Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 Kaksi erilaista kantaa siviilipalvelukseen
18.12.2014 Johanneksen poika


Jehovan todistajien järjestö haluaisi monissa maissa muuttaa lakeja, joiden perusteella Jehovan todistaja -miehet voisivat suorittaa siviilipalveluksen. Tuorein uutinen tulee Turkmenistanista. JW.ORG uutisoi näin: "Turkmenistan vangitsee nuoria Jehovan todistajia, jotka omatunnonsyistä kieltäytyvät asepalveluksesta. Aseistakieltäytyjille ei anneta mahdollisuutta suorittaa vaihtoehtoista siviilipalvelusta, ja heille langetetaan 1–2 vuoden pituisia vankeustuomioita."

Toisaalta Suomessa Jehovan todistajien johtomiehille ei kelpaa siviilipalvelus. Kotimaa24 haastatteli 12.09.2012 Veikko Leinosta. Leinonen kumoaa joskus julkisuudessa esiintyneet tiedot, joiden mukaan osa Jehovan todistajista kaikessa hiljaisuudessa valitsisi kohdalleen siviilipalveluksen. Leinosen mukaan tapauksia on vain muutama yksittäinen.

– Olemme aikoinaan todenneet, että mikäli palveluksessa olisi kyseessä yleinen, maanpuolustustuksesta ajatuksellisesti erotettu, kaikkia koskeva kansalaisvelvollisuus, asia olisi kannaltamme toinen. Nykyinen siviilipalvelus ei tätä ole, Leinonen linjaa, siitäkin huolimatta, että siviilipalvelus ei enää kuulu puolustusministeriön hallinnonalaan.

Leinosen mukaan asevelvollisuudesta vapauttavan lain muuttuminen merkitsisi paluuta vuotta 1986 edeltäneeseen aikaan, jolloin käytännössä lähes kaikki Jehovan todistajat kärsivät vankeusrangaistuksen totaalikieltäytyjinä. Hän toteaa, että jos näin kävisi, valinta vankilan ja ase- tai siviilipalveluksen välillä olisi silti jokaisen oma. - Emme me yhteisönä voi ketään mihinkään käskeä, Leinonen sanoo.
 
 


Alkuperäiset JW.ORG:n internetsivut täällä.
 Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity