Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 Vanhimmat saivat Vartiotorniseuralta uusia ohjeita verensiirtokiellon valvontaan
09.05.2015 Martta, Iines ja Johanneksen poika (Päivitetty kerran)Jehovan todistaja -vanhimmat ovat saaneet 02.05.2015 uuden kirjeen Vartiotorniseuran johdolta. Asia koskee tällä kertaa verensiirtokieltoa ja sitä, miten vanhinten tulee valvoa yksittäisiä seurakunnan jäseniä. Asiasta kertoi ensiksi ruotsalainen Hjälpkällan-sivusto.


Jokaisen Jehovan todistajan tulee kantaa taskussaan tällaista korttia.

Uusien ohjeiden mukaan esim. raskaana olevat Jehovan todistaja -sisaret joutuvat tehotarkkailuun. Kirjeessä mainitaan mm. näin:

Raskaana olevat sisaret. Paikalliselta komitealta tulisi pyytää ”Synnyttävän naisen hoitosuunnitelma”. On avuliasta toimittaa seuraavat tarkemmat tiedot postitse: sisaren nimi ja yhteystiedot (myös sähköpostiosoite), sinun yhteystietosi, seurakunnan nimi, sairaalan nimi johon sisar on menossa, synnytyksen laskettu aika ja tarkemmat tiedot puolison hengellisestä tilasta. Toimittakaa myös ”Terveet äidit, terveet vauvat” Marraskuun 2009 Herätkää! lehdestä (Tämä on saatavilla ”kaavakkeet” osiosta jw.org sivustolta).

Hjälpkällan-sivustolla on ollut vilkasta keskustelua tästä asiasta. Tässä muutamia huomioita:

Jokaisen palvelusryhmästä vastaavan vanhimman tulee jatkossa aktiivisesti kontrolloida verikorttien käyttöä ja kopioida todistajien allekirjoittamat verikortit.

Jos todistaja tarvitsee lääketieteellistä hoitoa, akuutisti tai suunnitellusti, tulee vanhimman osallistua yksittäisen todistajan hoitoon ja valvoa, että myös sairaalayhteyskomitea osallistetaan. Ohessa tarkistuslistat, joita nyt jaetaan vanhimmille (tai jaetaan pian, koska vanhimmat eivät ole ehtineet saada tietoa ihan yhtä nopeasti kuin me täällä ulkopuolella).

Minulla on sellainen tunne, että tämä tulee olemaan vähän liikaa ”isoveljen valvontaa” monelle JT:lle, jotka eivät halua jakaa tietoa omasta terveydentilastaan ei aina niin hienotunteisten vanhimpien kanssa. Tai jotka eivät halua vanhimpien sekaantuvan vaikeisiin, yksityisiin tilanteisiin esim. lapsen synnytystä, syöpähoitoa tai sairasta lasta koskien.

Eikö tässä aseteta todistajat jo edunvalvonnan alaisuuteen? Olen melko varma, etteivät tavalliset todistajat näe näitä listoja. Onko tällainen edes laillista Ruotsissa? Mitä tapahtuu niille todistajille, jotka kaikessa hiljaisuudessa ovat jättäneet verikortin allekirjoittamatta? Heidät pakotetaan nyt ottamaan asiaan kantaa.

Palstalle kommentoineet herättävät keskustelua jäsenten yksityisyyden rajoittamisesta. Todetaan, että todistajat ovat epäsuorasti jo alistuneet edunvalvottaviksi kuuluessaan ”vapaaehtoisesti” liikkeeseen, joka hyödyntää yksisuuntaista uskonnonvapautta. Verensiirron ottamisen pitäisi yleisesti ottaen olla jokaisen yksityisasia ja yksilön omantunnon kysymys. Palstalla kommentoidaan myös verikiellon alkuperää, että se oli alun perin väliaikainen ja että Paavali tunnusti Mooseksen lakia. Tuodaan esille, että YK:n ihmisoikeusjulistukselle perustuvassa EU:n perusoikeuskirjassa korostetaan yksilön oikeuksia.

”Miettikää, jos vanhimmat verikorttipoliisina toimimisen sijaan kertoisivat seurakunnassa, että lasten hyväksikäyttötapauksiin puututaan kovilla otteilla. Jospa puhelimiin tallennettaisiin pikavalintana poliisin ja lastensuojelun numerot sen sijaan, että valvotaan, että vastasyntyneet lapset jäävät äidittömiksi verikiellon takia.”

”Saako näin toimia valtiossa, joka vuosisatojen ajan on työskennellyt maailman kaikkien kansojen demokratisoinnin puolesta? On häpeällistä, että demokraattisessa maassa voidaan uskonnonvapauden nimissä harjoittaa tällaista ihmisarvoa alentavaa diktatuuria.”

Jos todistaja tarvitsee lääketieteellistä hoitoa, akuutisti tai suunnitellusti, tulee vanhimpien osallistua yksittäisen todistajan hoitoon ja valvoa, että myös sairaalayhteyskomitea osallistetaan. Ohessa tarkistuslistat, joita nyt jaetaan vanhimmille

    


Alkuperäiset Hjälpkällanin internetsivut täällä
.
Lue kirjeen suomennos täältä.

 


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity