Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia


 
Johanneksen pojan kotisivut

Linkkejä


Vuosikatsaukset

Kuvat: JW.ORG

Lisää linkkejä
    Norjan Jehovan todistajien tilanteesta on annettu ristiriitaisia tietoja
01.01.2023 Johanneksen poika (Päivitetty kerran)
Kuvat: Vårt Land

Vårt Land on viime viikkoina uutisoinut Jehovan todistajista useita kertoja. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ihan varmaa tietoa ei taida olla kenelläkään siitä, toteutuuko Norjan valtionhallinnon hanke lakkauttaa Norjan Jehovan todistajien rekisteröinti uskonnollisena yhdyskuntana.

30.12.2022 Jehovan todistajien uutissivuilla oli seuraava tiedote:

Kuten em. tiedotteessa kerrotaan, kyseessä on "väliaikainen määräys". Teksti ei kerro tarkemmin, kuinka kauan tuo "väliaikaisuus" on voimassa. Oikeudenkäyntiinkö saakka?

Lainataan tähän otteita Vårt Landin uutisista:
JEHOVAN TODISTAJAT: Jehovan todistajien kansainvälinen ylin johto sanoo uudessa videossa, että he eivät koskaan anna painostuksen muuttaa heidän raamatullista kantaansa.


TUOMIOISTUIN: Jehovan todistajat saivat aiemmin tänä syksynä ilmoituksia, että he menettävät sekä valtion tuen että rekisteröinnin uskonnollisena yhdyskuntana. Nyt he aikovat haastaa lapsi- ja perheministeriön oikeuteen "pätemättömästä ja laittomasta päätöksestä".


JEHOVAN TODISTAJAT: Jehovan todistajat haastavat valtion oikeuteen, koska heiltä evättiin valtion rahoitus vuodelle 2021, uskonnollinen yhteisö kertoo.


UUSI PÄÄTÖS: Oslon ja Vikenin osavaltion hallintoviranomainen peruuttaa Jehovan todistajien rekisteröinnin uskonnollisena yhdyskuntana.


VAPAUTTAVA PÄÄTÖS TUOMIOON: Professori Dag Øistein Endsjø uskoo, että Norjan valtio häviää oikeudenkäynnin Jehovan todistajia vastaan.


JEHOVAN TODISTAJAT: Entisenä Jehovan todistajien jäsenenä Jan Frode Nilsen ei ole ollut yhteydessä perheeseensä kolmeen vuoteen. Se, että viranomaiset nyt tiukentavat uskonnollisten yhteisöjen poissulkevia käytäntöjä, ei muuta sitä, mutta se lähettää tärkeän signaalin ulospäin, hän uskoo.


TUOMIOISTUIN: Jehovan todistajat saavat jatkaa avioliittoon vihkimisiä. Yhdistyksen asianajaja raportoi asiasta Vårt Landille.Dagsavisen selvensi hiukan Norjan tilannetta. Lehti kertoi, että Jehovan todistajien asianajajan mukaan Jehovan todistajat saavat jatkaa avioliittoon vihkimisiä, vaikka Oslon kunta on päättänyt poistaa heiltä uskonnollisen yhdyskunnan rekisteröinnin. Suora lainaus lehden tekstistä:

Jehovan todistajien asianajaja Anders Ryssdal kirjoittaa sanomalehdelle, että väliaikainen kielto on voimassa siihen asti, kunnes asia on käsitelty Oslon käräjäoikeudessa ja että se antaa uskonnollisen yhteisön jatkaa muun muassa avioliittoon vihkimisiä.
 


Lue Vårt Landin julkaisemia uutisia Jehovan todistajista täältä.

   


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity