Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
      
 Fecris yhdistää UUT:n kaltaisia järjestöjä Euroopassa
02.12.2014 Joni Valkila


Kirjoittanut Joni Valkila 2.12.2014

Olin 22.-23.11. Brysselissä eurooppalaisen kattojärjestömme Fecriksen (www.fecris.org) hallituksen kokouksessa. En ole hallituksen jäsen, mutta minut oli kutsuttu paikalle, koska olen ollut kiinnostunut osallistumaan toiminnan kehittämiseen.


Kuva: Fecris

Kokouksessa tuli esille tyypillisiä eurooppalaisen yhteistyön ongelmia. Hallitus keskusteli siitä, voidaanko hallituksen jäseniltä edellyttää sekä ranskan että englannin kielen taitoa ja mitä pitäisi tehdä saksan kielen suhteen. Simultaanitulkkauksen järjestäminen hallituksen kokouksiin tulisi kalliiksi. Kun minun mielipidettäni kysyttiin ehdotin, että kaikki voisivat puhua suomea. He ymmärsivät, että tämä oli vitsi.

Fecriksen toiminnan näkyvin saavutus on vuotuisen konferenssin järjestäminen. Seuraava konferenssi järjestetään Marseille’ssa Ranskassa toukokuussa 2015. Alustavien suunnitelmien mukaan pidän konferenssissa esityksen, jossa kerron UUT:n toiminnasta, erityisesti siitä miten olemme onnistuneet Suomessa kiinnittämään median ja ministereidenkin huomion Jehovan todistajien keskuudessa esiintyviin ihmisoikeusongelmiin.

Aion osallistua jatkossa ainakin Fecriksen nettisivujen kehittämiseen. Olen mahdollisesti myös ehdolla hallituksen jäseneksi ensi toukokuussa. Homma ei ole mitenkään kovin kadehdittava. Rahoitusta on vähän, kielten ja mielipiteiden sekamelska on täydellinen ja kaikki mukana olevat eivät ole helpoimpia persoonia, joita olen tavannut. Uskonyhteisöistä esimerkiksi skientologia on ollut hyvin aktiivinen lobbaamaan Fecriksen tekemää työtä vastaan. Fecriksen kritisoimilla uskonyhteisöillä on miljardeja ja Fecriksen budjetti on noin 40 000 euroa vuodessa. Daavid ei välttämättä voita Goljatia tällä kertaa.

Kokonainen kirja on kirjoitettu siitä mitä vikaa Fecriksessä ja sen jäsenjärjestöissä on. Lue itse, mutta omasta mielestäni kirja vaikuttaa hieman yksisilmäiseltä. En sano, ettei puutteita olisi Fecriksen tai sen jäsenjärjestöjen toiminnassa, mutta tuntuu erikoiselta, että nämä tutkijat eivät ole löytäneet oikein mitään hyviä puolia näiden järjestöjen toiminnasta. Voin vain arvailla miksi tällainen kirja on kirjoitettu. On totta mitä nämä tutkijat sanovat, että uskonyhteisöjen arvostelu voi johtaa niiden ”vainoamiseen” enkä toivo tai hyväksy sellaista, mutta mielestäni jotkut uskonyhteisöt manipuloivat ihmisiä ja kontrolloivat heitä pelolla sekä polkevat ihmisoikeuksia mukaan lukien naisten ja lasten oikeuksia, eikä sitä voi vain katsella sivusta.

Mielestäni UUT:n kannattaa olla luomassa suhteita tämän alan ihmisiin kansainvälisesti, osallistua ja vaikuttaa Fecriksen toimintaan. Fecris tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua ja viedä viestiämme kansainvälisille järjestöille. Fecriksen konferensseista on jo nyt ollut itselleni hyötyä sikäli, että olen tutustunut tämän alan ihmisiin ja eri maiden suhtautumiseen uskonyhteisöjen toiminnan ongelmallisiin piirteisiin. Erilaiset uskonlahkot toimivat globaalisti, niiden toimintaan liittyvät ongelmat ovat globaaleja ja niiden vastavoimienkin on toimittava yhdessä valtioiden rajojen ylitse. UUT ei ole Fecriksen täysjäsen vaan kirjeenvaihtajajäsen. UUT:n tulisi liittyä Fecriksen täysjäseneksi ja siten tukea sen toimintaa.
UUT:n internetsivut täällä.
 


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity