Jotkut ovat miettineet, tarkoittaako tämä uusi näkemys sitä, että muut lampaat menettävät kaikki voidellut kristityt, mukaan lukien hallintoelimen, juuri silloin, kun heitä tarvittaisiin eniten. Jäävätkö muut lampaat yksin ratkaisevalla hetkellä?

Herd vakuutti kuitenkin muille lampaille, että heitä ei hylätä. Herdin mukaan siitä tässä puheessa on kysymys.

Herd lupasi antaa vastaukset kolmeen kysymykseen:
  1. Mitä ei tapahdu, kun viimeinenkin voideltu on mennyt taivaaseen?
  2. Mistä tiedämme, että niin ei käy?
  3. Mitä tulee tapahtumaan?
Mitä siis ei tapahdu? Herd kertoi esimerkkinä kaksi surullista tapausta, joista käy ilmi, mitä ei tapahdu.

Ensimmäinen surullinen tapaus: Herd kysyi, muistatko Jehojadan? Hän oli ylimmäinen pappi. Kun hän kuoli, hän sai poikkeuksellisen kunnian: hänet haudattiin kuninkaiden viereen. Elinaikanaan hän suojeli nuorta kuningasta Joasia ja auttoi häntä olemaan hyvä hallitsija ja uskollinen Jehovan palvelija. Mutta kun vanha Jehojada kuoli, Joasista tuli pian paha. Hän kuunteli uskottomia ruhtinaita ja käänsi selkänsä Jehovalle. Surullinen tapaus.

Heti perään Herd kertoi toisen surullisen tapauksen: Apostoli Johannes sai suurta iloa "hengellisistä lapsistaan". Hänellä oli heihin hyvä vaikutus. Hän auttoi monia pysymään uskollisina. Miten kävi Johanneksen kuoleman jälkeen? Hän oli viimeinen elossa oleva apostoli ja viimeinen este luopumuksen tiellä. Kun Johannesta ei enää ollut, ei mennyt kovinkaan kauan ennen kuin jotain alkoi tapahtua. Hänen kuoltuaan luopumusta ei pidätellyt enää mikään. Se alkoi levitä kulovalkean tavoin. Muutamassa vuosikymmenessä kristillinen seurakunta joutui "hengelliseen vankeuteen". Väärän uskonnon maailmanmahti eli Suuri Babylon vangitsi sen.

Mitä tapahtuu, kun kaikki voidellut otetaan taivaaseen? Jääkö "suuri joukko" pulaan ilman heitä? Voisiko heistä tulla uskottomia Jehovalle? Tai jopa luopioita? Oletko havainnut siitä jo joitain merkkejä? Vastaus on: ei. Suuri joukko ei sorru luopumukseen, ei tosiaankaan, väitti Herd. Nämä Raamatussa mainitut tapaukset todistavat, että niin ei käy.

Mistä tiedetään, että näin ei tule käymään? Näin kysyi Samuel Herd.

Herdin päättelyn mukaan vastaus liittyy siihen, mitä aikaa nyt eletään. Herd muistutti, että he eivät elä muinaisessa Israelissa. Hän katseli yleisöä ja totesi, että hän ei näe vuosikokouksessa ketään, joka olisi pukeutunut kuin israelilaiset. Veljillä ei ole kaapua päällä. Elämme erilaista aikaa. Miten se tähän liittyy? Israelin kansa hankki itselleen vaikeuksia alusta lähtien. Mooses kertoi näin:

(5. Mooseksen kirja 31:29) 29 Tiedän hyvin, että kuolemani jälkeen te varmasti teette pahaa ja käännytte pois siltä tieltä, jota olen käskenyt teidän kulkea. Tulevaisuudessa teitä kohtaa väistämättä onnettomuus, koska toimitte väärin Jehovan silmissä ja loukkaatte häntä teoillanne.”

Jehova hylkäsi aikanaan Israelin kansan. Se, että kuningas Joasista tuli paha, ei ollut poikkeus. Samoin kävi monille Israelin ja Juudan kuninkaille.

Herd sanoi sitten, että nykyään Jumalan kansa on eri tilanteessa. Hän sanoi, että nyt ei eletä ensimmäisen vuosisadan lopussa. Miten se tähän liittyy? Matteuksen 13. luvussa Jeesus kertoi vertauksen vehnästä ja rikkakasveista ja ennusti, että jossain vaiheessa tulisi suuri luopumus. 2. Tessalonikalaiskirjeessä Paavali sanoi, että Jeesuksen profetia oli jo alkanut täyttyä tuolloin, ensimmäisellä vuosisadalla. Pietari ja Johannes vahvistivat sen omissa kirjeissään. Vain vähän myöhemmin, 100-luvulla, kristillinen seurakunta turmeltui ja joutui Suuren Babylonin hengelliseen vankeuteen. Jeesuksen esittämä profetia toteutui Herdin sanojen mukaan hyvin tarkasti.

Herd jatkoi sanomalla, että nykyään Jumalan kansalla on eri tilanne. Tämä aika on aivan toisenlaista. Herd sanoi, että nykyään eletään poikkeuksellista aikaa. Se alkoi Herdin väitteen mukaan vuonna 1914. Nyt on meneillään tämän aikakauden viimeiset päivät, arveli Herd.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Herd viittasi Apostolien tekojen kohtaan:

(Apostolien teot 3:21) 21 Hänen täytyy odottaa taivaassa, kunnes tulee aika palauttaa ennalleen se kaikki, mistä Jumala on puhunut vanhan ajan pyhien profeettojensa suulla.

Nykyään on siis aika palauttaa kaikki ennalleen. Herd vakuutti, että Jehovan palvonta on palautettu ennalleen, eikä Jehovan palvontaa enää koskaan turmella, ei ikinä enää. Se jatkuu ikuisesti. Näin varmasti Samuel Herd asian esitti.

Sitten Herd pyysi yleisöä ottamaan Raamatusta esiin Jesajan 54:17:

(Jesaja 54:17) 17 Jokainen ase, joka valmistetaan sinua vastaan, on tehoton, ja sinä tuomitset jokaisen kielen, joka ryhtyy syyttämään sinua. Tämä on Jehovan palvelijoiden perintö, ja heidän vanhurskautensa on minulta”, julistaa Jehova.

Herd vielä kertasi ajatuksen: Jokainen ase, joka valmistetaan sinua vastaan, on täysin tehoton. Herd lisäsi tähän sanan "täysin". Hän painotti tuota sanaa, vaikka sitä ei raamatunkohdassa ollutkaan.

Samuel Herd väitti, että tämä Raamatun profetia täyttyy parhaillaan, juuri nyt. Hän vielä lisäsi, että kukaan ei vie meiltä perintöämme, ei edes Saatana, joka on tämän nykyisen maailman jumala.

Sitten Herd siirtyi aiheesta seuraavaan. Mistä tiedetään, että suuri joukko ei joudu vaikeuksiin silloin, kun voidellut otetaan taivaaseen? Mistä tiedetään, että he eivät kapinoi samalla tavalla kuin Joas sen jälkeen kun Jehojada kuoli, tai ettei heistä tule luopioita niin kuin kristityistä 100-luvulla sen jälkeen, kun viimeinen apostoli, Johannes, kuoli? Herd vastasi, että koska me emme elä muinaisessa Israelissa, ja koska me emme elä myöskään 100-luvulla. Herd kertasi, että nyt eletään aikaa, jolloin kaikki palautetaan ennalleen. Lisäksi Jehova on luvannut, että jokainen ase Jehovan todistajia vastaan on tehoton, vakuutti Herd.

Herd siirtyi sitten kolmanteen kohtaan. Mitä tapahtuu, kun voidellut otetaan taivaaseen? Herd selitti tilannetta. Suuri ahdinko on käynnissä. Väärän uskonnon maailmanmahti, Suuri Babylon, tuhotaan ensin. Jolloinkin suuren ahdingon aikana ennen Harmageddonin sotaa maan päällä olevat voidellut otetaan taivaaseen. Harhaileeko suuri joukko silloin hämmentyneenä ja eksyksissä niin kuin lampaat ilman paimenta? Ei tietenkään, vahvisti Herd. Hän jatkoi sanomalla, että meidän paimenemme on Jeesus, eikä hän jätä koskaan työtään tekemättä.

Herd painotti, että voidellut kristityt eivät ole Jehovan todistajien järjestön johdossa. Jeesus on. Herd sanoi vielä, että toivottavasti kaikki isät ja äidit opettavat tämän asian lapsilleen.

Huomautus.

Tästä kohdasta vuosikokouksen videosta oli leikattu pois 38 sekuntia. Miksi? Mitkä sanat olivat sensuroidussa kohdassa? Se selviää tältä videolta. Alla oleva kuvakaappaus kuuluu poistettuun aineistoon.Koska Jumalan oma Poika on johdossa, hänen seuraajillaan maan päällä ei ole mitään pelättävää. Herd myönsi, että hallintoelin ei tiedä tarkkaan, miten Jeesus johtaa seuraajiaan, kun tuo aika koittaa. Herd otti Raamatusta tähän tilanteeseen rohkaisevia esimerkkejä: Mooses, Joosua, Elia, Elisa jne.

Seuraavaksi Herd luki Heprealaiskirjettä todisteen siitä, että Jehova ei koskaan hylkää palvelijoitaan.

(Heprealaisille 13:5)  – – Hänhän on sanonut: ”En koskaan jätä sinua enkä koskaan hylkää sinua.”

Sitten Herd alkoi kehua hallintoelintä. Hän sanoi, että hallintoelin on jo kymmeniä vuosia valmentanut muita lampaita huolehtimaan Jehovan kansasta. Järjestön kouluissa opetetaan vanhimpia, lähetystyöntekijöitä, matkavalvojia ja beteliläisiä. Lisäksi hallintoelin valmentaa henkilökohtaisesti avustajia, jotka toimivat sen eri komiteoissa. Herd kertoi, että nämä veljet huolehtivat jo nyt monista vastuullisista tehtävistä järjestössä. Hän vakuutti koko hallintoelimen puolesta, että hallintoelin ei selviä yksin. Hallintoelin tarvitsee avustajia. He ovat valmiita jatkamaan työtä. Seurakunnan pään, Jeesuksen, ohjauksessa he huolehtivat hänen lampaistaan.

Kun voidellut otetaan taivaaseen vähän ennen suuren ahdingon loppua mutta ennen Harmageddonia, Jehovan palvonta maan päällä ei tule loppumaan, vaan se jatkuu keskeytyksettä. Se on Herdin mielestä varmaa.

Jehovan palvelijoilta taivaassa ja maan päällä ei jää puuttumaan mitään. Herd mainitsi vielä sen, että edessä on kyllä Magogin Gogin hyökkäys, mutta se tulee epäonnistumaan. Suuri joukko jatkaa kaikesta huolimatta Jehovan palvontaa. He odottavat luottavaisina, että hän pelastaa heidät, ja niin hän tekeekin.

Mikä on vastaus kolmanteen kysymykseen? Herd kertoi, että he tietävät, mitä suurelle joukolle käy, kun voidellut ovat taivaassa. Herd sanoi sitten, että jotkut saattavat vielä miettiä: Entä sitten voidellut? Mitä he tekevät, kun he lähtevät täältä maan päältä?

Herd viittasi Ilmestyskirjaan ja sanoi että luvussa 17 jakeessa 14 kerrotaan, että tämän maailman poliittiset osat ryhtyvät tyhmänrohkeasti taisteluun Karitsaa vastaan. He häviävät. Raamattu kertoo, että Karitsa voittaa heidät.

(Ilmestys 17:14) 14 He taistelevat Karitsaa vastaan, mutta koska Karitsa on herrojen Herra ja kuninkaiden Kuningas, hän voittaa heidät. Myös hänen kanssaan olevat, jotka on kutsuttu ja valittu ja jotka ovat uskollisia, voittavat.”

Herd korosti tätä osaa: myös ne, "jotka on kutsuttu ja valittu ja jotka ovat uskollisia, voittavat." Sitten hän kysyi: Keitä ovat nuo kutsutut, valitut ja uskolliset? He ovat kuolleista herätettyjä voideltuja. Kun heidät otetaan taivaaseen, yksi ensimmäisistä tehtävistä on taistella, innostui Herd. "Jännää!" sanoi Herd.

Tässä kohtaa puhetta Herd on silminnähden todella innostunut. Hän odottaa sitä, että hän pääsee taistelemaan ja tappamaan ihmisiä Harmageddonin sodassa Jeesuksen kanssa.

Herd sanoi, että tämä on kiinnostavaa. Jotkut heistä olivat sotilaita ennen kuin heistä tuli aitoja kristittyjä. Tässä vaiheessa toinen käsi meni nyrkkiin. Hän lisäsi vielä, että jotkut heistä olivat armeijan palveluksessa, vai mitä veli Morris? Sitten Herd kääntyi katsomaan sivulle, jossa ilmeisesti istui Anthony Morris.Herd todella nautti puheen tästä osasta. Hänen sanansa ja kehon kielensä puhuivat puolestaan. Tässä on innokas telottaja Harmageddonin sotaan taivaallisiin taistelujoukkoihin!

Herd jatkoi vitsailujaan Anthony Morrisin sotilasurasta sanomalla, että jotkut olivat jopa erikoisjoukoissa, vaan ei veli Morris. Herd nauratti näin yleisöä sotajutuilla.

Sitten lopulta Samuel Herd vakavoitui ja jatkoi puhettaan sanomalla:

Kun meistä tuli kristittyjä, opimme rauhan tien ja jätimme sodankäynnin, kuvaannollisesti irrotimme sokan viimeisestä käsikranaatista ja viskasimme sen ilmaan. Ei kuolonuhreja, ei vahinkoja. Kuului vain "ka-bum!"

Vähitellen Herd läheni puheensa loppua ja mukaan tuli ripaus uhoa:

Taivaassa käymme sotaa Jumalan vihollisia vastaan yhdessä Jeesuksen ja pyhien enkelien kanssa. Maan päällä kristityt eivät saa taistella. Monet meistä voidelluista ovat liian vanhoja taistelemaan, vaikka saisimmekin. Mutta taivaassa olemme mahtavia henkiolentoja ja taistelemme soturikuninkaamme Jeesuksen rinnalla.

Herd päätti puheensa näihin sanoihin, tai ainakin siltä vaikutti:

Uskokaa minua. Me voimme tehdä ja tulemme tekemään teidän hyväksenne paljon enemmän taivaassa kuin olisimme voineet kuolevaisina ihmisinä koskaan tehdä täällä maan päällä.

Herd sai suuret suosionosoitukset. Mutta ne olivat ennenaikaiset. Hän sanoi vielä:

Ei tämä vielä loppunut, vaikka olisi pitänyt!

Muut lampaat, mitä teidän täytyy tehdä tuona kriittisenä aikana? Teidän täytyy piiloutua. Juuri niin.

(Jesaja 26:20) 20 Mene, kansani, astu sisimpiin huoneisiisi ja sulje ovet perässäsi. Kätkeydy hetkeksi, kunnes viha on ohi.

Herd selitti:

Se on kuin kuurupiiloa. Te menette piiloon, ja he etsivät teitä epätoivoisesti mutta eivät löydä. Onko teillä syytä huoleen? Teidän ei tarvitse pelätä mitään, ei yhtään mitään, sillä Jehova ei koskaan hylkää teitä.

 
Vuosikokouksen viimeisen puheen piti hallintoelimen jäsen Anthony Morris. Hänen puheensa teema oli Miksi 'pysyä valveilla'?Aivan ensimmäiseksi Anthony Morris kertoi, mihin kysymykseen hänen puheessaan vastataan. Miksi pysyä valveilla? Hän sanoi, että siihen on hyvin yksinkertainen vastaus. Mutta tämä puhe keskittyy kuitenkin toiseen tärkeään syyhyn.

Ensisijainen syy kerrotaan Markuksen luvussa 13. Missä yhteydessä Jeesus käski pysyä valveilla?

(Markus 13:32–37) 32 Siitä päivästä tai hetkestä ei tiedä kukaan, eivät enkelit taivaassa eikä Poika, vaan yksin Isä. 33 Tähyilkää, pysykää hereillä, sillä ette tiedä, milloin määräaika on. 34 Tätä voidaan verrata siihen, että mies matkusti ulkomaille, jätti talonsa ja uskoi orjilleen vastuun, kullekin työnsä, ja käski ovenvartijan pysyä valveilla. 35 Pysykää siis valveilla, sillä ette tiedä, milloin talonisäntä tulee, illalla, keskiyöllä, ennen aamunsarastusta vai varhain aamulla, 36 jottei hän tapaisi teitä nukkumasta, kun hän yllättäen tulee. 37 Sen minkä sanon teille, sanon kaikille: pysykää valveilla.”

Morris sanoi, että vaikka joskus käsittelemme suoria varoituksia, jotka Jeesus antoi, Jehova on edelleen lohdutuksen Jumala. Hän haluaa lohduttaa meitä. Tämä on Morriksen mukaan toinen syy pysyä valveilla.

(Jesaja 48:17) 17 Näin sanoo Jehova, sinun Lunastajasi, Israelin Pyhä: ”Minä, Jehova, olen sinun Jumalasi, ja minä opetan sinua elämään tavalla, josta on sinulle hyötyä, ja opastan sinua tiellä, jota sinun tulee vaeltaa.

Miksi pysyä valveilla? Morris sanoi, että se on omaksi parhaaksemme.

Seuraavaksi Morris kertoi omakohtaisen kokemuksen:

Kun poikamme Jesse ja Paul olivat vasta koulun alaluokilla, siihen aikaan eräs asia tuli usein puheeksi, kun oltiin ystävien kanssa koolla, ja pojat olivat pieniä, mutta kovia ajattelemaan. He kuuntelivat tarkkaan vanhempien ystävien keskusteluja, pitkään Jehovaa palvelleita ystäviä. Joskus he katsoivat poikiamme ja sanoivat heille: "Ette ehdi käydä koulua tässä järjestelmässä. Ette varmasti."

Siellä sitä oltiin kylässä ja juuri noustu pöydästä. Jehova, auta, mitä nyt tehdään? Näin tapahtui aina välillä tuohon aikaan. Se saattoi olla pian vuoden 1975 jälkeen. Nyt täytyy tunnustaa, mitä sanoin silloin pojillemme. Muistan hyvin, kun olimme ajamassa kotiin ystävien luota. Jesse ja Paul olivat aika hämmentyneitä ja huolissaan. He miettivät tulevaisuuttaan. Heillä oli tavoitteita, jotka he halusivat saavuttaa sitä mukaa, kun heidän rakkautensa Jehovaan kasvoi. "Isä, onko se totta?" Minä vastasin heille. Tässä oli siis kyse kauan Jehovaa palvelleista ystävistä. Jos täällä on joukossa syyllisiä, niin Jehova rakastaa teitä ja antaa anteeksi. [Tässä kohtaa yleisö nauraa äänekkäästi, vaikka heitä pilkataan.] Jos sanoitte jotain tällaista, siitä ei ollut kenellekään apua. [Ja taas yleisö nauraa äänekkäästi.] Tässä tulee se tunnustus. Olimme siis ajamassa kotiin päin, ja matkaa oli jonkin verran. Pojat istuivat takapenkillä, ja juttelimme tästä aiheesta. Minä sanoin heille: "Muistakaa pojat, teidän pitää vain pysyä valveilla. Tämä järjestelmä voi jatkua vielä pitkään, vaikka vuoteen 2020." [Taas yleisön naurua.] Ihan totta. Siihen oli silloin vielä 40 vuotta. Se tuntui minusta turvalliselta kommentilta. [Taas yleisön joukossa naurua vähän enemmänkin. Lisäksi Morris nauraa mukana.] Ja mitä vuotta nyt eletäänkään? Minkäs teet.

Ainakin sen voin sanoa, että pojat, vaimoni ja poikien vaimot, me kaikki olemme pysyneet valveilla. Jatkossa aiomme pysyä valveilla, kuten olemme tehneet tähänkin asti.

Huomautus!

Anthony Morris ei ollut aivan rehellinen tässä kertomuksessaan. Hän tiesi ja muisti aivan varmasti, että Herätkää! -lehdessä oli kirjoitettu 08.09.1969 juuri siitä asiasta, josta jotkut vanhat Jehovan todistajat Morriksen pojille puhuivat. Morris arveli sen olleen joskus vuoden 1975 jälkeen. Mutta ei se niin mennyt. Herätkää! -lehdessä kirjoitettiin jo vuonna 1969 siitä, että nuoret eivät ehdi käydä kouluja loppuun ennen kuin Harmageddon tulee.

Lisäksi Morris paljasti sen, että hän ei luottanut Herätkää! -lehden kirjoitukseen. Hän kyseenalaisti sen. Ja nyt, vuonna 2022 hallintoelin on vaatinut helmikuun Vartiotorni-lehdessä kaikilta Jehovan todistajilta sokeaa tottelevaisuutta kaikelle, joka näyttää jopa järjenvastaiselta. Kyseenalaistaminen oli kiellettyä. Mutta sitä Morris omien sanojensa mukaan oli harrastanut, kun hän vastoin järjestön kirjoituksia kertoi pojilleen tulevaisuudesta.

Sitten Morris sanoi, että puhutaan nyt siitä, millaisia ajatuksia joillakuilla on ollut. He ovat palvelleet Jehovaa jo kymmeniä vuosia, mutta me olemme vain ihmisiä. Meidän näkökulmamme on rajallinen. Seuraavaksi Morris luki erään veljen kirjettä:

"Vuoden 2019 vuosikokouksessa ilmoitettiin Ramapon rakennushankkeesta, ja muistaakseni sanottiin, että tässä hankkeessa menisi muutama vuosi. Viime aikoina Vartiotornissa on kirjoitettu, että elämme viimeisten päivien loppuvaihetta. Ilmoitus oli pieni pettymys, koska Harmageddon näytti siirtyvän eteenpäin muutamalla vuodella."

Morris sanoi, että tämä veli oli aidosti huolissaan, eikä hän ole ainoa. Inhimillistä. Veli kirjoitti näin. Mitä hänelle pitäisi sanoa? Muistetaan nyt, että Jehova on lohdutuksen Jumala. Haluamme tietysti sanoa asiat suoraan, kuten Jeesus teki. Miten voimme myös lohduttaa ystäviä?

Hallintoelin haluaa sanoa asiat suoraan sellaisina kuin ne ovat, väitti Morris. Sanomme nyt teille täällä ja niille, jotka katsovat ohjelmaa myöhemmin, että olemme päättäneet pysyä aktiivisina ja jakaa edelleen hengellistä ruokaa oikeaan aikaan.

Valmistaudumme jo siihen, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun viimeiset päivät ovat ohi.

Mitä tarkoittaa, että katsomme viimeisten päivien yli? Näin kysyi Morris ja vastasi itse. Hän otti lainauksen Valtakunnan julistajia -kirjasta. Kirjassa sanotaan, että Jehova todistajat "haluavat Jehovan hengen avulla antaa mahdollisimman suuren todistuksen vielä jäljellä olevana aikana ennen Harmageddonia. He ovat varmoja siitä, että Jumalan uusi maailma on hyvin lähellä, ja he uskovat säilyvänsä järjestäytyneenä kansana elossa tuohon uuteen maailmaan, jota Jumalan messiaaninen valtakunta hallitsee". He toivovat myös, että kenties, tärkeä sana, "niitä erinomaisia tiloja, joita he ovat rakentaneet ja vihkineet Jehovalle, - - käytetään edelleen Harmageddonin jälkeen, keskuksina, joista voidaan jakaa ainoan tosi Jumalan tuntemusta, kunnes se todella täyttää maan."

Morris kehui, että tämä on hieno ajatus. Hänen mukaansa tämä pitää edelleen paikkansa. Samoin kuin uskollinen orja sanoi tuolloin, se sanoo nykyään monista käynnissä olevista projekteista, esimerkiksi Ramapon rakentamisesta ja Hyvä uutinen Jeesuksen mukaan -videosarjasta. Ehkä, kenties, niistä on apua uudessa maailmassa suurelle joukolle ja mahdollisesti niille, jotka herätetään kuolleista. Tämä lohduttaa.

Morris kertoi lopuksi ajatuksia kahdelta hyvältä ystävältään, jotka ovat olleet ahkeria Jehovan työssä ja tukeneet uskollista orjaa jo kymmeniä vuosia. Morris kysyi heiltä, miten he ovat hyötyneet siitä, että ovat pysyneet valveilla?

Ensimmäinen veli kirjoitti:

"Suvussamme on ollut todistajia jo monta sukupolvea ja aina on odotettu loppua. Äitini kuoli viime vuonna, ja hänestä tuntui aina, että loppu oli aivan käsillä. Hän oli varma, että saisi nähdä sen, mutta ei nähnyt. Hän oli oppinut "totuuden" anopiltaan, isoäidiltäni, joka oli voideltu, ja toivoi, että saisi nähdä lopun omana elinaikanaan, mutta ei nähnyt. Hän taas oppi totuuden omalta äidiltään, joka kuoli, kun olin nuori, ja joka uskoi, että näkisi lopun omana elinaikanaan, mutta ei nähnyt. Hän, isoisoäitini, oli myös oppinut totuuden anopiltaan, joka kuoli kauan ennen syntymääni ja joka epäilemättä odotti näkevänsä lopun, mutta ei nähnyt.

Ja tässä minä käyn jo seitsemääkymmentä ja uskon lujasti, että näen pian lopun. Mistä tämä kertoo? Siitäkö, että koko sukumme on herkkäuskoista väkeä? [Tämä taas herätti yleisön nauramaan äänekkäästi.] Ei, ja siihen on kaksi syytä. Ensiksi: todisteet lopun läheisyydestä lisääntyvät. Olen nähnyt siitä merkkejä, joita äitinikään ei ehtinyt nähdä, vaikkapa nyt tämän pandemian. Joskus vertaan itseäni mieheen, joka eli Juudassa vuonna 608 eaa. Ehkä hänenkin suvussaan oli monen sukupolven ajan kuunneltu profeettoja ja ajateltu, että loppu oli lähellä. Yli sata vuotta aiemmin hänen isoisovanhempansa saattoivat kuunnella Jesajaa ja tulla siihen tulokseen, että Jerusalemin kaupungin tuho oli lähellä. Oliko miehen suku siis ollut väärässä, koska he eivät olleet vielä nähneet Jerusalemin tuhoa? Ei, Jerusalem tuhottiin seuraavana vuonna. Mikä vielä tärkeämpää, mies tiesi, että sukulaiset olivat olleet uskollisia Jehovalle ja heillä oli hyvä elämä. He saivat kokea, että Jesajan sanat pitivät paikkansa.

Jehova opettaa elämään tavalla, josta on hyötyä. Tämä on toinen syy, miksi ajattelen, että minä ja sukuni emme ole olleet väärässä. Elämä Jehovan palvelijana on joka tapauksessa antoisaa. Sukulaiseni eivät vain odotelleet loppua. Heillä oli aina tekemistä Jehovan palveluksessa, tavoitteita, tutkimista, kenttää ja toisten auttamista. Elämä oli iloista ja merkityksellistä. Sitä minäkin haluan elämältä. Tuskin maltan odottaa, että saan kertoa äidille kuinka lähellä loppu oli, kun hän viimeisen kerran sulki silmänsä. Tiedän, että hän haluaa kuulla siitä kaiken."


Toinen veli muistelee, miten valveilla pysyminen on auttanut häntä:

"Äiti opetti totuuden minulle ja veljelleni. Hän oli täysin varma siitä, että loppu on aivan nurkan takana. Se näkyi kaikesta, mitä hän teki. Hän oli innokas kentällä, koska hän halusi auttaa toisia tuntemaan Jehovan niin kauan kuin vielä on aikaa. Hän odotti loppua uskollisesti vuodesta toiseen kuolemaansa asti.

Olen nyt melkein saman ikäinen kuin äiti oli kuollessaan, ja olen pysynyt valveilla yli 50 vuotta. Olenko katkera, koska loppu ei ole vielä tullut? En tosiaankaan. Ei ole mitään syytä, koska olen saanut elää hyvän elämän, kun olen toiminut Jehovan periaatteiden mukaan. Mikään muu elämäntapa ei olisi voinut olla parempi. Mikä on auttanut pysymään myönteisenä odottaessani loppua? Palautan välillä mieleen seuraavat asiat.

Ensiksi: olen vihkiytynyt Jehovalle ehdoitta. En vihkiytynyt sillä ehdolla, että loppu tulee omana elinaikanani, tai edes sillä ehdolla, että saan Jehovalta jonkin palkinnon. Vihkiydyin Jumalalle ikuisiksi ajoiksi.

Toiseksi: Täytyy muistaa, mikä on tärkeintä. En halua keskittyä vain siihen, mitä lopun tulo merkitsee minulle, siihen, että pääsen uuteen maailmaan. Sen sijaan haluan keskittyä siihen, mitä loppu merkitsee Jehovalle. Hänen nimensä pyhitetään. Koska tiedän, miten tärkeää se on hänelle, olen varma, että loppu tulee juuri oikeaan aikaan.

Kolmanneksi: minun täytyy kestää loppuun asti, joko tämän aikakauden loppuun tai oman elämäni loppuun. Joka tapauksessa olen päivä päivältä lähempänä loppua. Entä jos kuolen ennen sitä, kuten äiti? Ei hätää. Jos käykin niin, että nukahdan kuolemaan, seuraavan kerran, kun avaan silmäni, olen uudessa maailmassa. Sillä ei siis ole suurta merkitystä, kuolenko ennen loppua vai en."


Sitten Anthony Morris esitti yleisölle kysymyksen: Onko tämä viimeinen vuosikokous ennen suurta ahdinkoa? Morris katseli ympärilleen ja totesi: "Ei nouse käsiä". [Jonkin verran naurua kyllä kuului yleisön joukosta.]

Morris vastasi itse omaan kysymykseensä. Hän sanoi, että emme tiedä, mutta sen tiedämme, että Jehova ja Jeesus haluavat meidän pysyvän valveilla.


 


Loppusanoissaan vuosikokouksen juontajana toiminut hallintoelimen jäsen Mark Sanderon halusi vähän liioitella pandemian merkitystä. Hän sanoi mm. näin:

Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet hyvin poikkeuksellisia. Mitään vastaavaa ei ole nähty aiemmin. Nämä tapahtumat ovat merkki siitä, että suuri ahdinko on aivan lähellä. Siksi on tärkeää, että tunnistamme sen kanavan, jota Jehova käyttää hengellisen ruoan jakamiseen.

Vuoden 2013 marraskuussa tutkittavassa Vartiotornissa annettiin tärkeitä muistutuksia erityisesti vanhimmille siitä, miten valmistautua siihen, kun kansakuntien liitouma, jota Raamattu kutsuu Magogin Gogiksi, hyökkää.

Sanderson lainasi tuota kirjoitusta:

Elämää pelastava ohjaus, jota silloin saamme Jehovan järjestöltä, ei ehkä näytä omasta mielestämme viisaalta. Meidän kaikkien täytyy olla valmiita tottelemaan mitä tahansa saamiamme ohjeita, vaikka ne eivät kenties näyttäisikään inhimilliseltä kannalta katsottuna tai strategisesti järkeviltä. Kaikkien, jotka panevat luottamuksensa maalliseen koulutukseen, aineelliseen omaisuuteen tai ihmisten järjestöihin, on nyt aika korjata ajatteluaan.

Sanderson totesi, että tämä on vakavoittava ajatus, joka sopii erittäin hyvin tähän hetkeen. Hän lisäsi vielä, että nyt jos koskaan on aika pysyä hengellisesti hereillä ja reagoida nopeasti Jehovan ohjaukseen. Jehova on suojellut meitä tähän asti, antanut kaiken, mitä tarvitsemme, ja hän tekee niin jatkossakin, vakuutteli Sanderson.

Sitten Sanderon lainasi uutta vuositekstiä: "Jehovaa etsiviltä ei puutu mitään hyvää."Vuosikokous siis päättyi pelotteluun ja sokean tottelemisen vaatimukseen. Se on varsin tyypillistä maailmanlopun kultille.
   


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity