Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 Käyttäisikö Jeesus Rolexia televisio-ohjelmassaan?
24.04.2015 Johanneksen poika (Päivitetty 28.04.2015)
Otsikon kysymykseen ei voida saada varmaa vastausta, mutta Jehovan todistajien hallintoelimen jäsen Samuel Herd käyttää Rolexia, vaikka Vartiotorniseuran julkaisuissa paheksutaan näyttämisenhalua ja suoraan mainitaan Rolex yhtenä ökyilyn esimerkkinä.Kuvassa Herdillä on kultainen kalliin näköinen kello. Onko se Rolex? Jos on, onko se aito?

Kaksi kelloasiantuntijaa sai tutkittavakseen JW.ORG Broadcasting -sivuilla olevan videon, missä Samuel Herd esittelee kelloaan.

Ennen kelloasiantuntijoiden raporttia on hyvä tarkastella, mitä Vartiotorni-lehti kirjoittaa Rolexista ja varallisuuden näyttämishalusta. Itse asiassa ratkaisevaa ei ole se, onko Rolex aito vai ei. Ratkaisevaa on tässä tapauksessa se, toimiiko Jehovan todistajien hallintoelin sopusoinnussa Vartiotorni-lehden ohjeiden kanssa. Vartiotornihan on Jehovan todistajien tärkein julkaisu, jonka kautta hallintoelin opettaa koko maailmanlaajuista laumaansa. Koskevatko hallintoelimen opetukset myös sitä itseään?

Jehovan todistajien omassa kirjallisuudessa muistetaan aika ajoin haukkua "kristikunnan papit" ja moittia heitä monista asioista. Tässä yksi esimerkki:

Vastakohtana kristikunnan papisto

3 Jyrkkä vastakohta ovat joissakin maissa papit, joista monien on uutisissa kerta toisensa jälkeen paljastettu olevan pedofiileja, moraalittomia huijareita ja petkuttajia. Heidän lihan tekonsa ja ylelliset elämäntapansa ovat kaikkien nähtävissä. Eräs suosittu lauluntekijä ilmaisi sen hyvin laulussaan nimeltä ”Käyttäisikö Jeesus Rolexia [hyvin kallista kultakelloa] televisio-ohjelmassaan?”. Hän kysyy: ”Olisiko Jeesus poliitikko, jos Hän tulisi takaisin maan päälle? Olisiko Hänellä toinen koti Palm Springsissä [rikkaiden yhteisö Kaliforniassa] ja yrittäisikö Hän salailla tulojaan?” Jaakob sanoi sattuvasti: ”Olette eläneet ylellisyydessä maan päällä ja harjoittaneet aistillista nautintoa. Olette lihottaneet sydämenne teurastuspäivänä.” (Jaakob 5:5; Galatalaisille 5:19–21.)

4 Se että papit ovat veljeilleet poliitikkojen kanssa ja jopa olleet vaaleissa poliittisina ehdokkaina, paljastaa heidät nykyajan kirjanoppineiksi ja fariseuksiksi. Samaan aikaan esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa uskontojen rahat hupenevat suuriin oikeudenkäyntikuluihin ja korvauksiin, joihin pappien irstaileminen lasten ja aikuisten kanssa on johtanut. (Matteus 23:1–3.)

5 Jeesus saattoi sanoa todella osuvasti oman aikansa papeille: ”Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, ulkokullatut, koska te muistutatte valkoisiksi kalkittuja hautoja, jotka tosin ulkonaisesti näyttävät kauniilta, mutta sisältä ovat täynnä kuolleitten luita ja kaikenlaista epäpuhtautta! Sillä tavoin tekin tosin ulkonaisesti näytätte ihmisistä vanhurskailta, mutta sisältä te olette täynnä ulkokultaisuutta ja laittomuutta.” Siksi Jumala ei ole antanut hyvän uutisen saarnaamistehtävää kristikunnan papeille, ovatpa he katolilaisia, protestantteja, ortodokseja tai kirkkokuntiin kuulumattomia. He eivät ole osoittautuneet ennustetuksi ”uskolliseksi ja ymmärtäväiseksi orjaksi”. (Matteus 23:27, 28; 24:45–47.)
Vartiotorni 1994 15/8 s.11-12

Mitä kelloasiantuntijat sanovat katsottuaan JW.ORG Broadcastingista helmikuun 2015 pitkän videon (JW Broadcasting—February 2015)?

     

”Videolla puhuja ei vaikuta henkilöltä joka ostaa piraatteja. Eikä kyse myöskään ole lavastuksesta. Kello vaikuttaa aidolta Rolex Submarinerin erikoismallilta. Kultakello välähtelee sopusoinnussa ison vasemman käden pikkusormessa oleva timanttisormuksen kanssa. Myös vihkisormus vilahtaa kultaisena. Harkittu kokonaisuus siis”, arvioi kelloharrastaja Olli Seppälä.

”Rolex lienee tunnetuin kellomerkki maailmassa. Rolex on suurin niin sanottujen luksuskellojen valmistajista. Kellojen hinnat alkavat noin 6000 eurosta ylöspäin. Rolexia pidetään symbolina vaurastumiselle ja näyttämisenhalulle, ököyilylle. Harrastajat tietävät, että kyse on myös erittäin laadukkaasta teknisestä laitteesta”,  Seppälä sanoo.

Kelloseppä Ilpo Harjutsalo on videon perusteella samaa mieltä Rolexin mallista ja sen aitoudesta.

”Yritin katsoa näkyisikö videolla kellon taulussa tummempana indeksit, jotka ovat sinisafiiria (klo 12, 9 ja 6). Sitä oli melkoisen vaikeaa todeta. Vaikuttaa siltä, että kello on aito Rolex Submariner 16618 Champagne Serti Dial. Täysi kultaisen Rolexin kuoren paino on tuntuva. Näyttäisi siltä, että ranteessa kuori laskee kohtisuorasti alas, mikä olisi merkki painavasta kultaisesta kuoresta. Teräskuorinen kuori keskittää paljon helpommin keskelle rannetta”, Harjutsalo sanoo.

Kyseistä keltakultaista mallia sai shampanjan värisellä taululla missä oli kivi-istutuksia. Cadran serti tulee ranskasta, mikä tarkoittaa taulua missä on kivi-istutuksia. Harjutsalo arvio, että vastaavan uuden mallin hinta on vajaat 40000 euroa.

Kuvassa alla näkyvä kello on vanhempaa mallia, eli samanlainen, joka Samuel Herdillä  näkyy ranteessa videolla.


 


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity