Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset

Kuvat: JW.ORG

Lisää linkkejä
    Onko Jehovan todistajien järjestö lahko tai kultti?
26.10.2022 Johanneksen poika
Jehovan todistajien hallintoelin, kuva: JW.ORG

Mitä tunnuspiirteitä vaarallisella lahkolla tai kultilla on?

Wikipedia kertoo vaarallisesta lahkosta tai tuhoisasta kultista mm. näin:

"Vaarallinen lahko tai tuhoisa kultti on uskonnollinen yhteisö, jonka johdon toimet aiheuttavat välittömästi tai välillisesti huomattavaa fyysistä, taloudellista tai henkistä vahinkoa ainakin osalle ryhmän jäsenistä tai ryhmän ulkopuolisille.
- - -
Monesti vaarallinen lahko tai sen johto toimii lain, yleisesti hyvinä pidettyjen eettisten normien tai hyvän tavan vastaisesti, ja luo omaan aatemaailmaansa pohjautuvat säännöt, joita se valvoo tiukan kurin avulla. Vaarallinen lahko saattaa julkisesti mustamaalata ja peitetysti häiritä vastustajiaan. Se antaa vääriä tietoja ulkopuolisille ja/tai jäsenilleen. Lahko aloittaa melko tavanomaisena uskonnollisena yhteisönä, mutta ajan myötä ryhmän johdon asenne ulkomaailmaa kohtaan muuttuu kielteisemmäksi.
- - -
Vaarallinen lahko voi myös saada kannattajansa kieltämään itseltään tai huollettavaltaan lääkärinhoidon, joka olisi elämän pelastamisen kannalta välttämätöntä. Se saattaa myös vaatia ei-uskovien perheenjäsenten tai ystävien hylkäämistä ja eristäytymistä yhteiskunnasta."Katso YouTube-video, jonka kesto on noin 19 minuuttia.

Tällä videolla verrataan Jehovan todistajien järjestön piirteitä Wikipedian tekstiin. Se paljastaa, onko Jehovan todistajat vaarallinen lahko tai tuhoisa kultti.


Kuvakaappaukset on otettu Jehovan todistajien tuottamilta videoilta
  

Kuvat: JW.ORG

Yllä olevat kuvat kertovat Jehovan todistajien järjestön verensiirtokiellosta ja entisten Jehovan todistajien karttamisesta. Alla oleva kuva kertoo Harmageddonista, jota Jehovan todistajat kiihkeästi odottavat. Ovatko nämä tunnusmerkit lahkoille ja kulteille ominaisia? Mm. näistä asioista kertoo tämä video.


Kuva: JW.ORG
 


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity