Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  Entinen Jehovan todistaja ihmettelee Serena Williamsin kaksinaismoralismia koskien naisten oikeuksia
04.03.2017 Maaria
6.2.2017

   Kuva: JWsurvey

Serena Williams, Wimbledonin tennismestari ja urheilijakuuluisuus, julkaisi taannoin avoimen kirjeen The Guardian-sanomalehdessä.

Serenan kirje otsikolla "Meidän pitää unelmoida suuria" on kuin kehotus toimintaan kaikkialla maailmassa naisiin vaikuttavan sukupuolten eriarvoisuuden tunnistamisessa. Kirjeessään hän toteaa:

Olin onnekas saadessani perheen, joka kannusti minua unelmissani ja rohkaisi seuraamaan niitä. Opin olemaan peloton. Opin miten tärkeää on taistella unelmiensa puolesta ja mikä tärkeintä, unelmoimaan suuria. Taisteluni alkoi ollessani kolmevuotias enkä ole pitänyt sen jälkeen taukoa.

Mutta kuten tiedämme, liian usein naisia ei tueta tarpeeksi tai heidät taivutellaan pois valitsemaltaan polulta. Uskon, että yhdessä voimme muuttaa tämän. Itselleni kysymys on sinnikkyydestä. Muut pitivät rotua ja sukupuolta vikana tai haittana. Itse pidin niitä menestyksen polttoaineina. En antanut ikinä minkään tai kenenkään määrittää minua tai mahdollisuuksiani. Minä päätin tulevaisuuteni.

Myöhemmin kirjeessään hän sanoo:

Kuten tiedämme, naisten pitää murtaa monia esteitä matkallaan menestykseen. Yksi niistä on tapa, jolla meitä muistutetaan siitä, ettemme ole miehiä ikään kuin se olisi vika. Ihmiset kutsuvat minua jatkuvasti “maailman parhaaksi naisurheilijaksi”. Miksi he eivät sano LeBronia maailman parhaaksi miesurheilijaksi? Entä Tiger? Federer? Miksi ei? No, he eivät ole naisia. Tätä ei pitäisi jättää kyseenalaistamatta. Meitä ei pitäisi arvostella sukupuolemme, vaan saavutustemme perusteella.

Nämä ovat ansiokkaita lausuntoja ja monet tukevat niitä.

Joten missä ongelma?

Ongelma on siinä, että Serena Williams on myös Jehovan todistajien uskonnon äänekäs kannattaja ja on toistuvasti liittänyt itsensä siihen, jopa siinä määrin, että on usein kiittänyt Jehovaa tennisottelun voitosta. Ja Jehovan todistajien opetukset ovat vahvasti eri mieltä lähes kaikesta mitä hän sanoo. Tuossa uskonnossa naisia kohdellaan juuri siten, mitä vastaan Williams kampanjoi; heidät tuomitaan ja heitä rajoitetaan nimenomaan heidän sukupuolensa, ei kykyjensä tai unelmiensa takia.

Tasa-arvoa minulle, ei sinulle

Tämä ilmeinen kaksinaismoraali ei ole jäänyt huomaamatta monilta entisiltä jehovantodistajanaisilta ja yksi heistä, aktivisti Lydia Finch, onkin kirjoittanut avoimen kirjeen vastaukseksi.

Finch myös lukee kirjeensä YouTube-videolla, linkki alla.Kirjettä on käsitelty myös täällä.

Kirjeessään hän tukee Williamsin saavutuksia, hänen toivettaan naisten suuremmista vaikutusmahdollisuuksista ja tarpeesta puuttua naisten epätasa-arvoisiin mahdollisuuksiin ja tyttöjen kohteluun.

Finchin kirje muistuttaa, että lähes kaikki Williamsin tavoitteet ovat Jehovan todistajien uskonnossa kasvaneille naisille käytännössä mahdottomia. Hänen kirjeessään on pitkä luettelo tapoja, joilla naisia tuossa uskonnossa rajoitetaan ja sorretaan:

Kaikkia Jehovan todistajiksi kasvaneita lapsia varoitetaan vakavasti olemaan menemättä yliopistoon. Jos heidän vanhempansa sivuuttavat tämän, heille voi tulla seuraamuksia. Jos isä on vanhin (seurakunnan johtaja), hänet voidaan poistaa tehtävästään...

... Häntä kannustetaan voimakkaasti luopumaan kaikesta kouluajan ulkopuolisesta toiminnasta, kuten urheilusta. Seurakunnan johtajat voivat määrätä seuraamuksia perheelle, joka jättää tämän huomiotta...

...Häneen iskostetaan päivittäin oppi alistumisesta miesten johtoon kaikessa, olipa johtaja hänen miehensä tai seurakunnan vanhimmat. Hänelle opetetaan, että hän ei ole tasavertainen miehen kanssa ja, että hänen ensisijainen tehtävänsä on olla auttaja, ei johtaja tai päätöksentekijä. Hänelle kerrotaan, että hänen on parasta pysyä kotona...

Finch päättää kirjeensä kehottamalla Williamsia käyttämään etuoikeutettua asemaansa kansainvälinenä kuuluisuutena uudistaakseen uskontoansa. Eikä ainakaan edistä väärää käsitystä ongelmasta ja mainosta uskontoa, joka sortaa naisten oikeuksien puolesta taistelevia naisia. 
 

  
Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.
 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity