Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Uutisia Vartiotorniseurasta ja Jehovan todistajista
Takaisin johanneksenpoika.fi etusivulle * Hakusivulle * Uutissivuille * Uutisarkistoon


Jehovan todistajat, uutisia

Tutustu myös näihin sivuihin:

Johanneksen pojan kotisivut

* Etusivu
* Hakusivu
* Oppikysymykset
* Uutiset
* UutisarkistoJehovan todistajien lapset

Oikeuskomiteat

Karttaminen

Henkilötietolaki

Miten Vartiotorniseura kerää rahaa?

Vuosi 1975, ennustelu

Verikysymys
 


Muita aiheita:

  TASS: Kysely paljastaa useimpien Jehovan todistajien toimintaa tuntevien kannattavan kieltoa
26.07.2017 Maaria


Venäjän korkein oikeus piti voimassa 20.4.2017 annetun päätöksen, jonka mukaan Jehovan todistajat on äärijärjestö ja kaikki sen toiminta lakkautetaan ja kielletään Venäjällä.

MOSKOVA, 25.7.2017/TASS/. Kolme neljäsosaa venäläisistä (76 %) tietävät Jehovan todistajien järjestön olemassaolosta (kielletty Venäjällä). Russian Public Opinion Researchin tekemän kyselyn mukaan heistä enemmän kuin kolme neljäsosaa kannattaa Venäjän korkeimman oikeuden päätöstä kieltää heidät.


Kuva: Vitally Belousov / TASS

Vain joka viides vastaajista (20 %) kuuli kyselyn aikaan Jehovan todistajista ensimmäistä kertaa. Heistä vain 4 % ei halunnut vastata kysymykseen. Toisaalta 53 % vastaajista näki organisaation negatiivisessa valossa ja 44 % sanoi suhtautumisensa olevan sitä kohtaan neutraali. 76 % vastaajista, jotka tuntevat järjestön toiminnan, kannattavat korkeimman oikeuden päätöstä kieltää järjestön toiminta Venäjällä. Vain 5 % vastaajista on eri mieltä oikeuden kanssa ja 16 % sanoi olevansa välinpitämättömiä.

Suurin osa vastauksista koskien Jehovan todistajien toimintaa ovat joko kielteisiä (uskonnollinen lahko – 18 %, propaganda, fanaattinen käytös – 12 %, huijaus - 6% jne) tai neutraaleja (uskonnollinen liike – 10 %, lehtisten jakaminen… - 8 %).

Kun kysyttiin voiko Jehovan todistajia pitää uskonnollisena yhdyskuntana, 80 % venäläisistä, jotka tunsivat todistajien toimintaa, vastasi kielteisesti. Vain 11 % vastaajista oli toista mieltä.

Tutkimuksen suoritti Russian Public Opinion Research Center haastattelemalla 1200 ihmistä 20.7 – 21.7.2017. Virhemarginaali on alle 3,5 %.

Venäjän korkein oikeus piti voimassa 20.4.2017 annetun päätöksen, jonka mukaan Jehovan todistajat on äärijärjestö ja kaikki sen toiminta lakkautetaan ja kielletään Venäjällä. Jehovan todistajien puolustusasianajajat sanoivat välittömästi valittavansa päätöksestä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen (ECHR). EU, Saksa ja Iso-Britannia kehottivat myös perumaan päätöksen kieltää järjestön toiminta.

 

  
Alkuperäiset TASS:n internetsivut täällä.

Lue lisää:

 

 
Takaisin uutissivujen alkuun
Takaisin etusivulle

 Kotisivuohjelma: KompoZer  *  Kuvankäsittely: GIMP  *  Äänenkäsittely: Audacity