Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 Vartiotorniseuran verovapaudet painavat keski-Hudsonilaista kaupunkia
17.03.2015 Punainen
Hema Easleyn ja James Walshin kirjoittama yksityiskohtainen reportaasi Times Herald-Record -lehteen tuo hyvin esille sen turhautuneisuuden, jonka Vartiotorniseuran laajentuminen Warwickissa ja sitä ympäröivillä alueilla on aiheuttanut. Warwickin virkamiehet ovat alkaneet kiinnittämään tarkempaa huomiota Seuran ostamiin kiinteistöhin ja siihen, miten vähän Vartiotorniseura maksaa paikallisia veroja.

"Uiden rahassa, jonka seura sai myytyään pala palalta sen pääkonttorin ja siihen kuuluvat kiinteistöt Brooklynissä", kaupungin valtuusto kyseenalaistaa Jehovan todistajille myönnetyn verovapauden heidän rakentaessaan uutta 148 644 neliön kokoista pääkonttoria Warwickiin.

Warwickin alue pitää sisällään toimistoja, asuinrakennuksia, kahvilan, ajoneuvojen huoltorakennuksen, sairaalan ja autotallin.

Tukeakseen tätä mammuttimaista ponnistusta Vartiotorniseura on ostanut kiinteistöjä ympäri Orange Countya ja sen lähialueilta. Kiinteistöihin kuuluu asuinrakennuksia, omakotitaloja, varasto, entinen toimistotalo, hotelleja, toimistoja ja rakennusluvitettua maata. Seura laajentaa painotoimintaansa ja asuintilojaan Shawangunkissa eteläisessä Ulsterissa.

Silti Vartiotorniseuran ei tarvite maksaa juuri lainkaan kiinteistöveroja.

Kaupungin asessori Dennis Ketcham kielsi verovapauden, katsoen että Vartiotorniseuran toiminta on enemmäkin teollista tai kaupallista kuin uskonnollista.

"En usko, että kylpyhuoneiden rakentaminen täyttää uskonnollisen käytön kriteerit", hän sanoi tuoreessa haastattelussa.

Senaattori John Bonacic kirjoitti sähköpostissaan Times Herald-Record -lehdelle, että "hän jatkaa sellaisen lainsäädännön ajamista, joka estää kiinteistöihin liittyvien verovapauksien hyväksikäytön New Yorkissa. Hän ajaa senaatissa neljää lakiehdotusta, jotka puuttuisivat tämän kaltaisiin asioihin."

Kaupungin virkamiehet pelkäävät käräjöintiä, eivätkä vähiten siksi että Vartiotorniseura on erityisen käräjöimishaluinen organisaatio. Uskonnollisten organisaatioiden hyväksi tehdyt ratkaisut oikeudessa laittavat kunnat häviäjän asemaan, sanoo Jeanne Zaino, poliittisen tieteen professori Ionan yliopistosta Westchesterin läänissä.

"He voivat joko myöntää verovapauden ja menettää verorahoja" hän sanoo, "tai kieltää sen ja varautua oikeudenkäyntiin, jonka lopputulema on epävarma. Vartiotorniseuralla on etulyöntiasema oikeudellisissa toimissa, koska sillä on rahaa. Huonona puolena on se, että kun verovapauksia myönnetään, lasku jää maksettavaksi muille veronmaksajille".

Jehovan todistajien edustajat väittävät, että kaupunki tulee hyötymään uusien työpaikkojen luonnista. Kuitenkin epäilemättä kaikki luodut työpaikat ovat kaupungin ulkopuolelta tuleville Jehovan todistajille. Nämä työpaikat eivät ole paikallisia työttömiä varten. He myös väittävät, että alue tulee hyöytymään turismista, mutta tämän turismin realiteeteista voi esittää kysymyksiä. Turismilla varmaankin tarkoitetaan sitä, että Jehovan todistajat saapuvat busseilla valmiine lounaineen käymään painotalolla ja ympäröivillä rakennuksilla. Heidät kiikutetaan tarkoitukseen varattuihin asuintiloihin. Ajatus siitä, että suuri yleisö tulee käymään siellä, koska kyseessä on turistikohde, on vilpillinen.

Paikallisten kommentit artikkelin alapuolella viittaavat turhautumiseen. Eräs kommentoijista kyseenalaistaa, miksi organisaatio haluaa verovapauden urheilukiinteistöstä, ottaen erityisesti huomioon sen, että Jehovan todistajia ei kannusteta harrastamaan kilpaurheilua tai "tuhlaamaan aikaansa" johonkin, joka voi viedä aikaa saarnaamistyöltä.

Valtuuston ja kommenttien konsensus näkyy olevan se, että Vartiotorniseuran tulisi maksaa veroja, koska kyseessä on kaupallinen toiminta.

 
  


Alkuperäiset JWReportin internetsivut täällä.
Lue lisää täältä (englannin kielellä).
 Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity