Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 Hallintoelimen jäsen painostaa vanhempia - lapset kasteelle!
12.05.2015 Tony


Hallintoelimen jäsen, Mark Sanderson, piti 09.05.2015 puheen Saksassa. Sandersonin agendassa oli painottaa lasten edistymisen tärkeyttä. Sanderson kertoi, että hän ja muutamat muut paikallaolijat ovat menneet aikoinaan kasteelle 9-11 vuoden ikäisinä, ja että kastautuminen oli hänen elämänsä paras päätös.

Käytännössä hallintoelimen jäsen viestitti puheessa, että 9-11 vuoden ikäisenä tehty kastautumispäätös on toivottavaa. Myöhemmin Sanderson varoittaa vanhempia olemaan toppuuttelematta lasten edistymistä. Tämä voi Sandersonin mukaan keskeyttää lapsen hengellisen 'momentumin' ja olla vahingollista edistymiselle. Sanderson lainaa tuekseen Vartiotornin kokemusta.

"Eräs kokenut vanhin sanoi nuorista, jotka ovat kelvollisia kastettaviksi mutta joiden vanhemmat estelevät heitä:" Nuoren kieltäminen menemästä kasteelle voi pysäyttää hänen edistymisensä totuudessa ja lannistaa häntä." Eräs matkavalvoja kirjoitti: "Nuori voi alkaa tuntea epävarmuutta tai huonommuutta hengellisten asioiden suhteen. Hän saattaisi lähteä etsimään onnistumisen tunnetta maailmasta." (Vartiotorni 15. kesäkuuta 2011 s. 6)

Sanderson esittää vanhemmille suoran kysymyksen, että jakavatko nämä hallintoelimen näkemyksen siitä että lapset tulisi saada edistymään jo varhain. Sanderson lainaa Vartiotornia (ja huomauttaa ettei kyse siis ole hänen omasta näkemyksestään), jossa käsitellään vanhempien huolta lasten nuorella iällä tehdystä kastepäätöksestä. Käytännössä siis siitä, jos lapsi myöhemmin syyllistyy johonkin syntiin ja tulee erotetuksi. Vartiotorni on käsittelevinään aihetta kertoessaan, että myös nuoret ja lapset ovat vastuussa Jumalalle. Vanhempien todellinen huoli asian taustalla, karttamissääntö ja sen seuraukset, sivuutetaan näin kokonaan.

"Vaikka lapset olisivat kelvollisia kastettaviksi, heidän vanhempansa saattavat käskeä heitä siirtämään kastetta. Mitä syitä he mahdollisesti esittävät? Pelkään, että jos lapseni menee kasteelle, hän saattaa myöhemmin langeta vakavaan syntiin ja tulla erotetuksi." Onko järkevää ajatella, että kastettaan lykkäävä nuori ei olisi teoistaan tilivelvollinen Jumalalle? - - Niin kastetut kuin kastamattomatkin Jumalan palvojat ovat hänelle tilivelvollisia. Älä unohda, että Jehova suojelee palvelijoitaan eikä anna kiusata heitä yli heidän kestokykynsä. (Vartiotorni 15. kesäkuuta 2011 s. 6)

Todellinen huoli kaiken takana tulee ilmi puheen lopussa, kun Sanderson kertoo että he tarvitsevat nuoria palvelemaan mm. Beteleihin, rakennustyömaille ja lähetystyöhön.

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä JW Alumni-sivusto.


   


Alkuperäiset JW ALUMNIN internetsivut täällä
.
Äänite (n. 12 min) englanniksi puhuttuna, saksaksi tulkattuna täällä.

Äänite (n. 6 min) ilman tulkkausta täällä.
 


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity