Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  BBC radio kertoo Vartiotorniseuran epäonnistumisesta lasten suojelemisessa
07.07.2017 Maaria
4.7.2017

Tutkiva journalisti Trey Bundy ja Reveal media järjesti 26.4.2017 yhteistyössä asianajotoimisto Bolt Burdon Kempin kanssa virstanpylvääksi osoittautuneen konferenssin Lontoossa aiheella: Hyväksikäytön tuominen valoon: kokoontuminen jehovantodistajalasten turvallisuuskriisin vuoksi.

Bundy ja Reveal ovat jo kauan tutkineet maailmanlaajuista skandaalia, joka koskee Vartiotorniseuran tapaa käsitellä lasten hyväksikäyttöä, useilla aiheeseen liittyvillä artikkeleilla ja podcasteilla. He kokivat kuitenkin, että asioita on syytä vauhdittaa, koska tilanne on erittäin vakava ja Vartiotorniseuran ilmeinen haluttomuus muutokseen huolestuttavaa.

Niinpä järjestettiin Reveal-konferenssi.

Tavoitteena oli kerätä asiantuntijoita, aktivisteja, hyväksikäytöstä selvinneitä ja tiedotusvälineitä yhteen paikkaan tiedon jakamiseksi, parhaan strategian suunnittelemiseksi asian viemisessä eteenpäin sekä muiden uutistalojen varoittamiseksi ongelman syvyydestä ja laajuudesta. JW Surveyn perustaja Lloyd Evans oli yksi osallistujista ja hän kertoi kokemuksistaan viimeisimmässä JW Survey-artikkelissa, jonka voit lukea täältä.

Bundyn ja Revealin strategia on kannattanut monin tavoin. On saatu luotua verkostoja, tehtyä hyödyllistä yhteistyötä kulissien takana ja levitettyä tietoa yleisölle. Vartiotorniseuran maailmanlaajuinen lasten hyväksikäyttöskandaali on jälleen kerran esillä tiedotusvälineissä ja yksi Reveal-konferenssin osallistujista on puikoissa.

David Cook, BBC:n tutkiva journalisti.

Cook on tuonut asian esille BBC Worldwiden radiosarjassa Heart and Soul (Sydän ja sielu) jaksossa nimeltä "Witness Protection" (”Todistajien suojelu”). Tämä episodi ei keskity ainoastaan lasten hyväksikäyttöön, vaan käsittelee myös muita huolestuttavia Vartiotorniseuran oppeja ja Jehovan todistajien kulttuuriin liittyviä ongelmia. Tässä erinomaisessa ohjelmassa keskustellaan karttamisesta, tuon uskonnon eristyneisyydestä ja pyrkimyksistä luoda tukiryhmiä tämän uskon jättäville.

Voit kuunnella ohjelman täällä.

On selvää, että Cook on tehnyt tutkimustyönsä. Hän esimerkiksi huomauttaa, että hallintoelin kuvaa itsensä "opin vartijana". Tätä termiä ei tietojeni mukaan ole esiintynyt missään Vartiotorniseuran kirjallisuudessa. Sitä on käyttänyt hallintoelimen jäsen Geoffrey Jackson vain kerran esiintyessään Australian Royal Commissionin edessä sen lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevissa tutkimuksissa. Näin ollen Cook on selvästikin perehtynyt ARC:n tapahtumiin samoin kuin moniin muihinkin tätä uskontoa koskeviin tutkimuksiin.

Tulet huomaamaan, että monet Cookin mietinnössä haastatelluista asiantuntijoista ja hyväksikäytöstä selvinneistä olivat myös Reveal-konferenssin osanottajia. Oikeusasiantuntijat, kuten Kathleen Hallisey ja Irwin Zalkin sekä selviytyjät kuten Nick French, Candice Conti ja Karen Morgan ovat kaikki mukana ohjelmassa.

Suosittelen kuuntelemaan ohjelman. On sydäntä lämmittävää nähdä, että hyvä, tutkiva journalismi on yhä elossa ja voi hyvin tällaisten Trey Bundyn ja David Cookin kaltaisten ihmisten ansiosta, jotka kiinnittävät yleisön huomion Vartiotorniseuran häpeälliseen tapaan käsitellä lasten hyväksikäyttöä.
 


 

  
Alkuperäiset JWsurveyn internetsivut täällä.


 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity