Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 Tapaus Conti: Vartiotorniseuran vahingonkorvausvelvollisuus kumottiin, mutta tuomio saarnaamistyön valvonnan laiminlyönnistä vahvistettiin
17.04.2015 Martta
Hovioikeutta vastaava tuomioistuin kumosi Vartiotorniseuran maksettavaksi määrätyn korvaussumman, mutta piti voimassa tuomion laiminlyönnistä.

Katkeransuloinen päivä Candace Contille, hänen perheelleen ja tukijoilleen: Tuomioistuin kumosi Vartiotorniseuran maksettavaksi määrätyn korvaussumman Contin hyväksikäyttötapauksessa.

Muutettu tuomio on voitto taistelussa Vartiotorniseuran lasten hyväksikäyttötapausten käsittelyn käytäntöjä vastaan. Tuomio ei kuitenkaan ole sellainen murskaava rangaistus, jota monet olivat toivoneet. (Kuva: JWsurvey)

Tuomioistuimen selonteosta käy ilmi, että Vartiotorniseuraa ja Fremontin seurakuntaa pidettiin piittaamattomina tapauksessa, mutta vain siinä mielessä, että sallivat Candacen ja hänen hyväksikäyttäjänsä Jonathan Kendrickin viettää saarnaamistyössä aikaa kahdestaan, ilman valvontaa.

Tuomio siis perustuu siihen, että Vartiotorniseuran olisi pitänyt saarnaamistyössä valvoa Kendrickiä, jonka lasten hyväksikäyttötaustasta seura tiesi. Tuomioistuin määritteli ovelta-ovelle-työn kirkolliseksi työksi.
 
Nähtäväksi jää, mikä uuden vahingonkorvauksen määrä tulee olemaan. Tällä tuomiolla 15,6 miljoonan dollarin korvaussumma pudotettiin 2,8 miljoonan dollarin korvaukseen. Vartiotorniseuran maksettavaksi määrätty 8,6 miljoonan dollarin vahingonkorvaus kumottiin eikä Kendrick kykene suorittamaan hänen maksettavakseen määrättyä 4,2 miljoonan dollarin korvaussummaa.

On pettymys, että oikeus katsoi läpi sormien Vartiotorniseuran moraalista velvollisuutta varoittaa vanhempia lasten hyväksikäyttäjästä. Aihetta juhlaan antaa kuitenkin sen vahvistaminen, että Vartiotorniseura tuomittiin laiminlyönnistä, seuran sitkeistä vastalauseista huolimatta.

JWsurvey.org kunnioittaa suuresti Candace Contin rohkeutta hakea oikeutta, taloudellisesta hyödystä välittämättä.

Oikeus on tapahtunut, vaikka rangaistus jäi ansaittua lievemmäksi. Candace Conti jää historiaan ensimmäisenä henkilönä, joka menestyksekkäästi haki oikeutta Vartiotorniseuran käytäntöihin hyväksikäyttötapauksen käsittelyssä.Candacen reaktio hovioikeuden päätökseen: “Asia ei ole loppuun käsitelty”
17.04.2015 Martta
Candace Conti kertoo ensimmäistä kertaa ajatuksensa tuomioistuimen päätöksestä.

Kun nykyiset ja entiset Jehovan todistajat vielä sulattelevat uutisia Vartiotorniseuran tekemän valituksen epäonnistumisesta – vaikkakin korvaussumma pieneni – Candace ottaa kantaa uuteen tuomioon: ”Asia ei ole loppuun käsitelty.”

San Franciscon hovioikeus säilytti alkuperäisen päätöksen mukaisesti Vartiotorniseuralle langetetun 2,8 miljoonan euron vahingonkorvauksen, mutta kumosi 8,6 miljoonan euron rangaistusseuraamuksen.(Kuva: JWsurvey)

Tuomioistuimen mukaan, vaikka Vartiotorniseura laiminlöi velvollisuutensa valvoa pedofiiliksi tiedettyä Jonathan Kendrickiä kirkon järjestämänä toimintana pidettävässä ovelta-ovelle-työssä, järjestöllä EI ollut velvollisuutta varoittaa vanhempia seurakunnassa olevasta pedofiilistä tai ilmoittaa hänestä viranomaisille. 

Toimittaja Trey Bundyn raportissa esitetään, että tuomioistuimen päätökseen on vaikuttanut Contin tapauksen asema ennakkotapauksena. Aiemmin langetettu tuomio saattaisi osoittautua käytännössä liian raskaaksi noudattaa. Tuomarit kirjoittivat: ”Taakka olisi huomattava, koska ennakkotapaus edellyttäisi kirkolta puuttumista aina, kun sillä on syytä epäillä jonkun seurakunnan jäsenen voivan vahingoittaa toista. Tällaiselle on vaikea asettaa rajoja.”

Candacen asianajaja Rick Simons vastasi tähän terävästi Bundyn haastattelussa. ”Heidän mielestään riskinä on, että kirkon vastuiden ja velvollisuuksien laajentaminen tällä tavoin rasittaisi liikaa kirkkojen muita tehtäviä. Meidän mielestämme näissä laitoksissa on liikaa lasten hyväksikäyttöä.” Toisessa haastattelussa (San Francisco Gate) Simons toteaa, että “tuomioistuimen olisi pitänyt säilyttää kirkon velvollisuus varoittaa vanhempia seurakunnassa olevasta pedofiilistä. Ennaltaehkäisy on tärkeämpää kuin vastuunkanto jälkeenpäin.”

Simons sanoo Contra Costa Times / Bay City -uutisissa, että “tietenkin olemme eri mieltä siitä, mikä on paras menettely. Candace Contin mielestä tulisi suosia menettelyä, jossa kirkoilta edellytetään kaiken mahdollisen tekemistä sen estämiseksi, että tunnettu pedofiili hyväksikäyttää lapsia, sen sijaan että vain vaaditaan uhreille rahaa jälkikäteen.”

Candace itse kertoo, että hän on tarvittaessa valmis viemään asian korkeimpaan oikeuteen, jotta oikeus lastensuojelussa tapahtuisi. Maanantaina saatuun tuomioon viitaten Candace kertoo tämän olevan ”vain seuraava askel. Rahasumma ei tule muuttumaan, mutta käsittely korkeimmassa oikeudessa voisi auttaa muuttamaan lakia. Ja sinähän tiedät minut, minulle kyse on laista. Meillä on nyt mahdollisuus saada korkeimman oikeuden välityksellä aikaan positiivisia muutoksia lastensuojelussa. Meillä saattaa olla vielä vuoden–puolentoista urakka edessämme.”

Kun yritin varmistaa, että Candace vie tapauksensa korkeimpaan oikeuteen, hän vastasi: ”Teemme parhaamme. Voi olla, että menemme korkeimpaan oikeuteen vain, jos Vartiotorniseura vie jutun eteenpäin. Odotamme heidän päätöstään, pallo on valitettavasti Vartiotorniseuralla.”

Ajatustenvaihtomme aikana pohdin, jakaako asianajaja Rick Simons Candacen myönteisen katsantokannan. Candace voi edelleen tavoitella oikeutta ja ohittaa olankohautuksella menetetyn taloudellisen hyvityksen, mutta asianajajat ovat tunnetusti hieman varovaisempia ja käytännönläheisempiä.
 
“Voi, Rick on sellainen Duracel-pupu. Hän on valmis mihin tahansa ja halukas jatkamaan niin pitkälle kuin itse olen valmis jutun viemään”, Candace vakuuttaa.
 
Nähtäväksi jää, päätyykö juttu korkeimpaan oikeuteen. Kuten Candace toteaa, jatko riippuu nyt Vartiotorniseurasta. Tyytyykö Seura nuolemaan tuomion myötä saamiaan haavoja vai jatkaako se taistelua, kuvitellen Jehovan johtavan Seuran voittoon Saatanan joukkoja vastaan.

Mitä tapahtuukin, on rohkaisevaa nähdä Candacen horjumaton tahto nähdä oikeuden tapahtuvan – lakimiehensä tukemana. Toivotaan, että järjen ääni voittaa poliittisen huolen ”haitallisista sosiaalisista seurauksista”. Toivotaan, että lopulta tunnustetaan vanhempien oikeus tietää kirkon sisällä toimivista pedofiileistä.

 
  


Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä ja täällä
.
 


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity