Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 Vartiotorni-seura määrättin maksamaan 13,5 miljoonan dollarin korvaukset seksuaalista hyväksikäyttöä koskevassa jutussa – Lösch ei ilmaantunut todistamaan
15.02.2015 Festus
Kyseessä on epäilemättä Vartiotorni-seuran suurin häviö sitten massiivisen Candice Conti tuomion jälkeen. Jehovan todistajat löysivät itsensä lain väärältä puolelta, kun Vartiotornin Raamattu- ja Traktaattiseura määrättiin maksamaan 13,5 miljoonan korvaukset, joista 10,5 miljoona on määrätty rangaistuksena järjestölle. Kanne nostettiin helmikuussa 2013 kun Gonzalo Campoksen toinen uhri kertoi hyväksikäytöstään.

Uhri – Jose Lopez – oli vasta seitsemän vuotias,  kun mies joka toimi niin raamatullisena oppi-isänä kuin isähahmona alkoi käyttää häntä seksuaalisesti hyväkseen.  Ennen kuin Lopezin hyväksikäyttö alkoi, oli Campos jo käyttänyt hyväkseen neljää muuta lasta. Nämä teot olivat seurakunnan vanhinten tiedossa vuodesta 1982.

Hämmästyttävää kyllä, vaikka voidaan todistaa että vuonna 1986 Campos tunnusti vanhimmistolle  Lopezin hyväksikäytön  -  samoin kuin hän oli tunnustanut nuo neljä aikaisemmin tapahtunutta hyväksikäyttöä  -  Campos edistyi vanhimmaksi vuonna 1993.

Niin häpeällistä kuin se onkin, tälläinen menettely on harmoniassa Vartiotornin uuden ohjeistuksen kanssa, josta on kerrottu kirjeessä vanhimmistolle 1. lokakuuta 2012. Kirjeessä todetaan: ”Ei voida sanoa, että kaikissa tapauksissa, joissa henkilö joka on syyllistynyt lapsen hyväksikäyttöön, hän ei koskaan voisi palvella seurakunnan palvelustehtävissä”.

Campos, joka tällä hetkellä välttelee USA:n viranomaisia Meksikossa, on sittemmin tunnustanut syyllistyneensä lasten hyväksikäytöön sinä aikana, jolloin hän palveli kahdessa seurakunnassa San Diegossa.

”Tämän hirvittävän hyväksikäytön seurauksena herra Lopez on kärsinyt vuosia, ja olemme tyytyväisiä, että hän vihdoin saa oikeutta ja korvauksia sen ansiosta, että tuomari Lewis antoi vahvan tuomion Vartiotornia vastaan”, toteaa Lopezin asianajaja Irwin Zalkin, joka edelleen jatkaa taistelua Vartiotorni-seuraa vastaan.

”Vartiotorni-seura on vuosikaudet sivuuttanut jäsentensä tekemät valitukset seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja näin ollen suojellut hyväksikäyttäjiä lasten sijaan” Zalkin lisäsi.

”Toivottavasti tämä tuomio herättää Jehovan Todistajien johdon ymmärtämään, että yhteiskuntamme vaatii tiettyjä standardeja koskien moraalia ja lasten suojelua”, hän jatkoi.

Mielenkiintoinen sivujuoni koskien tätä tuomiota on se, että tuomari Lewis määräsi  ”yksipuolisen tuomion”, jota ei ainakaan toistaiseksi ole käsitelty mediassa. Tämä tuomio johtuu siitä, että Vartiotorni-seura ei toimittanut oikeudelle asiaan liittyviä keskeisiä asiakirjoja, eikä suostunut siihen, että Gerrit Lösch, pisimpään hallintoelimessä palvellut jäsen olisi antanut todistajalausunnon.

Vartiotorni-seura on jo ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioon, todeten että he eivät voineet osallistua tuomioistuin menettelyyn, sillä heidän ”osallistumisensa oli pois suljettu”. Mikäli Vartiotorni-seura olisi alusta alkaen ottanut tuomioistuimen määräykset vakavasti, se ei olisi tässä kiusallisessa tilanteessa.
 
Zalkin lakitoimiston julkaisemassa tiedotteessa (esillä myös Jwsurvey sivustolla) todetaan: Kalifornian laki sallii tuomioistuimelle oikeuden langettaa yksipuolinen tuomio vastaajalle, mikäli tämä ei ole noudattanut tuomioistuinen antamaa määräystä. Lisäksi laki antaa oikeuden hylätä vastaajan esittämät puolustusargumentit. Tuomari Lewis antoi Vartiotorni-seuralle kaikki mahdollisuudet noudattaa hänen antamaansa tuomioistuimen määräystä, mutta koska sitä ei noudatettu, hän määräsi lopullisen sanktion ja määräsi Vartiotorni-seuralle yksipuolisen tuomion. Tämän jälkeen hän määräsi Zalkin lakitoimiston edustajia esittämään todisteet, jotka tukisivat Lopezin esittämiä syytöksiä. Kun tuomari Lewis oli kuullut suullisia ja kirjallisia todisteita kuuden päivän ajan, hän tuli siihen tulokseen, että kantajalla on enemmän kuin tarpeeksi todisteita syytteidensä tueksi.

Sillä aikaan, kun ajattelevat todistajat varmaankin kuumeisesti miettivät, kuinka on mahdollista, että heidän kovalla työllä hankkimansa lahjoitukset ”maailmanlaajuiseen työhön” ovat jälleen kerran vaarassa päätyä korvauksiksi seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lisää kysymyksiä nousee esiin.

Mikä on voinut olla niin painava syy, että Gerrit Lösch ei voinut esiintyä todistajana näin tärkeässä oikeusasiassa? Eikö häntä kiinnosta asiaan liittyneiden  lasten hyvinvointi tai edustamansa järjestön maine? Miksi ne toimintamallit, jotka mahdollistivat sen, että Carlos Campos pystyi tekemään halveksuttavat rikoksensa ilman, että siihen puututtin, ovat edelleen voimassa? Ja kuinka on mahdollista, että järjestö, joka väittää edustavansa rakkauden, oikeuden ja viisauden Jumalaa, on tuomoistuimen tuomarin mukaan tuomittava ja häikälemätön?


Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.
 Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity