Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia
Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* Uutisarkisto


 
Jehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

VerikysymysMuita aiheita:

        
 UUT:n toiminnanjohtaja Joni Valkila osallistui 15.-16.5.2015 Fecris-konferenssiin Ranskassa
17.05.2015 Joni Valkila ja Johanneksen poika (Päivitetty 19.05.2015)UUT:n toiminnanjohtaja Joni Valkila osallistui 15.-16.5.2015 Fecris-konferenssiin Marseilles’ssa. Fecris on UUT:ta muistuttavien eurooppalainen sateenvarjo-organisaatio, jolla on 56 jäsenjärjestöä Suomen ja Espanjan sekä Irlannin ja Kazakstanin välisellä alueella.

Valkila piti konferenssissa esityksen otsikolla ”The Jehovah’s Witnesses internal judicial system as a human rights problem – efforts to draw attention to the problem in Finland.” Esityksessään Valkila kertoi UUT:sta ja sen toiminnasta sekä siitä mitä olemme onnistuneet tekemään viime vuosina huomion kiinnittämiseksi Jehovan todistajien keskuudessa esiintyviin ihmisoikeusongelmiin. Näitä ongelmia on useita, mutta keskeisenä ongelmana on oikeuskomiteoiden kuulustelut ja niiden langettamat rangaistukset ja entisten jäsenten karttaminen, mikä johtaa siihen, ettei Jehovan todistajilla ole uskonnon-, sanan- ja mielipiteenvapautta.

Esityksessään Valkila kertoi viimeaikaisista UUT:n ja entisten Jehovan todistajien saavutuksista kuten siitä, että Suomessa median, tutkijoiden, poliisin ja poliitikkojen huomio on saatu kiinnitettyä näihin ongelmiin. Hän toi esille sen, että nämä saavutukset ovat olleet useiden vuosien työn tulosta, jossa useiden entisten Jehovan todistajien ponnistelujen tuloksena Suomeen on syntynyt entisten Jehovan todistajien yhteisö, jossa ihmiset ovat yhdistäneet voimiaan ongelmien esiintuomiseksi. Esimerkiksi viimeisen 15 vuoden aikana yli 40 entistä Jehovan todistajaa on kertonut kokemuksistaan mediassa omalla nimellään.

Ongelmien esiintuominen luo painetta Jehovan todistajille muuttaa toimintatapojaan ihmisoikeuksia kunnioittaviksi ja siksi UUT toivoo, että näihin ongelmiin saataisiin enemmän huomiota globaalisti.

Jehovan todistajien toimintaan liittyvien ongelmien ratkaiseminen ei ole helppoa, mutta medialla, tutkijoilla, viranomaisilla, poliitikoilla ja UUT:lla on varmasti vielä sanottavaa asiasta tulevaisuudessakin eli työmme jatkuu.

Suomesta konferenssiin osallistui neljä henkilöä. Kaksi heistä oli UUT:n hallituksen jäseniä.
 
  


Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity