Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 PBS-kanava lähetti Tray Bundyn katsomisen arvoisen dokumentin Jehovan Todistajien keskuudessa ilmenevästä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä
20.02.2015 Iines

Julkaistu 17.2.2015Eilen, 16.2.2015 klo 18 EST (Eastern Standard Time, aikavyöhyke), PBS-kanava lähetti tyrmistyttävän 9 minuuttisen paljastusraportin VT-seuran pedofiilien salailupolitiikasta. Se antoi katsojilleen shokeeraavan silmäyksen Jehovan todistajien keskuudessa ilmenevästä lasten hyväksikäyttöongelman suuruusluokasta.

Kuten raportoimme lauantaina, tutkiva reportteri Trey Bundy Tutkivan journalismin keskuksesta on työskennellyt monta kuukautta haastatellen useita lähteitä organisaation sisä- ja ulkopuolelta.


Kuva:

PBS-kanava näytti langettavan reportaasin VT-seuran huonosti hoidetuista lasten hyväksikäyttötapauksista.

Trey on käynyt läpi tuhansia dokumentteja­, mukaan lukien kirjeitä vanhimmille (hän kutsuu niitä “muistioiksi”), jotka todistavat, että kyse ei ole vain muutaman saalistajan tunkeutumisesta muuten turvalliseen ja vastuulliseen organisaatioon. Kyse on systemaattisesta, tiukasti juurtuneesta hallintoelimen valtuuttamasta salailun ja hiljaisuuden politiikasta, jonka ”kahden todistajan sääntö” on inspiroinut, kieltäen vanhimpia viemästä lasten hyväksikäyttötapauksia suoraan poliisille.

Nyt voimme nähdä Treyn monen kuukauden kovan ja huolellisen työn hedelmät, tässä hänen hämmästyttävässä ja ravistelevassa raportissaan.Yllä oleva video on huomattava tutkivan journalismin saralla ja esimerkiksi minä en ole nähnyt mitään vastaavaa aikaisemmin.

Mielestäni tämä ohittaa jopa Datelinen ja BBS:n raportit lasten hyväksikäytöstä vuonna 2002. Miksi? Koska Trey Bundy esittää asiansa harkitusti ilman sensaatiohakuisuutta. Hän esittää rauhallisesti vedenpitävät todisteet skandaalista ilman, että hän luottaisi hysteriaan, uhkaavaan musiikkiin tai itkeviin ihmisiin kameran edessä.


Kuva: Trey Bundy on tutkinut Jehovan Todistajia yli yhdeksän kuukautta.

Langettavat kirjeet ja oikeuden kirjalliset lausunnot esitellään, uhreja ja entisiä vanhimpia haastatellaan ja näemme jopa vilaukselta itseään ylimielisesti puolustavan VT-seuran siteeraamassa raamattua tuomarille oikeudessa viimeisen suullisen kuulustelun aikana Candace Cointin tapauksessa.

”Jehovan todistajien uskomukset ja moraalikäsitykseet olivat tämän oikeudenkäynnin keskiössä alusta loppuun asti”, protestoi Jim McCabe VT-seuran puolesta Kalifornian korkeimmassa oikeudessa. Tämän lausunnon yksin pitäisi vakuuttaa Jehovan todistajat, että tässä ei ole kyse yhdestä tai kahdesta mädästä omenasta korissa. Tämä ongelma koskee koko organisaatiota pohjalta huipulle.

Cedars


  


Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.

Lue Vartiotorniseuran salaiset ohjeet lasten hyväksikäyttötapauksista.
Lue mitä vanhinten salainen kirja kertoo lasten hyväksikäyttötapausten käsittelystä.

Lue miten Vartiotorniseura etsii vapaaehtoistyöhön lakimiehiä.
 Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity