Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 Verensiirrosta kieltäytyneen JT-äidin traaginen kuolema saa todistajat reagoimaan Instagramissa
24.03.2015 OnnetartenOttolapsi ja Martta
Vartiotorniseuran päämajassa tehtiin vuonna 1945 opillinen päätös, jonka seurauksena Jehovan todistajilta kiellettiin lukuisat vereen liittyvät lääketieteelliset hoidot.

Tämä on vuosikymmenten aikana johtanut monien todistajien (myös lasten) kuolemaan heidän osoittaessaan uskollisuuttaan, tai marttyyriyttään, järjestöä kohtaan.
 
Todistajien käsityksen mukaan raamattu siis tunnisti jo kauan ennalta verensiirrot lääketieteellisenä hoitona. Mutta vaikka varhaiskristityt olisivat tunteneet verensiirron, se olisi todennäköisesti hyväksytty juutalaisen pikuach nefesh -perinteen nimissä, jonka mukaan elämää tulee vaalia enemmän kuin mitään muuta. 

Vaikka kaikki tarpeettomat kuolemat ovat surullisia, harva tarina kuvaa paremmin Vartiotorniseuran verensiirtoihin liittyvän kannan järjettömyyttä ja traagisuutta, kuin synnytyksessä verenhukkaan kuolleen Michellen, jonka kuolemaa puolustellaan Instagramissa.

Michellen ystävä latasi Instagramin sivustolle “jw_inspirational” videon ja kuvakollaasin Michellen vauvakutsuilta, jotka ystävä kertoo järjestäneensä. Kuvissa esiintyy myös vastasyntynyt tytär Emma Marie.


 
Videon yhteydessä ystävä kertoo Emma Marien syntymään liittyvästä tragediasta:

”Michelle menetti Emman synnytyksessä paljon verta. Niin paljon, että hän tarvitsi verensiirtoa. Michelle kieltäytyi. Jopa sen jälkeen, kun hänet oli kiinnitetty letkuihin eikä hän kyennyt enää puhumaan… hän kirjoitti EI VERTA. Siitä huolimatta, että kyse oli rakkaan sisaremme pitkään haluamasta vauvasta, hän pysyi uskollisena loppuun saakka.”

28-vuotiaan nuoren naisen järjetön kuolema, jossa uskonto riisti vastasyntyneeltä tyttölapselta äidin, odotetusti synnytti valtavan ylistysryöpyn muilta Jehovan todistajilta.
 
Tässä joitain kommentteja:


”Ajatuksemme ja rukouksemme ovat luonasi #nähdään - paratiisissa näemme jälleen rakkaamme.”

”Mietin vain kuinka uskomaton hänen tarinansa on ja miten uskollinen ja lojaali hän oli. Hän oli niin rohkaiseva. Kuten veljen hänelle pitämässä puheessa sanottiin, hän tulee vaikuttamaan ihmisiin – ja katsokaa… hän todella on vaikuttanut ihmisiin!!”

“Miten mahtava järjestö ja me saamme kuulua siihen.”Miten mahtava järjestö ja me saamme olla osa sitä."Miten mahtava järjestö ja me saamme olla osa sitä."

“Rakastan niin paljon JEHOVAN järjestöä! On niin mahtavaa kun kaikki osoittavat rakkauttaan tälle perheelle ja jotkut jopa jakavat omia tarinoitaan. Kuin ystävät juttelemassa keskenään ja oppimassa tuntemaan toisiaan. Aivan loistavaa!”

“Pian se on ohi! Sitten meillä on ikuisuus aikaa viettää perheen ja ystävien kanssa.”

“Todella surullinen, mutta uskoa vahvistava tarina. Kiitos kun jaoit sen kanssamme.”

“Tulen tapaamaan hänet paratiisissa ja hän tulee tapaamaan tyttölapsensa.”

Entisenä todistajana on järkyttävää ajatella, että aiemmin olisin itsekin puolustellut ja kannattanut samanlaisia ajatuksia, tai jopa itse kirjoittanut jotain samantyylistä. Jos Vartiotorniseuran määräykset onnistuvat vakuuttamaan äidin siitä, että hänen uskollisuutensa järjestölle on tärkeämpää kuin tyttölapselle äidin olemassaolo, saavat ne varmasti muuten älykkään ihmisen rationalisoimaan täysin järjettömän ihmiselämän menetyksen ja jopa liittämään siihen positiivisen merkityksen.
 
Toivon, ettei pikkuinen Emma Marie kasvaessaan syytä tapahtuneesta itseään tai äitiään. Syyllinen tähän hirmutekoon on Brooklynissä luostaria pitävä harhaisten miesten joukko, joilla olisi valta pelastaa ihmiselämiä nyt poistamalla tarpeeton verikielto, mutta jotka eivät sitä tee.

Tämä tapaus auttaa oikeamielisiä näkemään ilmiselvästi, miten naurettavaa Vartiotorniseuran ja sen kannattajien ylemmyys on. Mitä ”Jehovan järjestöön” ja sen hallintoelimeen tulee, ihmiselämiä voi uhrata sen osoittamiseksi maailmalle, kuinka erilaisia todistajat ovat. Vauvat saavat kasvaa äidittöminä tai kuolla itse pidättämällä heiltä elämää pelastava lääketieteellinen hoito, jotta saadaan lisää uhreja Vartiotorniseuran hirvittävälle tottelevaisuuden alttarille.

Tulevaisuuden valistuneet sukupolvet tulevat jonain päivänä taaksepäin katsoessaan ihmettelemään tällaisia hirmutekoja ja sitä, miten 2000-luvun sivistyneessä maailmassa oli mahdollista, että yksi lahko piti elämää näin arvottomana. Henkilökohtaisesti ajattelen, ettei se päivä voi tulla tarpeeksi pian.

  
 


Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.
 Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity