Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys


        
 Päivän teksti muistuttaa korkean koulutuksen vaaroista
31.01.2015 Johanneksen poika
Päivän teksti: Lauantai, 31. tammikuuta 2015:

Olkaa varuillanne. (Kol. 2:8)

Nykyään monien intellektuellien maailmallinen ajattelu heijastaa Kolossalaiskirjeen 2:8:ssa mainittua ”filosofiaa ja tyhjää petosta ihmisten perinteen mukaan”. Koska korkeakouluissa keskitytään teoreettisiin opintoihin, niistä valmistuvilla ei useinkaan ole riittävästi käytännön taitoja. Näin he ovat valmistautumattomia selviytymään arkielämän haasteista. Jehovaa palvelevat kuitenkin haluavat viettää hänen palvelukseensa keskittyvää yksinkertaista elämää. Niinpä he pitävät parhaana koulutusta, joka antaa tarvittavia taitoja tähän päämäärään pääsemiseksi. He suhtautuvat vakavasti seuraavaan Paavalin Timoteukselle antamaan neuvoon: ”Jumalinen antaumus tyytyväisyyden ohella onkin keino suuren voiton saamiseksi. Kun meillä siis on elatus sekä vaatetus ja suoja, me tyydymme niihin.” (1. Tim. 6:6, 8.) Maallisten oppiarvojen tai arvonimien tavoittelemisen sijasta tosi kristityt keskittyvät hankkimaan ”suosituskirjeitä” osallistumalla mahdollisimman täysipainoisesti kenttäpalvelukseen (2. Kor. 3:1–3). w13 15/10 2:13

Vartiotorniseura siis väittää, että korkea koulutus on
”filosofiaa ja tyhjää petosta ihmisten perinteen mukaan”. Koska korkeakouluissa keskitytään teoreettisiin opintoihin, niistä valmistuvilla ei useinkaan ole riittävästi käytännön taitoja. Näin he ovat valmistautumattomia selviytymään arkielämän haasteista.

Vartiotorniseuran väite on turhan yleistävä ja jopa valheellinen. Ajatellaanpa esim. oikeustieteen opintoja. Opiskelijat perehtyvät lainsäädäntöön hyvin perusteellisesti. Niinpä heillä on aivan varmasti riittävästi käytännön taitoja toimia lakimiehen ammatissa. Miksi Vartiotorniseura muuten hakisi näitä korkeasti koulutettuja lakimiehiä palvelukseensa, jos se todella olisi sitä mieltä, että korkeasti koulutetuilla lakimiehillä ei ole riittävästi käytännön taitoja?

Tammikuun 13. päivänä 2015 USA:n haaratoimisto oli lähettänyt kaikille amerikkalaisille vanhimmille kirjeen, missä haettiin vapaaehtoiseen Betel-palvelukseen korkeasti koulutettuja lakimiehiä. Saman kirjeen lopussa vahvistettiin se koulutuskielteisyys, mistä Vartiotorniseura on tullut tunnetuksi.

Kokeneita, kypsiä ja hengellisesti päteviä lisensioituja asianajajia ja avustajia tarvitaan avustamaan töissä Betelissä. (Fil. 1:7) Erityinen tarve on niistä, jotka omaavat kokemusta oikeudenkäynneistä, yritysasioista tai kiinteistökaupoista...

Huomatkaa, että me emme rohkaise yksilöitä tavoittelemaan korkeampaa koulutusta tai yliopistotutkintoja saavuttaakseen lakiasioihin liittyvät taidot.

On "hieman" erikoinen asetelma. Vartiotorniseura ilmoittaa selvästi, että korkeakoulutukseen suhtaudutaan kielteisesti. Toisaalta se kuitenkin etsii niitä Jehovan todistajia, jotka eivät ole noudattaneet Vartiotorniseuran ohjetta koulutuksen suhteen. Tottelemattomat korkeasti koulutetut henkilöt saavat palkinnoksi kutsun Beteliin.
Alkuperäinen JW.ORG:n päivän teksti täällä.
 Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity