Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 "En ole vastuussa Vartiotorniseuralle" - ällistyttävä Gerrit Löschin julkitulo paljastettuna
09.11.2014 Stacy Siivonen (Päivitetty kaksi kertaa)
Suurin osa Jehovan todistajista pitää Vartiotorniseuraa lähes "Jumalan järjestön" synonyyminä. Siten he tottelevat kaikkia määräyksiä, mitä Seuralta tulee ikään kuin ne tulisivat Jehovalta itseltään.

Mutta ainakin yksi merkittävä Jehovan todistaja väittää nyt, ettei hän "ole vastuussa Vartiotornille" ja on jopa sanonut, ettei "Vartiotornilla ole, eikä ole koskaan ollutkaan, mitään määräysvaltaa hänen suhteensa". Kuka on tämä julkea mies? Ei kukaan muu kuin Hallintoelimen jäsen Gerrit Lösch!

Tämän sivuston vakiokävijät muistavat viimeaikaisen oikeusjutun, jossa Vartiotorniseura määrättiin maksamaan $13,5 miljoonaa dollaria José Lopezin tapauksessa Gonzalo Camposin hyväksikäytön vuoksi, kun Camposin sallittiin hyväksikäyttää useita uhreja San Diegossa 1980 -ja 1990 -luvuilla järjestön katsellessa sivusta.

Eräs syy, miksi juttu meni niin huonosti Vartiotorniseuran kannalta, oli tämän haluttomuus suostua oikeuden määräyksiin, joissa vaadittiin muun muassa valallista todistusta kaikkein vanhimmalta Hallintoelimen jäseneltä, Gerrit Löschiltä.

Kun Vartiotorniseura hylkäsi suoralta kädeltä tämän ja muita oikeuden kohtuullisia vaatimuksia, sille asetettiin esteitä Lopezin asianajajana toimineen Irwin Zalkinin todisteisiin vastaamisessa.

Nyt Gerrit Löschin henkilökohtainen "ulostulo" oikeuden määräyksien noudattamatta jättämisen syistä on julkaistu netissä. Kolmisivuinen allekirjoitettu dokumentti on nähtävissä täällä.

On enemmän kuin todennäköistä, että Löschin kommentit Vartiotornista oli tarkoitettu tekemään eron hallintoelimen ja Vartiotorniseuran välille ja hallintoelimen eristämiseksi seuraa kohtaavista oikeustoimista.

Siitä huolimatta parhaimmillaankin Lösch onnistuu vain halkomaan hiuksia esittäessään, että hän on vastuussa pelkästään hallintoelimelle, jossa hän on jäsenenä. Pahimmillaan hän antaa väärän kuvan henkilökohtaisesta suhteestaan järjestöön ja Jehovan todistajiin yleisimminkin.

Voidaan vain ajatella, kuinka kävisi tavallisen Jehovan todistajan, joka sanoisi täyden valtakunnansalin puhujalavalta, ettei ole vastuussa Vartiotornille tai ettei Vartiotornilla ole eikä ollut koskaan mitään auktoriteettiasemaa hänen suhteensa. Ilman muuta kirjaston ovi heiluisi! Ja kuitenkin tällainen henkilö voisi sanoa vain toistavansa esimerkillisen hallintoelimen jäsenen sanoja.

Löschin sanomiset hänen vallastaan järjestössä ovat samalla tavoin vältteleviä ja vilpillisiä. Vaikka olisikin totta, ettei hänellä yksilönä ole oikeutta päättää koko Vartiotorniseuran linjauksista, ilmaus on siten muotoiltu, että katoaa se tosiseikka, että Lösch on erittäin suuressa määrin päättämässä Vartiotorniseuran asioista silloin, kun muut hallintoelimen jäsenet ovat hyväksyneet sen.

Kaikki huomioituna, vilpittömät Jehovan todistajat pettyvät siitä, kuinka pitkälle yksi heidän johtajistaan ("suurimman kirkollisen vallan käyttäjän" jäsen) on mennyt välttääkseen vastuuta järjestön puolustamisesta.

Jeesuksen sanomaksi väitetään seuraavaa: "Mutta olkaa te varuillanne; teitä luovutetaan paikallisiin oikeusistuimiin, ja teitä piestään synagogissa ja asetetaan käskynhaltijoiden ja kuninkaiden eteen minun tähteni, todistukseksi heille" (Markus 13:9, UMK) - ja sen sijaan, että Lösch olisi astunut oikeuden eteen antamaan "todistuksen", Lösch on tehnyt kaikkensa etäännyttääkseen itseään "Jumalan järjestöstä" - kieltäen melkein kaikki suhteensa Vartiotorniin.

On tulossa kasvavissa määrin ilmeiseksi, että kunnioittaakseen hallintoelimen jäseniä ja antaakseen heille sitä kunnioitusta mitä he niin kaipaavat, Jehovan todistajan tulee tietää mahdollisimman vähän heidän puheistaan tai teoistaan.
 


Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.
 Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity